reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama, dokładnie tak jak piszesz. Ty spelnilas jeszcze więcej czynników niż ja, dlatego nie uważam ze to taki pewnik jeśli chodzi o wymarzona płeć. Nie wiem jak u mnie będzie z przyrostem, nawet jeśli szczęśliwie okaże się, ze jest duży to nadal nie będę przekonana ze szanse na córkę mi się zwieksza. Znam siebie, jak będzie mniejszy przyrost to tez będę się zamartwiają ze chlopczykowy itd. Dziewczyny mające przyrosty 140%tez maja córki, tak samo mające przyrosty powyżej 300% rodzą synów. Nie ma tu reguł 0-1.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kredkaczarna, ja swojemu podawałam suple w miarę regularnie, jedynie lukrecja od @ do ovu. Na po początku był trzepniety po Lukrecji-ciężko mu było skończyć, potem w ostatnich miesiącach już było lepiej, ale tego powrotu sprzed 2 lat nie było. Pocieszam się, ze przy sexach starankowych było bez mojego O, wiec może bylo środowisko sprzyjające X-om.

Imama-tak tak juz kiedys pisalam nie wiem czy pamietasz ze trafilam na forum gdzie dziewczyny braly mega dawki lukrecji i to ma tskiw dzialanie jak clo a tym bardziej ze one tam braly kilka razy dziennie po kilka tabletek wiec dawki mega wielkie wlasnie na płodnosc owulke jakby "naturalna stymulacja"

Co do brania przez dziewczyny starajace sie to popularne zestawy femara lukrecja cranberry inositol , lub clo lukrecja inositol cranberry no i to wszytsko z Rephresh przed i po , moge popatrzec w plik z udanymi sways i zobaczyc co tam laski brały :)

Gosica-przyrostem bym sie nie sugerowala, ale jak U Ciebie corki nie bedzie to ja rzucam wszystko [emoji23][emoji85] i juz w nic nie wierze! Lukrecja zniza testo i podwyzsza estro. Ale vitex nie mam pojecia co robi nie interesowałam sie vitexem w sumie - imama wie napewno :) ,ty juz sie nie zamartwiaj wiecej juz zrobic nie moglas masz idealne starania jest ok :)! I bedzie pink musi i koniec bo nam swiat zburzysz [emoji23] ale mysle ze Bedzie bedzie pink bean :)!! Kciuki - jeju jak ja bym chciala zeby w Pl byla tania opcja spr. Plci z krwi [emoji23][emoji23][emoji23] jak my mamy wytrzymac do 12 tyg buhahahha [emoji14]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka to prawda szkoda ze nie mamy tego spr płci. Zreszta ja mam plan mówię każdemu od początku ze to trzeci chłopak i tyle . Nie chce żeby ciagle mnie pytali czy znam płeć już przy drugim tak było. Chłopak i tyle i niech się zamkną :p ciekawscy no ;))))

Gosica nie ma co analizować, zrobiłaś dużo! Ten odstęp tez super i jeden stosunek. Ja wierze w Twoja córkę!

Ja sama jestem ciekawa jakie mam hormony ale przy kp chyba nie ma sensu badac, nie wiem na ile miarodajne te wyniki.

Imama fakt ja tez widzę samych lysolow z córkami!!!:/

Ps jeszcze jedno mnie nurtuje. Wczoraj miałam śluz płodny i ponoć ten ostatni dzień szczytowy oznacza ze następnego dnia jest oaulka także... dzisiaj mam owulacje teoretycznie a śluz już mam kremowy , lepki itp. Wiec w sumie w sama owulacje .. a śluz sprzyjający dziewczynce.... hmmmmm..... ale świadomie nie zadziałałybym chyba w sama owulacje ...

