reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

IMG_1732.JPG

Dziś pierwszy dzień mocniejszych kresek na pasku. Od wczoraj biorę LACTOVAGINAL (ponoć też obniża pH)

Załączniki

• IMG_1732.JPG
    IMG_1732.JPG
    217,7 KB · Wyświetleń: 563
reklama
@Luisa2018 ogromne gratulacje!!!! Tak się cieszę!!! Pozostałe dziewczyny co u was? Ciężaróweczki jak się czujecie? Staraczki jakie plany na nowe cykle???
Młody mój ma właśnie drzemke z tatusiem ja sobie siedzę popijam kawkę i tak myślę o was bo każda nowa ciąża daje mi mnóstwo radości :) my w czerwcu nie zdążyliśmy na okolice owu... Teraz czekamy na @ ale odkładany działania na sierpień... Uwierzcie potrzebny był mi ten wyjazd nabrałam dystansu spokoju i chyba cierpliwości.. Dlatego w lipcu spróbuję jeszcze inofem i lukrecje poobserwuje jak mój organizm zareaguje na to i w sierpniu działamy.. Nie będę próbować Z odstepami od owu bo poprostu chce już zajść.. Beda więc króliczki tylko mam dylemat kiedy skończyć bo zamierzam zacząć dzień przed prawdopodobnymi plodnymi ale kiedy kończyc w owu przed dzien po? I na dziewczynke jeden docelowy czy wszystkie do końca bez przerywanych?
@martoosia04 a Ty na dziewczynke ? Jaki plan działania?

Ostatnia edycja:
Zobacz załącznik 871716

Dziś pierwszy dzień mocniejszych kresek na pasku. Od wczoraj biorę LACTOVAGINAL (ponoć też obniża pH)

U mnie lactovaginal nie trzymał wcale niskiego pH, podobnie rephresh dopiero replens dobił i trzymało to 4-4,5.
Wczesniej sprawdzałam pH co 2-3godziny [emoji85]

@Marzycielka86 zdrówka dla Was! Niech szybko do zdrowia wracają pociechy i Ty tez wracaj do sił [emoji8]

@Grabcia123 fajnie, ze wyjazd Cię odstresowal, teraz na spokojnie i będzie zaraz test z dwoma kreseczkami [emoji1320][emoji1307]

@anija82 napisz pw w sprawie tego rephresha

Byłam u gina, dostałam progesteron na odbudowę drugiej fazy, i mam takie objawy ciążowe, ze głowa mała. Śpię na stojąco, otumaniona taka jestem, zapachy mnie odrzucają, mdłości dramat, No i ból głowy [emoji42]

@leeleeth
No potrzebowałam tego! Jeszcze 3 dni aż żal wracać...i tak właśnie mysle i wierzę, że w sierpniu zadziałamy i będę dwie śliczne kreseczki! Jak długo masz brać progesteron?? Kiedy kolejne starania?
Dziewczyny Jaki czas po stosunku zbijacie pH?? I co myślicie o tym żelu abiofem?? Może ma któraś do sprzedania paski do ph i rephresh ??

Ostatnia edycja:
Dziewczyny jakto jest? Niby sporo dziewczynek się rodzi wkolo, a jednak nasze forum jest dość tendencyjne. Większość poluje na girl.
U nas czas leci. Dwa miesiące do porodu AAAaaaaa.
Dzidziuś spory, choć mój brzuszek to okrągła piłeczka i nie jest mega duży . Widocznie maleństwo wyklepalo mi część organów i zaparkowalo skutecznie pomiędzy nimi :) czujemy się w miarę ok. Najgorzej po zbyt dlugim spacerze lub przy zmianach temp. Poza tym jakoś większą jedność mam w tej ciąży z moim rosnącym brzuszkiem. Dobrze, że ja się z nikim o płeć nie założyłam dziewczyny, bo bym przegrala z kretesem. Tak inne to wszystko teraz.

Ps.nie wiem, czy Wam już pisalam, że mój mąż czasami (już chyba dla draki) coś skomentuje, jakby nadal uwarzal, że w brzuszku mieszka jednak girl. To chyba jego sposób radzenia sobie, bo przecież nasi panowie też przeżywają i też mają swoje odczucia. Mój mąż na moje zwrócenie uwagi, by się już nie wyglupial i nie żartował odparł, że przez 9 m-cy ma córkę :) a potem będzie kolejny syn :D no te odczucia osobiste to jednak mylą i mącą nam we łbach.

Tak, chce strzelać w dziewczynkę stad pilnuję tej owu. Dopiero dziś doszedł tak mocny pasek. Śledzę dalej.

Mi się wydaje że wiecznie mam pH 5 [emoji24] oby ten repHresh szybko przyjechał i zadziałał.

Luisa gratuluje. Śliczne kreseczki! Super ze króliczki podziałały
Leeleth widzę ze jednak żyjesz [emoji7] mam nadzieje ze wszystko Ok, życzę zdrówka dla Witusia. Mój niko to był taki chorowitek, co chwile coś. A zaś Milan jak narazie nic nie łapie, ale ciekawe jak pójdzie za rok do przedszkola.
Marzycielka również zdrówka dla dzieciaczków.
Gorligor dwa miesiące do porodu!!! Szok jak to leci. Już zaraz się rozpakujesz, odemnie szybkiego porodu i zdrówka.
Mój mąż tez cała ciąże wierzył w pomyłkę przy drugim synu bo teraz znów już bardziej odpierał ta chęć posiadania córki mówiąc ze on ma co chciał bo chciał trzeciego syna ‍♀️[emoji23]
Teraz zaś gada ze czwarta córka. Zgłupieć idzie. Ale na to to musi w Lotto wygrać wiec gra

reklama
Hej dziewczynki, ja dzisiaj mam gorszy dzień, ciągnie mnie w dol i więzadła się rozciągają. Przed zajściem schudłam 6 kg, a teraz już odrobiłam 3 kg. Ciągle muszę coś jeść. Ja jakoś nastawiam się wewnętrznie na chłopca, żeby nie było aż takiego wielkiego rozczarowania, chociaż ciągle ta dziewczynka mi w głowie. Modlę się do Boga, że jak da mi zdrową córeczkę to już nic więcej do szczęścia nie potrzebuję. Ja nastawiłam się na wakacje we wrześniu, ale sama już nie wiem jak to bedzie, czy lekarz pozwoli na dalsze wyjazdy. Dziewczyny Wy latalyscie w ciąży? Które tygodnie najlepsze na podróże?

Do góry