reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama, dlatego z niecierpliwością czekam na Twoje usg i nuba;) wydaje mi się ze uwarunkowania mamy podobne. Mężowie wysoki testosteron, mój mąż tak jak Twój już od dłuższego czasu na OLE, Lukrecji i od tyg szyszkach. Tak mnie kusi żeby ponownie zrobił sobie badania testosteronu. Mam nadzieje, ze tendencja spadkowa;) ostatnio w sierpniu mial 20% niżej od poziomu sprzed suplementacji.
U mnie tez poprzednie ciaze łatwo przyszły pomimo j&d dlatego podobnie aż tak w to nie wierze.
Biedronka, pewnie lepiej na początku ostrożnie a potem jakby co już szeroko ;)
Ja podobnie najpierw umierałam siena o+12, trochę czasu mi zajęło zanim uświadomiłam sobie ze ten czynnik chyba nie gra to tak dużej roli.
Imama, z tego co pamietam clo podwyższę estrogeny ( mniej śluzu, generalnie wysusza), ale tez podnosi testosteron.
Czyli jak przymierzam się do clo to niczego nie mogę łykać? Wcześniej brałam castagnus, Vitex, bcomplex, oczywiście kwas foliowy, magnez. Czyli wszystko mam odstawić? Mąż standardowo ole, szyszki i lukrecja?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Gosica tak podwyższa estrogen. Z testosteronem to nie wiem dokładnie. Ja robiłam badania w9dc a clo 3-7 i estrogen mega mega ponad norme a testo w sumie poniżej połowy także nie wiem dokładnie czy cały cykl on jest w normie czy to było u mnie te podwyższenie. Wcześniej nie robiłam badan tylko wtedy bo akurat byłam w Polsce.
Nie możesz przy clo brać suplementów co maja wpływ na hormony czyli vitex/castagnus, herbata pieprzowa. A te inne jak chcesz możesz zostawic

Aha a co do bcomplex to wit b6 (ktora niby ma za zadanie podwyższyć progesteron) podobno może być chłopczykowa. Wg niektórych to na dziewczynkę wszystkie hormony powinny być niższe w tym tez progesteron także ja właśnie tez chciałam brać i kupiłam nawet ale nie brałam. Może z dwa tyg na początku

Imama, to pewnie zrobię sobie badania estrogenu i testosteronu w 8-10dc. Chyba przejdę się tez na monitoring, tylko przy moich nieregularnych cyklach nie wiem czy w dniu pozytywu czy jak tylko blada krecha na teście ovu zawita?

Leeleeth, a tak z ciekawości zapytam jaka jest cena planu u Atomic? Ja już raczej nr będę kombinowała z zakupem planu, chyba już za późno. Dość długo biorę suplementy i wątpię czy jest sens robić rewolucje.

Pełny plan z dieta 100€
Nie wiem czy walutę dobrze pamietam. Albo dolce.

atdc9vvjktz16vlw.png

Imama, bcomplex chyba mi trochę ten progesteron podrasowana, bo w końcu 7dpo miałam jakieś sensowniejsze poziomy. Ale przed poprzednimi ciążami mój progesteron na pewno był niższy -i bądź tu mądry [emoji24]
100$ niby sporo, ale jeśli Atomic uklada plan pod Ciebie a co najważniejsze jest Twoim coachem to myśle ze warto! [emoji7]

Ostatnia edycja:
Pełny plan z dieta 100€
Nie wiem czy walutę dobrze pamietam. Albo dolce.

Dziewczyny a co jeśli według jej planów nie uda się zaplanować płci to co oddaje kasę bo trochę sobie liczy?;) hi hi

Może niektóre tutaj jak Imama też zaczną naliczać sobie za pomoc nie gniwajcie się ale według mnie niezły biznes babka otworzyła:)

atdc9vvjktz16vlw.png

Majorcia, owszem biznes babka ma niezły. Nie wiem jakie ona ma wykształcenie, czy może jest ginekologiem?-watpie.
Z drugiej strony gotowce ma przygotowane jeśli chodzi o plany żywieniowe, nie wierze ze siada i dla każdej dziewczyny od podstaw to przygotowuje. Najwiecej potem kosztuje ja gotowość do odpisywania na wątpliwości, coachowanie.
100$ to koszt do przełknięcia, zważywszy na to ze suplementy tez sporo kosztuja, a czasem Atomic nakieruje ze danego suplementu nie warto brać itd. Jeśli ktoś się do staranek przygotowuje dłuższy czas np.10 mies to 35 zł/ mies nie powala [emoji57]
W statystykach te plany aż tak wysoko nie stoją, ale jeśli mamy być spokojniejsze to czemu nie.
A swoją drogę Imama odwala niezła robotę [emoji7]

Ja ten plan chce zamówić bo strasznie mi sie miesza to wszystko. Czasu jak na lekarstwo nie mam kiedy wczytywać sie i dodatkowo ze słownikiem tłumaczyć. Niestety nie używany język i luki w pamięci [emoji55]pomijając jakieś odmozdzenie, które dopadło mnie w ciąży i zostało.

Ja chętnie nawet u @Imama zakupie plan, bo ogarnięta jest mega. Co Ty na to Imama? Ułożysz plan pode mnie? I będziemy forumowo kombinować co i jak!

Ostatnio wystraszyłam sie tych przygotowań do staranek i spekalam [emoji5][emoji55]
Mam straszne ciśnienie na corke, i gdzieś w głowie sie kłębi, ze robię te rzeczy na corke, jak sie trafi synek czy nie będę mega zawiedziona? Czy będę umiała przyjąć Go z radością jak Emilka?
Wiec jak dziewica i chciałabym i boje sie...
[emoji6][emoji6]
Witam sie z rana z kawusią! Jedyny plus staranek [emoji477]️
Która dzisiaj miała testować? Gdzie te kreseczki? [emoji1320][emoji1307]

reklama
Leeleeth- podziwiam Cie .dopiero co urodziłaś i myslisz o kolejnym dzieciatku.u mnie trzecie i ostatnie nawet jesli teraz córki nie bedzie- nic na sile.zresztą nikt mi nie da 100%pewności ze ta córkę bym miala mimo roznym kombinacją.tak ze naprawde podziwiam:)

Do góry