reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Biedronka, pewnie już wiesz ze odstęp od ovu dużej roli nie gra. Chodzi o to aby po stosunku zmniejszyć liczne plemników:j&d lub zakwaszenie ewentualnie wcześniej osłabić lemniki czyli zastosować hurry up. Z takim przekonaniem działam w kolejnym cyklu.
Nie wiem kiedy nadejdzie ta @, jeszcze intensywnie kombinuje co z tym clo. Imama, doradzisz? [emoji23]

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Biedronka nie rób trzech stosunków w płodne. Wiem ze dziewczyny tutaj maja z tego tez córki ale ja bym ze tak powiem nie ryzykowała. Lepiej jeden bo podobno to pomaga przynajmniej tak dziewczyny wszystkie na GD stosuja. Spokojnie jeden stosunek po pozytywie i jakie metody jak chcesz [emoji6]
Gosica a masz skąd załatwić sobie clo? Wiesz moim zdaniem warto ale na jednen dwa góra cykle. I wtedy bez wydziwiania bo naprawdę szkoda tego poprostu. Na twoim miejscu zastosowalabym clo plus hurry up- w płodne po pozytywie w pierwszym cyklu a w drogim (gdyby się nie udało) tylko normalnie jedne staranka po pozytywie i j&d

Ostatnia edycja:
No właśnie niektórzy mają z codziennego corke a niektorzy z jednego razu corke. troche mi się spieszy i boje sie ze tak po jednym w plodne to sie moze nie udac. A to bedzie dopiero moje drugie dziecko, marze o córce no ale nikt i nic mi jej nie zagwarantuje moze za pare lat zdecyduje sie na trzecie i wtedy bedzie corka jak by sie nie udalo teraz miec

Imama, dzięki za radę. Tak clo mam skąd załatwić. Sama ginekolog mi kiedyś proponowała ale bałam się cięży bliźniaczej [emoji57]
W sensie bez wydziwianie -0 sylku, zakwaszaczy?
Hurry up mnie przekonuje, wiec przy następnych staraniach będę się poki co tego trzymała. J&d po hurry up uważasz ze nie ma sensu?

Biedronko mam 30 lat, maz 36 wiec nawet moj maz nie widzi siebie aby miec w wieku 40 lat malutkie dziecko :/
Dziewczyny mają racje z czestotliwoscia stosunkow, poniewaz pierwsza corke mam z jednego stsunku z przed owu o druga staralismy co 2,3 dni a zaplocnienie bylo po owu : )
Ale moze mna sie nie sugeruj bo na mnie nic nie dziala : )

Biedronka uwierz ze z jednego tak samo się da zaciążyć jak z wielokrotnego [emoji6] rozumie ja również chciałam szybko dzieciątko. Wiaodmo zrobisz jak uważasz ale myśle ze spokojnie po pozytywie duże szanse na ciąże. Ja mam dwóch synów z jednego w płodne a i tak tyle czytałam o tym i tego nie zmieniłam. Chociaż wiem ze jest dużo dziewczyn co maja córki z częstszego.
Gosica owszem możesz się zakwasić ale myśle góra 12 h przed stosunkiem żeby zwiększyć szanse na ciąże. Po hurry up tez robią j&d ale nie odrazu tylko 5-15 min zależy no od Ciebie. Te j&d w statystykach to właśnie 5-15 min po stosunku wiec nie chodzi ze to zawsze odrazu zaraz po.
Podobno ostatnio doczytałam ze jak się bierze clo 5-9 dc to mniejsze szanse na ciąże bliźniacza ale tez mniejsze szanse na ciąże niż przy braniu 3-7 dc Atomic pisała. Ona cały czas pisze ze clo to jedna z najlepszych taktyk i strasznie to poleca wiec coś w tym napewno musi być. Zawsze pisze ze jak najbardziej spróbować nigdy nikomu nie napisała ze nie powinien itd. Wg niej to najlepsza metoda w połączeniu z dieta i ćwiczeniami.

BiedronkA, nie jedna masz dylemat ile starań przed ovu. Ja tez raczej będę starała się raz po pozytywie. Trochę poczytałam na GD, statystyki tez pokazują ze więcej jest ciąż z dziewczynka po jednym stosunku. Chociaż tu wchodzi czynnik losowy, indywidualny itd.
Imama, tez tu zawsze mam dylemat ile po zastosować j&d. Z poprzednim synem było to jakieś max 2 min+podmycia się płynem do higieny intymnej o pH 3,5 .
A teraz po ilu min zastosowałam j&d?
Nie wiem na kiedy uda mi się załatwić clo ale chyba wolałabym 3-7 dc, rozumiem 1 tab 50g i to nie zależy od wagi?
Ostatnio często podczytuje gender dreaming i zauważyłam ze Atomic niczego tak nie faworyzuje jak clo. Z tymi ćwiczeniami u mnie to słabo, OK.4km spaceru dziennie, ot to mój sport ;)
Dieta-nic nie zmieniam, ale zakładam ze jest LE, bo naprawdę jem mało kalorii.

Biedronka ja sobie tak myślałam planując ze spróbuje pierwszy miesiąc w mire te rzeczy co działają nie super przesadzając i jak się nie uda to wtedy już nie będę tak na to patrzeć. A widzisz udało mi się aż trzy razy [emoji6] warto spróbować będziesz spokojniejsza.
Gosica ja tak po 1 może 2 minutach j&d musiałam wstać z wyrka itd hehe także mogło to tyle potrwać. 30 sek chyba trzymałam żeby jednak coś zostało [emoji6] pierwszego syna mam z wpadki z przerywanego jeden raz w płodne i serio ledwo co tam mężowi zleciało poleciałam się podmyc odrazu i i tak ciąża i chłopak także aż tak tak w to zmniejszenie nasienia nie wierze. Ale wiadomo im mniej tym podobno większe szanse na córeczkę.
Tez nie ćwiczyłam a chciałam No ale len ze mnie troszkę. A dużo dziewczyn nie ćwiczy wiec No jakieś szanse są. Ważne ze troszkę ruchu masz.
Co do clo tak, 50 mg najlepiej i to obojętnie ile się wazy. Przez piec dni się bierze najlepiej na noc żeby ominąć ewentualne skutymi uboczne.
Ważne ze coś się tam pozmienia. A jak będzie nam dane to może akurat się uda [emoji7]

reklama
Do góry