reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Hej dziewczyny! spróbuje odświeżyc wątek. Ja co prawda jeszcze nie wiem czy jestem w ciąży, bo na dniach mam dostać @ choć mam nadzieje że nie nadejdzie. :p Chciałabym się dowiedzieć czy któraś z Was miała kiedyś objawy ciąży przed datą planowanej @. Wiem że u każdej jest inaczej ale zastanawiam się czy to możliwe żeby mnie już tydz przed @ bolały piersi i jajniki (zawsze miałam 2-3 dni przed @) i od 2 dni jestem senna i mdli mnie. nie wiem czy to nie stres trochę daje tu o sobie znać bo od dawna się staramy a na dodatek w grudniu poroniłam w 5 tyg co bardzo przeżyłam.

reklama
Witam. Ostatni okres mialam 8 maja zas 18 maja wspulzylam i w tym dniu mialam bardxo plodny sluz i tylko w tym dniu puzniej sie juz nie pojawil, po stosunku jak nigdy strasznie rozbolala mnie macica i jajniki bul taki rozpierajacy.moze wtedy wlasnie pekl ten pęcherzyk jesli to wogule mozliwe . Wedlug kalkulatorow w necie owulacje powinnam miec 22 maja ale wtedy nawet juz sluzu nie mialam . Od 2 dni mam bardzo gorace piersi i takie dziwne uczucie jakby palenie pieczenie piersi i lekka wrazliwosc brodawek i sutkow ogulnie piersi nie bola i lekkie pobolewanie podbrzusza po poludniami czy jest mozliwosc u mnie zajscia w.ciaze jesli prawdopodobnie wedlug kalkulatorow owulacja wystapila 22 maja a kochalam sie 18 maja. Dziekuje za odpowiedzi

Goska nie patrz na kalkulatory w necie.one nie pokazują dobrze.wiem, bo mierzylam temp i wiedziałam dobrze kiedy mam owulacje a ten kalkulator za każdym razem źle pokazywał. Moim zdaniem owulacje miałaś tego dnia kiedy bolaly cie jajniki :) trzymam kciuki jesli sie starasz :)

Madziagr ja mialam objawy przed planowana @. Piersi na pierwszym miejscu- takie łaskotanie, mrowienie a przede wszystkim żyłki nad piersiami i powiekszone zakonczenia gruczołow na sutkach sie powiększyły i lekko zaczerwieniły. Drugi objaw to zgaga, ktorej nigdy w zyciu nie miałam. A trzeci dość dziwny bo ślinotok!!! Miałam tyle śliny, że miałam ochotę tylko pluć ;) teraz szukam u siebie objawów ale oprócz mega ssania w żołądku i slinotoku (który możliwe że sobie wkręcam) nie mam nic

Witam dziewczyny :)
Z racji tego, ze na poczatku ciazy sama obsesyjnie szukalam informacji o "bardzo wczesnych" objawach ciazy obiecalam sobie, ze sama cos napisze jak juz bede jakies miala :)
Wiec u mnie bardzo bardzo wczesnym objawe byly takie jakby biale krostki na sutkach :) przez przypadek w sumie je zauwazylam i wiem ze wiele z was moze ten fakt pominac :)

Jeżeli na teście nie pojawia się żadna kreska tzn ,ze wynik tesu jest błędny i trzeba koniecznie powtórzyć , Ja na twoim miejscu poszłabym do przychodzi i zrobiła sobie test z krwi na oznaczenie Beta HCG

Moje objawy w 4 i 5 tc to :

- delikatna senność
- bóle podbrzusza jak na @
- lekki ból piersi ( niczym sie nie wyróżniajacy tym przed @)
- zaparcia
- dosyć mocne bóle w krzyżu ( możliwe ze przez tyłozgiecie)

dodatkowo uczucie ze zaraz dostane @ i ciągłe latanie do łazienki i sprawdzanie czy już jest czy nie ;p

reklama
Witam, jestem tutaj nowa. Proszę powiedzcie jak myślicie czy jest szansa ciąży i jak wysoka. Otóż 15 lipca dostałam okres ktory trwał do 20 lipca. Cykle mam regularne co 28 dni ale w sierpniu okres przyszedł szybciej tj. 10 sierpnia ktory trwał do 15. 22 i 23 sierpnia kochalam sie z chłopakiem. Kalkulatory pokazują mi owulacje na 24. Teraz jestem 5 dni przed okresem mam zgagę lekkie klocia wieczorami w podbrzuszu, mrowienie w piersiach, uczucie ze coś leci ze mnie ale jak idę do łazienki to sucho i temperaturę mierzona rano w pochwie 36,9 gdzie zawsze mam 36,6

Do góry