reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Pierwsze co to kolezanka jeszcze z licemum na wieść ze drugi chłopiec powiedziała ; " o Boze wspolczuje takie nieszczęście..musisz sie czuc strasznie" ja pytam dlaczego a ona "no ze tak zawiodlas meza"..ok spoko..

A dwa moja mama..nie mam sil..nie wien czy robi to nieswiadomie czy celowo ale bratowa ma termin za 24.04..czyli juz i tez ma byc chlopiec no i moja mama lata robi zakupy i ciagle gada "Szymus to Szymus tamto".. A jesli chodzi o nas..bedac np razem na zakupach pokazuje mi ubranka na dziewczynkę i z zalem mówi ze nie ma komu ich kupować..albo kupując cos Szymkowi mowi ze naszemu nie musi kupowac będzie mial po Szymusiu..mi nie chodzi ze ma kupować bo nas stac i sami kupujemy ale czuje ze nasz jest gorszy bo w sumie po co mu nowe może miec uzywane..zreszta za kazdym razem komentarze typu ; i co nie zmienił sie na dziewczynkę bedzie ten chłop...
Jakie to przykre [emoji17]
Mam szczęście że mi przy drugim synu nikt takich rzeczy nie mówił.
Choć w obecnej ciąży jak jeszcze płci nir znaliśmy to teściowa mówiła wszędzie z przekonaniem że będzie to trzeci syn bo jej się śniło że tak będzie i że jej córka (moja szwagierka) będzie miała córkę (to też wie mimo, że oni dopiero się będą w najbliższym czasie starać o dziecko). Ja się nie przyjmowałam bo szybko wyprowadziłam teściowa z błędu. Była zaskoczona. Ale puki co nic nie kupiła wnuczce. Za to chłopcom naszym ciągle coś kupuje. Ciekawe czym się kieruje w tej kwestii.

reklama
Ja sie ciesze że u nas nikt nic nie komentował. Choć oczywiście początkowo juz pojawiły sie teksty ze teraz to juz M. musi ustrzelić dziewczynkę... najpierw śmieszyło, a potem przestało.

@martoosia04 ja się kompletnie na tym nie znam, ale dołączam się do gratulacji :) tak ciuszki dla dziewczynek są przesłodkie, dlatego jak można to szaleć :) każdy na swój sposób. Ja czasami coś kupuję coreczkom koleżanek. Ps.dwa dni temu śniło mi się, że jestem w ciąży. Jestem ostatnio bardzo zmęczona i zalatana i mózg mi już fika po nocach. A co tam u LeeLee? Marzycielki?imamy?

(Ostatnio dziewczynki z grupy plastycznej mojego synka dowiedzialy się, że syn ma braci. Komentarz-"współczuję " poleciał w moim kierunku ). No cóż. Bywa.

(Ostatnio dziewczynki z grupy plastycznej mojego synka dowiedzialy się, że syn ma braci. Komentarz-"współczuję " poleciał w moim kierunku ). No cóż. Bywa.
Nie wiem, co z tymi ludźmi jest nie tak, przecież dzieci się nie kupuje w hipermarkecie, nie mamy wpływu jakie będzie, czy chłopiec czy dziewczynka.
Ja też usłyszałam pytanie co zrobimy jak będzie 3 syn, tesciowa nie wykazała entuzjazmu jak mój M pokazał jej zdjęcie z usg, całe szczescie radiść teścia była ogromna. Tesciowa dopiero jak było wiadomo że córka, to stwierdzila" udało nam się" jakby conajmniej przy tym była. Spytałem tylko że co a moi synowie to się nie udali? Zamknęła się, na szczęście rzadko ja widzę bo mieszka 100 km ode mnie. Przykre to .

Dziewczyny takie komentarze doprowadzają mnie do szału ! Dzieci to nie zamówienie! Ja jak byłam w ciąży to moja teściowa również pięknie komentowała fakt ze może być syn. Nie będę jej przytaczać bo nie chce się nakręcać. A jak okazało się ze córka to nawet się nie ucieszyła i do dnia dzisiejszego nawet sukienki wnuczce nie kupila! U nas jest tak ze ja musiałam spełnić jakieś jej oczekiwania. Jak się spełniły to po prostu nje może mi w tym temacie dogryzać. Ale i tak synów córki kocha najbardziej. Serio nie chce się nakręcać ale ludzie obcy i czasem niestety rodzina są okropni. Nie maja żadnego wyczucia. Nam zależy na czymś a oni jeszcze swoimi komentarzami dobijają człowieka. No szok.

A wiecie że ja nikomu nie powiedziałam kogo noszę pod sercem...tylko najbliżsi. A reszcie na pytanie co będzie odpowiadam że dziecko i dodaje z przekosem ze "jak forma na pustaki to cegły nie zrobi"
CH... komu do tego co to będzie.
I tak my same walczymy ze swoimi myślami aby w pełni zaakceptować dar jakim jest dziecko niewymarzonej płci.
Same dla siebie jesteśmy rozczarowaniem i po to zebraliśmy się na tym forum aby się dzielić tymi rozterkami i wspierać na wzajem.
Dlatego trzeba tupnąć noga i powiedzieć to głośno nie patrząc czy kogoś urazimy no jak czytam jak babcia potrafi odnieść się do córki i do wnuka to ręce opadają. Słowa obdarte z wszelkiej przyzwoitości. Ach...
@Grabcia123 trzymaj się kochana i nie dopuszczaj do siebie ludzi ze złą energią.
Wszystko będzie dobrze. Już chyba nie dużo Ci zostało? Przypomnij na kiedy masz termin? Wybralas już formę porodu?
Myśl pozytywnie i dbaj o Bartusia i o siebie oczywiście. Ściskam mocno:)

Ostatnia edycja:
A wiecie że ja nikomu nie powiedziałam kogo noszę pod sercem...tylko najbliżsi. A reszcie na pytanie co będzie odpowiadam że dziecko i dodaje z przekosem ze "jak forma na pustaki to cegły nie zrobi"
H... komu do tego co to będzie.
I tak my same walczymy ze swoimi myślami aby w pełni zaakceptować dar jakim jest dziecko niewymarzonej płci.
Same dla siebie jesteśmy rozczarowaniem i po to zebraliśmy się na tym forum aby się dzielić tymi rozterkami i wspierać na wzajem.
Dlatego trzeba tupnąć noga i powiedzieć to głośno nie patrząc czy kogoś urazimy no jak czytam jak babcia potrafi odnieść się do córki i do wnuka to ręce opadają. Słowa obdarte z wszelkiej przyzwoitości. Ach...
@Grabcia123 trzymaj się kochana i nie dopuszczaj do siebie ludzi ze złą energią.
Wszystko będzie dobrze. Już chyba nie dużo Ci zostało? Przypomnij na kiedy masz termin? Wybralas już formę porodu?
Myśl pozytywnie i dbaj o Bartusia i o siebie oczywiście. Ściskam mocno:)
Termin 24.06..jeszcze troszke ;) probujemy sn ;) cc zawsze zdarza zrobic ;)

reklama
Do góry