Ostatnia edycja:
Miciurka, ciekawi mnie jakie dawki lukrecji te laski brały. Ja przy clo nie czułam ovu, a przy Lukrecji mega-brałam 1 tab-750 mg przez 15 dni, a po 5 dniach była ovu
Uwierzcie, ze nie chce Wam zaburzac świata, ale licze się z tym ze będzie syn, naprawdę. Wtedy będzie podobny, nie wyjaśniony case jak u Imama.
Wiem, ze biadole e ten Rephresh użyłam tylko raz ;( po przytulankach, aby pH zeszło ciut ponizej 5. Kolejnego dnia pH się ładnie trzymało, myślałam ze jest już po ovu i potem już pH nie kontrolowałam [emoji29]
Nie nastawiam się ze w 12 tyg poznam płeć, bo nie zawsze lekarze chcą mówić. Oby bobo się ładnie rozwijał, a ja musze się uzbroić s cierpliwosc.

Luisa, sporo Was wierzy w moje staranka. Mam nadzieje, ze Was nie zawiodę. Wiem, za dużo analizuje. Nic tylko wyczytuje bzdety na necie. Jutro do pracy wiec wejdę w obowiązki i moze mniej będę myślała o starankach itd.

Gosica-zdobądz tylko fotke nuba a my juz tu z imama i wszystkimi dziewczynami bedziemy analizowac haha :D, dojdziemy sami [emoji23], te dziewczyny co mialy udane starania braly po ok850mg lukrecji dziennie Af-O, ja tam nie licze ze u Ciebie bedzie syn hehe, a ile minelo od ostatniego rephresh do owulacji, i ile.przed owulacja sprawdzalas ph i bylo nisko? Jak to wyszlo?
Ty pewnie i tak nie uwierzysz poki nie urodzisz [emoji23] jak Ana no i my wszystkie co do swoich pociech ;) hehe najlepiej zobaczyc na własne :D

No dziewczyny teraz niech sie sypia dziewczynki dla staraczek dziewczynkowych a chlopaczki dla staraczek [emoji170] :),

Szczypiorkowa a ty jak tam sie czujesz :)? Kiedy jakas wizyta,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

@Gosica GRATULACJE !!! mąż niech targa odrazu na porodowke tutu z brokatem ja mam przesyłam różu i sypie na lewo i prawo więc mam nadzieję że zaraził każda która była po drodze w kolejce pink

@Marzycielka a mówiłam że Ty czarownica!!!! Mówiłam?! i całe szczęście że Ty widziałaś naszego 5cio kg mężczyznę - tyle mi wystarczy

U mnie do przodu, mam starsznie dużo zajęć i warsztatów w drugiej pracy, dziewczyby ki smarkaja na potęgę o cuda na kiju. I szaleje z radości bo idzie wiosna!!!! Nareszcie!
A ja nadal wymioty wieczorne (czasem poranne), kac całodzienny bole głowy i tak w kółko.
Wizytę mamy na 5.04 i w pierwszej połowie kwietnia idziemy na 3D żeby zobaczyć naszego Igora i mam nadzieję że będzie siedział okrakiem i jego siusiaka będzie na tyle widoczny że i ja go zauważe

reklama
Miciurka, nie wiem co mnie tchnęło ze z tego co pamietam to Rephresh użyłam tylko raz po starankach aby obniżyć pH z 7/8 na 4,7. Potem następnego dnia sprawdzałam pH z rana i wieczorem i było na tym samym poziomie. Bałam się ze dodając za dużo tego lubrykantu wszystko powybijam jak w kolejnych cyklach, ale chyba Rephresh wydaje się łagodniejszy niż np. poprzedni mój Medivag. Dobra, fajnieze jest ciąża. Obiecuje już nie marudzić [emoji12] człowiekowi zawsze mało. A miesiąc temu marzyłam aby znaleźć się w takiej sytuacji jaka mam dzisiaj.
Teraz musza już się sypać pozytywy, z lukrecja czy clo musza! Potem dołączysz do peletonu [emoji6]
Szczypiorkowa, mąż już się dopytuje kuedy będzie usg żeby się dowiedzieć jaka płeć. Już zapomniał ze najpierw stresy tylu serduszko, prenatalne itd.
Mam nadzieje, ze Twoje róże doleciały do mnie [emoji12]
Dzielna z Viebie babka, ale już chyba wspominałam. Praca, dom, dzieci o rany i jeszcze męczą Cię atrakcje ciążowe. Współczuje. Zastanawiam się kiedy i czy w ogóle cos mnie dopadnie, hehe.

Do góry