reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Wy macie problem z dwulatkiem, ja boje sie o mojego młodszego ktory w lipcu skończy 6 lat [emoji23] on taki tulasek jeszcze i dziecinny. Mam nadzieje, że jednak zaakceptuje maluszka.

Wy macie problem z dwulatkiem, ja boje sie o mojego młodszego ktory w lipcu skończy 6 lat [emoji23] on taki tulasek jeszcze i dziecinny. Mam nadzieje, że jednak zaakceptuje maluszka.
Napewno zaakceptuje, starsze dzieci są już świadome co się dzieje. U dwulatka co w sercu to na wierzchu. Mały zaczal nagle rzucac zabawkami i nas bić jak np. małą karmiłam, na szczęście złości jest coraz mniej, czasami jak tylko ktoś za bardzo się zachwyca Klarą to puknie samochodzikiem o ścianę. Ja byłam przerażona, nawet miałam rozmowe z zaznajomionym psychologiem jak my mamy się zachowywać.

To faktycznie mały dał Wam popalić. Nie zdawałam sobie sprawy, że maluszki tak odbierają „konkurencję”. Pod tym względem wiadomo, że lepiej z 6-latkiem [emoji6]

@Grabcia123 SN czy cc? To tak po prostu gin pozwala ci wybrać? Czy masz wskazania do cc?

@leeleeth - cudna dziewuszka. Życzę Ci abyś jak najszybciej zabrała to szczęście do domu.
Jesteś niesamowitą kobietą! Powinnaś dostać Nobla za swoje życie i postawę jaką emanujesz. Ściskam mocno:)
@mihasiaaa w tych oczetach zakocha się nie jeden facet. Tatuś będzie musiał pilnować tego skarbu.
Co do zazdrości to niestety nie ma złotej recepty. Na kazdego działa co innego.
Dajcie sobie czas. Dla synka to nowa sytuacja i mimo że to Na pewno przygotowywaliscie na sistre to on sam musi to "przetrawić". A Wy kochajcie to mocno i okazujcie to na każdym kroku.
Sprawdza się zaangażowanie starszego dziecka w pomoc w pielęgnacji maluszka. Pros co o drobne rzeczy,mów że bez niego nie dasz rady i chwal za każdą podaną pieluszke... Cierpliwości i powodzenia;)

Dzień dobry :) my dziś idziemy podglądać naszego Bartosza ;-) aż mnie skręca z ciekawości jak jest ulozony...dziś mam powiedzieć na jakiporod się nastawiam...a ja dalej nie wiem..
Powodzenia na wizycie [emoji846] ty jesteś po cc? Zastanawiasz się nad vbac?
A dziękuję, ze pytasz. Malutka jest cudowna. Troszke ja brzuszek bolał, ale dostała kropelki i odpukac od kilku dni już nie płacze. Mieliśmy trochę jazdy z synkiem, bo strasznie był zazdrosny, ale z każdym dniem jest tez coraz lepiej. Powoli wychodzimy na prostą, choć ciężko jest przy dwojce i z buntem dwulatka na pokładzie ;)Zobacz załącznik 946828
Jaka ona jest prze słodka [emoji7][emoji7][emoji7] już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć oczka mojej krolewny[emoji2956]
U nas zaczęło się szczęście! Ciąży jak nie było tak nie ma, jakoś w ciąże dziewczynkowa zajść nie mogę. Widać taki lajf!
Ale staramy się o półroczna Hanusie [emoji7]
Jestem już całkowicie zakochana, i nie mogę się doczekać aż zabiorę Malutka do domu. Straszna ulgę poczułam gdy już mogłam szykować wyprawkę, i wypłakać te wszystkie bóle i leki.
Zobacz załącznik 946813
Ale super! Gratuluję Wam [emoji7]

Dziewczyny kaszel mnie wykończy. Znacie coś sprawdzonego nie z apteki na kaszel. Pije syrop z cebuli, dużo herbaty i Vics na klatkę i plecy. Ponad tydzi3n już go mam i ciężko mi bo ciągle napisał brzuch [emoji22]

Wiecie,mój synio będzie miał 8lat i ja też mam straszne obawy jak to będzie.
Z niego jest straszny wrażliwiec,bardzo szczery i uczuciowy. Jak powiedzieliśmy o ciazy strasznie płakał... musiałam mu tłumaczyć na czym polega miłość mamy i ze na pewno dla niego mi jej nie zabraknie. Już teraz rozmawiam z nim o nowej sytuacji,ale wiem że mimo wszystko będzie ciężko.

Moi mega się cieszą na nowe dziecko. Wiem, że starszy z racji doświadczenia nie będzie miał nic do nowego dzidziusia. No może poza płaczem ;)
Młodszy dopiero dowie się jak to jest ale póki co chętnie mówi, że będzie się dzielił wszystkim. Zobaczymy jak to zaś będzie ;) ja to cieszę się najbardziej, że oni tacy samodzielni. [emoji1317]

reklama
Leeleelusia cudowne wieści i ekstra,że tak szybko u Was jakoś idzie z ado. Wspaniale,że spełnisz marzenie,poczujesz spełnienie i jeszcze uratujesz życie tej małej istotce! Leelee jesteś prawdziwa Matka Polka i bombowa kobieta!!! Hanulka będzie mieć dużo szczęścia dzięki Wam.

Do góry