Cześć dziewczyny, dawno mnie tu nie było, więc pewnie mnie już nie pamiętacie Pozdrawiam Was wszystkie i gratuluję dzielnym Mamusiom ślicznych pociech. Sony Sony, witam w klubie nutramigenowym. Mój synek pije ten nektar od 4 miesiąca życia. Wcześniej miał czerwone placki na twarzy i stopniowo na całym ciele, ale w Niemczech zrobili mu testy z krwi, stwierdzili, że alergii nie ma i że tak musi być (!) W Polsce lekarka zasugerowałą mimo to nutramigen. z dnia na dzień wysypka zeszła, kupki się unormowały. Gdybym polegała na opinii lekarki w Niemczech, mały do dzisiaj miałby te okropne placki... a tak pije nutramigen bardzo chętnie i do dzisiaj mimo żr ma już 15 miesięcy. Najważniejsze to postawić dobrą diagnozę, bo szkoda, żeby dziecko się męczyło.
Co do szczepionek, u nas są wszystkie darmowe i ja szczepię na wszystko, Hexa ( czyli 6 w 1) Prevenar ( czyli pneomokoki) Priorix ( MMR), i zaszczepiłam na rota, co małemu na dobre wyszło, bo są dzieci w rodzinie, które przynoszą z przedszkola paskudne wirusy, całą rodzina leży i kwiczy, a po dzieciach spływa jak po kaczce. Myślę, że to potrzebna szczepionka. Natomiast nie wiem, może odczekaj z tymi szczepieniami, jak Pawełek wydobrzeje? serdecznie Cię pozdrawiam i kibicuję Ci, a wszystkim staraczkom i świeżo zaciążonym życzę samych dobrych wieści!
Co do szczepionek, u nas są wszystkie darmowe i ja szczepię na wszystko, Hexa ( czyli 6 w 1) Prevenar ( czyli pneomokoki) Priorix ( MMR), i zaszczepiłam na rota, co małemu na dobre wyszło, bo są dzieci w rodzinie, które przynoszą z przedszkola paskudne wirusy, całą rodzina leży i kwiczy, a po dzieciach spływa jak po kaczce. Myślę, że to potrzebna szczepionka. Natomiast nie wiem, może odczekaj z tymi szczepieniami, jak Pawełek wydobrzeje? serdecznie Cię pozdrawiam i kibicuję Ci, a wszystkim staraczkom i świeżo zaciążonym życzę samych dobrych wieści!