reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można zajść w ciąże mając endometriozę???

Przeważnie bolało mnie na dobry tydzień przed miesiączka. Mam mieć cesarke na początku mają, właśnie siedzę w poczekalni do mojej pani doktor to może dokładniej się dowiem.

reklama
Cześć dziewczyny! Kończę właśnie brac Visanne i tak czytam Wasze wypowiedzi to chyba jest jednak jakaś szansa na zajście:)

Cześć dziewczyny,
u mnie wczoraj potwierdzona została endometrioza.. Nie ukrywam ze sie załamałam :( ale czytając wasze wpisy mam cień nadziei.. Ja dostałam zastrzyki Diphereline na 2 mirsiać i spróbojrmy stymulowa i w razie W inseminacja..
Czy któraś brała może ten lek? Bo podobno samopoczucie nie jest za fajne podczas stosowania..

Czesc,
do tej pory tylko Was podczytywalam, ale postanowilam dolaczyc, jesli oczywiscie nie macie nic przeciwko. Zdiagnozowano u mnie endometrioze, najprawdopodbniej III. stopnia. Mam cysty czekoladowe na obu jajnikach. Maz ma nasienie kiepskiej jakosci, choc podobno nie jest fatalnie. Jestem po poronieniu i od tamtego czasu (1,5 roku) nic, dlatego poszlismy do kliniki nieplodnosci i lekarz zawyrokowal, ze nasza szansa jest in vitro. Najpierw przejde kuracje hormonalna zeby troche te endomalpe ujarzmic, a potem czeka nas in vitro. Spadlo to na mnie jak grom z jasnego nieba i jestem tym wsztskim troche przerazona.
Nie zdazylam jeszcze przeczytac calego watku, choc taki mam zamiar, ale chcialabym wiedziec - jest ktoras z Was w podobnej sytuacji? Tak zaawansowana endo, problemy z nasieniem i podejscie do in vitro?

Z gory dzieki wielkie!

Nieagatka najpierw znajdź dobrego lekarza który usunie ci torbiele endometrialne i wypali ogniska endomettiozy A potem po 2-3 miesiàcach iv vitro, kuracja hormonalna zatrzyma rozwój Endo ale bo nie usunie a do in vitro lepiej żeby było czysto, mój mąż też ma słabe nasienie. Musicie wybrać najlepszą klinikę a nie tą która jest najbliżej. Nam się udało za 3 pełna procedura. Lapsroskopie miałam 25. 06 a transfer zarodków 14. 09. Obecnie jestem w 29 tygodniu ciąży bliźniaczej.

Z własnego doświadczenia wiem że kuracja hormonalna nic nie da trzeba to świństwo wypalić. Jak mi lekarka zrobiła lapsroskopie to się przerazila bo torbiel była jedna S ogniska endometriozy były WESZEDZIE pomimo że kuracje hormonalna miałam przed lsparoskopià 10 miesięcy

Moje cysty maja 3cm wiec lekarz powiedzial, ze zabieg nie ma sensu, bo usuwajac cyste usuna mi tez zdrowa tkanke. Teraz mam brac przez miesiac tabletki, kontorla po Swietach. Jako ze Amh wyszlo w normie to potem niby 3 miesiace zastrzykow hormonalnych i potrm in vitro. Wiecej bede wiedziec Klinike wybralismy taka, ktora zrobila na nas najlepsze wrazenie, odleglosc nie miala znaczenia. Ja nie lecze sie w PL, tylko w Hiszpanii...

reklama
Nieagatka ja do drugiej procedury też podeszłam mając jedną torbiel endometrialna i lekarz mówił mi dokładnie to co tobie a mimo to in vitro się nie powiodło. Do trzeciej próby zrobiłam po swojemu i poprosiłam moją znajoma lekarke żeby wszystko wyczyscila I uważam że to była połowa sukcesu. Pamiętaj że torbiele i ogniska endometriozy wpływają na jakość naszych komórek.

Do góry