reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witajcie!
Wszystkiego co najwspanialsze w Nowym Roku.

My trochę chorowaliśmy, przed świętami Karol i Paweł po świętach znów Paweł.
Na szczęście już wszyscy zdrowi :biggrin2:

Nie miałam natchnienia aby pisać, a i czasu nawet aby Was poczytać, więc wybaczcie ja jak zwykle wstecz nie będę zaglądała, bo tyle ile Wy produkujecie to mało kto :-D
Teraz postaram się zaglądać na bieżąco i pisać w miarę możliwości.

Paweł śpi więc mam chwilkę, u nas z nowości:
Pawcio zjada już zupki, kaszki (bez i glutenowe) owocki, warzywa, mięsko, rybkę słowem wszystko co mu się da. W nocy dostaje też butlę mleka ok 120ml tak koło północy +/- 1h i przez to wszystko powoli odchodzi od cyca. Mam trochę zgrzyt, bo Karola karmiłam do 10mca a Pawlik dopiero 6 skończył.
Staram się dawać mu cyca przed drzemkami popołudniu, póki co mi się udaje więc choć tyle.
W sumie to sama nie wiem, czy cieszyć się czy nie z tego samodzielnego "odcycowywania" się Pawełka.
Jak miałabym mieć problem w przyszłości to może lepiej jak sam się odstawia. Karol również sam stopniowo rezygnował i nawet nie pamiętam kiedy przestałam Go karmić.

Ostatnio tak się moje codzienne życie kręciło wokół dzieci i domu, że postanowiłam w końcu robić coś dla siebie. Tak planowałam i kombinowałam, tu basen dla dzieci, tu dla siebie i nic z tego nie wychodziło.
Ale znalazłam, i to pod nosem, fitness klub, 2min od domu (na nóżkach)
niebawem będzie przerwa przez ferie ale od 12go lutego zaczynam intensywnie dbać o siebie, piszę tu abym nie miała wymówki, bo wiecie będzie wstyd :biggrin2:

No dobrze, Pawełek właśnie się budzi więc na ten moment znikam, ale postaram się jeszcze wieczorkiem tu zaglądnąć :biggrin2:

miłego dzionka

reklama
Mirosia troche mnie zaskoczylas ze chcesz nazwac swoja corke tak jak ja bo czyzbys planowala jej dac meskie imie???????:-D:-D:-D(ja nie mam córki;-))
Justyna uwierz ze ja z wypiekami mam maly problem:-)
Iza ładnie Pawelek juz Ci je....a z cycem zawsze mamom trudno sie rozstac no ale nic na sile.....

Lece bo B sie obudzil a wlasnie usiadlam po porzadkach troche gruntowniejszych:zawstydzona/y:majac nadzieje na odpoczynek;-)

Ostatnia edycja:
Marz Mirosi pewnie chodziło o imię MARZENA ??? ;-) ja tak to zrozumialam hihihihi

Marz dobrze że B ładnie przyjmuje antybiotyk :-)
niech zdrowieje :-)

Mirosia dobrze że prześwietlenie dobre :-) czekamy na wieści z wizyty :-)

Gon1a co u Was ????

Marta
a co u Was ????

Fogia jak chłopaki ???

Antuanet jak tam u Was ???

Iza witaj :-) cieszę się ze chłopakom juz lepiej i ZAKAZ CHOROWANIA :-) limit wykorzystany to sie tyczy wszystkich forumowych dzieci ;-)

Aluśka
a Wy?? jak dziewczynki ????

już Norb siedzi mi na rękach :-) czuje sie dobrze rozrabia na całego troche pokasłuje i chyba dla świetego spokoju jutro wybiorę się do pediatry ;-)

o Norb właśnie wywala książki Gabi na podłogę :-p psotnik mały :-)

dzisiaj ma wrócić dywana z prania ehhh steskniłam się za nim ;-) taki mięciusi, cieplusi hihihih i znów będe odkurzac 2 razy dziennie ;-) ale cos za coś ;-)

swoją drogą marzy mi sie kiedyś ogrzewanie podłogowe ;-)

idę szperać po szafach mamy zbiórkę odzieży w przyszłym tygodniu i doszłam do wniosku że pora popakować ciuchy i niektóre buty do worków ;-) :-p

Ja też na chwilkę zasiadam z kawką :tak::tak: na chwilkę bo zaraz po Maję trzeba iść a potem dentystkę odwiedzić :tak::tak:
Marz jak nie miałam autka to na pieszo więcej chodziłam i boczki nie rozrastały się tak wszerz jak teraz :angry::angry:
Mirosia współczuję snu :szok::szok:i trzymam kciuki za wizytę u gina :tak::tak:
Senio a cóż mi mąż mógł obiecać :-p:-p:szok::szok:
Justyna to było do przewidzenia ze serniczek się uda, ja to rzadko zabieram się za pieczenie które dużo czasu zajmuje :-p:-p:-D:-D
Izka super że choroby poszły sobie precz, oby tak dalej no i wytrwałości w postanowieniu :tak::tak:
Ja też chcę wiosny i słoneczka - nawet miałam nadzieje że dzisiaj nam poświeci bo rano tak ładnie się zapowiadało :baffled::baffled:

Ja tez chcę wiosny i lata...tylko oponke trzeba zrzucic bo ja pokaże się na plaży:-D:-D

Karlita nie pozwalam chorować!!!!czekamy na wieści od lekarza...
usprawiedliwiłas mnie u Gabi??

