reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

No dziewczyny rzeczywiście możecie rozkręcić biznesik, wiedzę macie na pewno:)
Apropo różnicy wieku to u mnie między chłopcami jest 6 lat i bardzo fajnie to wyszło. Dzięki temu na początku nie było żadnej zazdrości, stresów. Obu mogłam się poświęcić w pełni.:) Wiadomo na początku ta różnica była bardzo widoczna, ale z czasem to się zaciera i chłopcy teraz fajnie się dogadują:)

reklama
Miciurka ja miałam jeden cykl z clo. Miałam tabletki na dwa cykle ale udało się w pierwszym.
Co do gaduły to mój ma masakrę od jakiegoś roku także chyba z czasem jeszcze gorzej, nie wiem kiedy wkoncu nie będzie tyle pytań zadawał bo od znajomej 9 latek taki sam.
Monia wiaodmo wszystko zależy od dzieci. Ja mam z siostra 6 lat właśnie różnicy i ciężko trochę było. Dopiero od 3 lat nasze relacje się poprawiły. Poprostu ona zawsze dla mnie była ta młodsza, troszku mało rozsądna jak to w jej wieku. Ale łatwiej dla nas rodziców owszem jest jak większa różnica= większa pomoc i nie ma zazdrości takiej.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dla dzieci zdwcydowanie lepiej jak sie "chowaja" wspolnie szczegolnie w tych czasach. Kiedys wszystkie dzieciaki z sasiedzctwa ganialy razem po polu a teraz najpierw mamy musza sie ugadac dziecko zawiezc odwiezc.. Wiadomo ze jak dzieci starsze to same sie przemieszczaja ale mojego poki co 7.5 latka trzeba wozic..

Dzieci niby wokolo pelnona wszyscy w domach siedza...
I wiekszosc czasu taki jedynak jest skazany na przebywanie ze starymi...

Ja podgladam na instagramie dziewczyne Chloe and beans ma 22 lata i 6 dzieci! W tym blizniaki i trojaczki 5 chlopcow i 1 dziewczynka.Niezly meksyk.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Maziajka- o matko kiedy ta laska zaczęła te dzieci robić skoro taka młoda wow! Ja właśnie tak z mężem gadałam bo w tych wielodzietnych rodzinach to wygląda łatwiej wychowanie jak z taka "rozpuszczoną" dwójka czy 3-ka, kiedyś inne czasy , ja bardzo próbuje mojego starszaka do dzieciaków na dwór a nie w domu tv gry itp.

Imama - mialam mówić że życzę Ci bardziej jeszcze tej córki jak słyszę że twój mąż gada o Elvisie [emoji23]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Miciurka, tak młodszy ma 3 latka, taki mami synek z niego ze hoho ;)
To masz super pomoc! Tez Twojego męża rozumiem, te nieprzespane nocki to masakra i chce się mieć to z głowy plus pieluchy itp.ciekawe który z facetów byłby gotów nie iść do pracy tylko siedzieć z dziećmi, wychowywać je. Moje dzieci tez są grzeczniejsze z mężem. Czytałam kiedyś na ten temat i psycholożka ma na to teorie ze dzieci czuja się bardziej swobodnie przy matce i się bardziej uzewnętrzniają ;) Hmm, ciekawa teoria i cos w tym chyba jest ;)

A u mnie jak zwykle na odwrot [emoji12] mnie corka slucha sie na tyle na ile moze to zrobic dwulatek, a meza wykorzystuje np: nie chce wchodzic po schodach- musi ją wnosic haha i takie tam : )

Miciurka teraz to wręcz dla dzieci kara jak maja iść na zewnątrz się pobawić. Mój ma zakaz gier w tygodniu bo już do głowy dostawał. U znajomych to samo.
Maziajka no to niezłe szaleje taka młoda i tyle dzieciaków. Ale teraz zauważyłam to na więcej dzieci się ludzi decydują. W USA to boja rekordy. Na GD to serio po 6-7 dzieci maja i jeszcze myślą czy na tym nie koniec. Szok
Kitqa może dziewczynki wyczuwają ze tata zbyt dobry dla nich. Mój zawsze powtarzał ze nie wyobraża sobie krzyczeć na córkę. Może twoja to wyczuwa i wie ze mama nie popuści a tata już tak [emoji6]

Imama :) święta racja, mąż na duzo jej pozwala a ona bez skrupułów to wykorzystuje. Ja wyznaczylam jej granice i nie popuszczam bo inaczej i mnie wlazlaby na glowe. Pomimo dwoch lat ma bardzo silny charakter i wie czego chce [emoji849]
Moze nie nadaremno mowi sie ze "córeczka tatusia" a synek mamusi : ) szkoda że nie zaznam milosci syna do mamy [emoji17] Moze to i lepiej bo jeszcze wychowalabym maminsynka [emoji6]
Aż takie liczne rodziny w USA zakladają ? Moze maja dobry socjal haha
U nas jak widac po przepełnionych oddzialach porodowych i patologii ciazy 500+ tez zrobilo swoje:)

reklama
Do góry