reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

reklama
gratuluje dzidziusia :) dopiero poczatek, ale zleci nawet nie bedziesz wiedziala kiedy:)wspólczuje nudnosci, nie wiem czym to smakuje ale podobno bardzo to meczace.. natomiast mi pojawiaja sie jakies syfy na twarzy, ramionach... jeden za drugim ;/

Witam. Chcilalabym sie was poradzic, choc wiem,ze zadna z Was nie moze na 100% mi powiedziec czy jestem w ciazy, ale do mojego @ zostalo jeszcze 2 tygodnie z dnias na dzien odkrywamw swoim organizmie nowe rzeczy, nie moge sie doczekac do dnia spodziewanej @,, bardzo chce byc w ciazy i kadza wasza odpowiedz pozytywna da mi nadzieje, chyba dlatego pisze ;) A wiec ostatnia misieczke mialm 15 grudnia, 26 przytulalam sie z moim mezem bez zabezpieczenia, to byl 11 dzien cyklu z tego co mi wyzszlo w kalkulatorze dni plodnych na drugi dzien powinnam miec owulacje. wiem ze minol dopiero tydzien i jeszcez na objawy moze byc za wczesnie,a le moza ktoiras z was miala podobnie do mnie. Wczoraj mialamdosyc silne bole ponizej pepka, najpierw z prawej strony a potem na zmiane z obydwu, dzisiaj w ubikacji bylma juz z 6 razy. jest nadzieja? Jest jeszcze za wczesnie na test...

a ja mam pytanie, czy Was też bolał tak brzuch a dokładniej jajniki jak na @ ?
W sumie pobolewal mnie tak z 5 dni, chociaż to był troszkę inny ból ale mniej wiecej cos takiego:)
Tak sie denerwuje, jutro bede robic test, juz sie nie moge doczekac;-)

Staram sie byc realistka, ale pragnienie posiadania dziecka jest ponad wszystko, kobieca wyobraznia moze zdzialac cuda. Ale czy kobieta w bardzo wczesniej ciazy ( no przyjmijmy, ze tydzin po zaplodnieniu ) moze biegac do ubikacji srednio co 2h, mam bole raz z prawej raz z lewj, chociaz ardzij z prawej strny brzucha, bola mnie plecy na dole, tez po bokach. Zreszta co ma byc to bedzie nie ma co sobie wkrecac ;)

Znalazlam to: Wczesne objawy ciaży:
Wczesne objawy ciąży mogą pojawić się już po dwóch tygodniach od zapłodnienia i zaliczamy do nich:

-Przedłużający się brak miesiączki - nie jest jednak ostatecznym dowodem zajścia w ciążę, zwłaszcza, gdy cykl miesięczny jest nieregularny lub, gdy kobieta jest zestresowana, przepracowana lub chora. Z kolei nawet u ciężarnej kobiety może wystąpić niewielkie krwawienie w dniach, w których wypadałaby miesiączka i może utrzymywać się do trzeciego miesiąca trwania ciąży.
-Powiększone, nadwrażliwe piersi, których może wystąpić uczucie lekkiego pieczenia. Ten objaw towarzyszy najczęściej przy pierwszej ciąży lub przy kolejnej, kiedy to od ostatniej laktacji minęło kilka lat. W ciąży zaistniałej kilka miesięcy od zakończenia laktacji, gruczoły piersiowe powiększają się od około czwartego miesiąca trwania ciąży.
-Dziwny metaliczny smak w ustach - jest to jeden z najwcześniejszych objawów ciąży.
-Uczucie senności w ciągu całego dnia, a nie tylko wieczorem.
-Obfitsza niż zazwyczaj wydzielina pochwowa.
-Mdłości i wymioty występujące w dowolnej porze dnia.
-Wyraźna niechęć do niektórych pokarmów i zapachów, jak na przykład: kawa, alkohol, dym tytoniowy, połączona z niepohamowanym pociągiem do innych.
-Chwiejność nastroju wywołana zmianą poziomu hormonów.
-Częste oddawanie moczu.
-Podwyższenie podstawowej temperatury ciała.
-Zmiany w narządach płciowych to zasinienie przedsionka i ścian pochwy, rozpulchnienie pochwy, wzmożona wydzielina zawierająca śluz szyjkowy oraz zmiany w szyjce macicy, w dolnym odcinku i trzonie macicy.

TRZYMAM KCIUKI

reklama
Wilkie dzieki. Poczekam do dnia spodziewanej @ i a noz widelec jej nie bedzie./ ja juz bylam raz w ciazy, ale niesttey w 12 tygodniu stracilam swojego anilolka... Wtedy udalo nam sie za pierwszym razem i mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie :) Pozdrawiam wszytskie mamy i przyszle mamy :p

Do góry