Anaconda hehehe wygodnicka zrobilas sie...

Sienio jak wypad do pracy??bylas w pepco...jest cos fajnego

Marzenka super że Bartuś radzi sobie z choroba!!!

Maltanka gdzie jestes???

Sunday życze poprawy atmosfery w domciu...

Mirosia zdroweczka dla Was...i dla wszystkich chorowitków

Iza
witaj

co ja jeszcze mialam napisac.....

witajcie

O rety wróciłam do domu, głowa mi pęka, ale wypiję kawkę i niedługo po małego mus jechać,
wiecie co nie lubię jeździć samochodem w taką porę, brudno cały czas trzeba szybę myć no masakra no....

sundey
a co sobie W przeskrobał? my nie byliśmy na kolędowaniu zostaliśmy w domu:tak:

anaconda chciało ci się tak rano wstawać:-p hehe boczki mówisz się odkładają, to co jutro z rana na piechotkę:-D:-p

justynka i jak serniczek? a Michałek odpuścił trochę z marudzeniem? a ja wysiedziałam się, wyczekałam i wróciłam:sorry2: zobaczymy co dalej, aaaa ja chcę przepis na te pieroźki-ciasteczka co robiłaś do Bugi

mirosia daj znać jak po wizycie? współczuję siedzenia w przychodni

marzenka dobrze, że u was lepiej, ja też chcę wiosnę, ale luty mógłby być śniegowy i mroźźźźnnnyyyy niech wymrozi tych zarazków trochę

karlita i jak szafy przegrzebane? zdrówka dla was oby się nic nie rozwinęło

madzienka jestem jestem dopiero co do domu weszłam

co do Norba to podejrzewam te napuchnięte czwórki ... gabi ciezko znosiła wyżynanie się czwórek i piątek, Norb ogólnie żle znosi ząbkowanie ... i aż się boję tych czwórek ;-)

Madzieńka usprawiedliłam chociaż to E się pytał hehehe gabi byla zachwycona bo wczoraj 3 razy jechała ze zjeżdzalni :-)

Sunday Ty szukałaś przebrania spidermana ???? jesli tak to jest w tym sklepie balon Mix za chatą maja rozmiar 104 i 126 ale te 126 Pani mówi ze jest tak na 116 :-)

maltanka na razie przebrałam buty :-)

wiecie ... piekę dzisiaj kurczaka z jabłkami jestem ciekawa jak wyjdzie :-) na razie sie marynuje :-)

hej moje kochane
u Antonia nadal bez zmian, zasmarkany, zakaszlany. Jutro ostatni zastrzyk i kontrola, boję się.
unhappy.gif
A ja już dzisiaj musiałam wrócić do pracy, wyć się chce. Wiadoma osoba wściekła i na mnie obrażona bo jak mogłam opuścić 3 dni pracy! A przecież ja powinnam być jeszcze w domu i zajmować się moim synkiem.
realmad2.gif

Fogia jakie macie zastrzyki? zdrówka dla Antosia
zinacef, podobno bolące :-(
mirosia zapobiegawczego macie lekarza, że dał skierowanie na prześwietlenie. Dobrze, że wyniki ok. Zdrówka dla całej rodzinki!
elza ​super sala, a biedroneczka Wow!

Hej, my już w domku, trochę nogi mi w d..ę wchodzą. Ale powrotną drogę to autobusem przejechaliśmy, bo miałam pietra iść po ciemku przez cmentarz:tak:. Wypad do Olimpu to porażka żałuję że zmarnowałam tam czas:angry:, a z lepszych wieści to to że u lekarza wszystko dobrze wyszło, w ogóle trafiłam na fajnego ortopedę:tak:, kolejna wizyta za pół roku

Sunday co u Ciebie???

Maltanka upolowałam książkę:-),a przepis na pierożki jest na kulinarnym:tak: Jak głowa, odpuścił ból po kawie??

Mirosia, Misia jak tam po wizytach??

Anaconda a jak wizyta z Mają u dentysty??

Karlita i jak kurczak, smakuje?

A teraz zmykam robić wafle:-)

reklama
Hej, czytam Was i czytam, żeby chociaż troszeczkę być w temacie :)

sunday gdzie chodzisz na zumbę? fajne to jest i rzeczywiście można spalić mnóstwo kalorii i jak kondycję poprawić :)

maltanka wyprzedaże w reserved super!! można kupić kurtkę na następną zimę, jakieś 2-3rozmiary większą za połowę ceny. Cypkowi na początku zimy kupiłam kurtkę to w tym momencie już jest na niego dość obcisła, a jeszcze w październiku była na wyrost, ahh te dzieci :)

Piszecie o lecie, a no tak przydałoby się, bo teraz to tak ni wiosna, ni jesień, ni zima, w zasadzie nie wiadomo jaka pora roku :p

Jako, że teraz długie wieczory postanowiłam wczoraj zrobić ciacho, takie bardzo szybkie na zimno, jabłkowe, ale wyszło wyśmienite, mąż to piał z zachwytu, więc jak coś to służę tajnym przepisem :D

Ciepłe uściski dla wszystkich mam.

Do góry