reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama, nie do końca rozumiem jak z tymi poziomami hormonów. Kiedyś kojarzę ze progesteron ma być wyższy i chyba estrogen?- czyli clo go podwyższa?
Kitqa, może udaj się na usg po prostu ecdlu określenia płci jeśli Ren temat mocno Cię nurtuje, a wierze ze tak jest ;) klient nasz pan,wiec dlaczego lekarz miałby nie chcieć określić płci?
Leeleth ja tez nic nie widzę ;( jakieś mam lewe oczy. Chociaż czuje ze tez wgłębienie się w Ren temat jak tylko będę bliżej usg prenatalnego ;) najpierw musze zajść w ciaze [emoji4]
Ja tez pokładam nadzieje w clo, ale widzę po statystykach ze warto spróbować przynajmniej przy pierwszych staraniach j&d i najlepiej jedno podejście! A i ns początku ten Rephresh pewnie tez warto zaaplikować. Ja jeszcze i mąż cieplakapiel i moze hurry up. Jeszcze tez może mezowi podań sudafed bo Atomic tez o tym wspomniała ze warto ;) nie wiem czy nie będzie tego za dużo, ale może warto spróbować a potem będę eliminowała niektóre elementy. Mi lekarka przypisała 2 opakowania clo i mówiła ze 4 cykle spokojnie mogę brać. Leeleth niedługo i Ty będziesz żyła starankami, na początku się tym ekscytowałam ale powoli jestem tym kombinowaniem zmęczona ;( non stop mecze ten temat i wałkuje go sobie w głowie.
Leeleth, dzięki za kciukasy. Tez cieszę się Was mam, zawsze lżej na sercu jak się wygadam ;)
Aba87, serio? Mąż jeszcze nie wie? Ale niespodzianka na niego czeka, Wow.
Ja miałam za mało wód płodowych z drugim synkiem, na połówkowych to wyszło. Ale lekarz kazał się nie martwić, po prostu musiałam pic wody trochę na sile. Do końca miałam za mało wod, mały brzuch, ale wszystko było OK. Nie martw się,pij wody trochę na sile, rozstaw sobie butelki po mieszkaniu;)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Gosica estrogen i testosteron niski a progesteron wysoki takie założenia z IG. Atomic pisała zaś ze ona uważa ze na dziewczynkę progesteron powinnien być niskie takie jej obserwacje. Chociaż badan nad wpływem testosteronu itd na płeć nie ma konkretnych. Jeśli chodzi o Clo to do końca nie wiaodmo jakie jest działanie. A estrogen jest podwyższany sztucznie. Dokładnie nie wgłębiałem się w ten temat. Bo testosteron chyba przy clo tez wyższe. Nie chciałam sie tym denerwować skoro tak wysoko w statystykach to stoi.
Kitqa to faktycznie powinny być kreseczki. U mnie było przy chłopcu widać dwie kreski i lekarz jakby nie sprawdzała to bym żyła nadzija ze mam wymarzona córkę.

Im dłużej przeglądam zdjęcia na fb z grup o nubie i o ramzi to naprawdę nie wszystkie usg są oczywiste ale lekarze więcej widza niż tylko zdjęcie ale tez mogą być omylni. Wiec u mnie w razie wielkiej niewiadomej była opcja testów krwi przed postem Maziajki Haha

Tutaj np ciekawy przypadek. Lekarz stwierdził ze 100% chłopiec. Zdjęcie z 16 tc.
1507383207-aaaaaa.jpeg

A później dziewczynafaktycznie wkleiła różnice i No dla mnie samej to nie zbyt przekonywującego bo j miałam typowego "żółwika".
1507383276-aaaaaa.jpeg

Z pierwszego zdj co lekarz stwierdzil chlopca, powiedzialabym ze to dziewczynka. Jest roznica, poniewaz tam gdzie jest dziewczynka, jest dluga kreska pośrodku(jakby od odbytu) i wargi sromowe po bokach. Kreski sa oddalone od siebie u chłopca jest kolko z takim szpicem na srodku : ) czasem to jasniejszy wystajacy punkt (moze od penisa, nie wiem to juz strzelam)
Naogladalam sie tych zdjec ...

Imama wytlumacz mi jak wyglada ten "żłówik" u chlopcow? Nie wiem o co z nim chodzi : )

Gosica poszlabym na usg ale co ja mezowi powiem [emoji848] nic mu nie mowilam ze "mi sie cos wydaje" [emoji849] On sie cieszy ze bedzie coreczka i nie chce krecić. A te wątpliwości to tylko są dla mnie mojej sis

Ostatnia edycja:
Kitqa ten żółwik to z potty shot właśnie. Skorupka to jajka a siusiorek to główka [emoji6]

reklama
Kitqa moja siostra miala podobniej w 12 tc mowili dziewczynka w 16tc chlopak w 20 tc dziewczynka w 24tc dziewczynka w 30tc chlopak .
No i urodzil sie chlopak z mala fujarka;D

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry