reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Marzycielka na innych wynikach nie znam się e na chorobach tarczycy to i owszem bo przyjmuje euthyrox od bardzo dawna i tak.

Jeżeli nie ma przeciwciał i cykle są regularne oraz jest potwierdzenie owulacji to nie trzeba przejmować się tym wynikiem- i wiem , że endokrynolodzy przejmują się dopiero wtedy jak TSH jest znacznie poniżej normy lub powyżej normy. Ty masz w normie wynik. (choć wiadomo są różne szkoły i różni specjaliści)
Zalezy jaki masz wynik anty TPO!
Bo jak masz anty tpo za wysokie to obniżamy jeszcze tsh i przeciwciała spadają. I ten wynik tsh nie jest przeciwwskazaniem do inseminacji!
Czy wykluczylas inne zaburzenia hromonalne np niewydolnosc ciałka zoltego, hiperprolaktynemie itd itd może być jeszcze niedrożność jajowodow, trzeba się przevadać.
A najlepiej zapisz się do endo-gina to najlepsi specjaliści [emoji108]

Marzycielka faktycznie tez się aż tak nie znam ale tsh wydaje się za wysokie. Majorcia pewnie by wiedziała
Estradiol dość niski ale przy clo jest sztucznie podnoszony wiec wątpię żeby to miało wpływ.
Leeleeth Saw Palmetto niestety nie można przy kp. Ja brałam dopiero jak przestałam karmić
Ana87 super, wiedziałam ze będzie córka! Ah sama bym chciał to przeżyć ale jak sama stwierdziłas w te planowanie ciężko wierzyć jak się dużo zrobiło a siurek z tego wyszedł
U mnie z tym ze jakbym nic nie zrobiła to jestem pewna ze i tak syn i bym narzekała. A tak No mogę ponarzekać ze mi poprostu nie pisane...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Żonami co to za metoda baby dust ? I przypomnicie mi o cadtagnusie jak działa co to jest bo coś w głowie świta akr nie mogę sobie przypomnieć

Marzycielka faktycznie tez się aż tak nie znam ale tsh wydaje się za wysokie. Majorcia pewnie by wiedziała
Estradiol dość niski ale przy clo jest sztucznie podnoszony wiec wątpię żeby to miało wpływ.
Leeleeth Saw Palmetto niestety nie można przy kp. Ja brałam dopiero jak przestałam karmić
Ana87 super, wiedziałam ze będzie córka! Ah sama bym chciał to przeżyć ale jak sama stwierdziłas w te planowanie ciężko wierzyć jak się dużo zrobiło a siurek z tego wyszedł
U mnie z tym ze jakbym nic nie zrobiła to jestem pewna ze i tak syn i bym narzekała. A tak No mogę ponarzekać ze mi poprostu nie pisane...

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom[/QUO

Imama ja też aż tak się nie znam ale dla starających się o ciążę zalecane jest poniżej 2 najlepsze w okolicach 1
Marzycielka u mnie wyższe tsh nie sprzyjało mi zajściu w ciążę ale różnie do tego lekarze podchodzą ale koniecznie powinnaś brać euthyrox najlepiej udać się do dobrego endokrynologa bo u mnie podwyższone tsh było z powodu nie leczonego hashimoto
U mnie z chwilą zajścia w ciążę tsh zaraz się podnosiło do góry i nie wiem na 100% ale przypuszczam że było to przyczyną poronień oraz problemów z zajsciem w ciążę

Ostatnia edycja:
Kitqa pamiętam że jakoś 2 lata temu też miałam tsh w tych granicach i mój lekarz mówił żeby się tym nie przejmować. Cykle sa regularne bo są sa co 31 dni i owu potwierdzona temperatura. Mam zamiar zrobić jeszcze progesteron ale to dopiero 7 dni po owu. Cukier też mam w normie.
Dziewczyny a to źle że jest niski estradiol?

Marzycielko, ja mogę potwierdzić słowa dziewczyn odnośnie tsh. Mój endokrynolog też twierdzi że powinno być ok 1. Z resztą moja siostra też starała się o dziecko i nie mogli zajść dopiero jak tsh wyregulowala zaszła. Może jednak to to... powodzenia!

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Msrzycielka poczytaj sobie ma necie na ten temat wiem że wielu lekarzy tak do tego podchodzi ale najnowsze wytyczne mówią o tym że ma być poniżej 2 a najlepiej w okolicach 1.
Wiem na swoim przykładzie że jak spadło mi poniżej 2 to zaszłam w ciążę i z chwilą zajścia odrazu miałam zwiększone dawki euthyroxu bo zaraz mi tsh szło w górę myślę że dzięki temu nie straciłam mojej córci

Do góry