reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Jednej dziewczynie na grupie polskiej też powiedzieli, że syn, a wyszła córka [emoji23] wiec wiecie jak ja na to patrze - jak na kalendarz chiński [emoji23]
Eee tam te wszystkie Ramzi, Jonasy i Chińczyki. Tu była taka dziewczyna, co znała się i bardzo wierzyła w teorię ksiezycową Jonasa. Przepowiadała mi w tej ciąży syna ;) dowiemy się przy porodzie, ale w na każdym usg jest moja mała pitrynka. U jedynych się sprawdzi, a u innych nie i tyle. Jedyna słuszna teoria to nuba oraz potty shot w późniejszych usg i tyle dziewczynki. Ja zaczęłam 38 tc [emoji41] Już teraz czekam na poród, choć zaczęłam bać się niemiłosiernie. Cóż, nikt za mnie nie urodzi ;)

@Motylek21 strasznie trudno jest doradzić w Twojej sytuacji. Ja będą na Twoim miejscu ( po tych wszystkich zawirowaniach zdrowotnych) poszłabym w jak najbardziej naturalna metodę bez supli i zakwaszaczy.
Czy byłaś u lekarza? Sprawdzałas czy masz owu? Czy jajca pękają? Drożność sprawdzałas?
To taka podstawa. Rozumiem, ze hormony tylu tarczyca czy prolaktyna jest tez sprawdzona?
U mnie niby wszystko ok, nasienie rewelacja a w ciąże nie mogę zajść od ponad roku.

W razie co pisz priv to podpowiem co wiem ;)

@myszka102 u mnie nasienie przy pH 5 natychmiast ginie. Wiec nie pisz proszę, ze to nie prawda. Ciało ludzkie to nie matamatyka. To co się sprawdza u jednego może zaszkodzić innemu.

PH ma na celu spowolnić ( przypadku starań na corke ) plemniory tak żeby dać fory xx, bo są wytrzymalsze z teorii. Albo przyspieszyć xy by jak najszybciej dotarły do jaja.
Nikt tu na forum nie promował metod shettlesa, które są obalone od lat o czym większość ludzi wie

Z tym testem to fajna sprawa. Sama nad nim myślałam, a wiesz może jak często maja pomyłki? Bo na amerykańskiej stronie sporo jest zanieczyszczonych próbek i wychodzą źle wyniki ( nie zgadzają się płcie )
ja robilam ten test dna w ciazy z maksem jak bylam i sie sprawdzil. dobrze odkazilam palce i problemu nie mialam

Eee tam te wszystkie Ramzi, Jonasy i Chińczyki. Tu była taka dziewczyna, co znała się i bardzo wierzyła w teorię ksiezycową Jonasa. Przepowiadała mi w tej ciąży syna ;) dowiemy się przy porodzie, ale w na każdym usg jest moja mała pitrynka. U jedynych się sprawdzi, a u innych nie i tyle. Jedyna słuszna teoria to nuba oraz potty shot w późniejszych usg i tyle dziewczynki. Ja zaczęłam 38 tc [emoji41] Już teraz czekam na poród, choć zaczęłam bać się niemiłosiernie. Cóż, nikt za mnie nie urodzi ;)
Ja zaczynam 38 tydzień w czwartek [emoji16]

Ja myślałam, że moje starania były na syna, a po fakcie się okazało, że robiłam wszystko na córkę [emoji23] no cóż, już jestem dawno oswojona z tym, że będe miała 2 córki i chyba mi z tym dobrze [emoji16]

co do ramzi lekarze kreca aparatura czesto wiec szkoda ze dziewczyny nie pytaja na usg czy obraz jest rzeczywisty czy obrocony i po ktorej stronie ciala matki jest plod zaimplantowany my tylko podejrzewamy ale pewnosci nie mamy. a to by juz potwierdzilo obraz usg i bylo bardzo miarodajne czy sie metoda sprawdza czy nie.

reklama
Do góry