reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gosica krótko po owu tez ciężko się wbić, bo jak bedzie w nocy owulacja a rano nie bedzie jak serduchowania zrobić, to co???kolejny cykl popsuty, bo ani przed owu stosunku a po owu to z koleji może być za późno. Głośno myślę, rozważam co tu robic, u mnie raczej ten cykl też stracony, boje się za bardzo zeby w samą owulację, gdzieś tam z tyłu głowy mi się roi ze z tego chłopczyk byłby

reklama
Buniczek, tez boje się działać w sama ovu, dlatego chciałam ciut po. Miałam w planie żeby działać inaczej niż przy synach. Nie wim jak pierwszy syn, ale drugi na 100% poczęty w owulacje.
Wiem, ze sytuacja się zmieniła, suplementy, zakwaszanie itd.ale próbuje maksymalnie zwiększyć szanse na dziewczynke.
Myśle żeby w kolejnym cyklu wsiąść clo, monitoring i nawet działać jakoś blizej ovu, ale na tyle żeby kontrolować pH.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny jeśli mogę coś doradzić to w żaden odstęp nie wierzę a z owulacji rodzi się tyle samo dziewczynek co chłopców nie stawiałabym za bardzo na to ja ze starań dwa dni przed owulacja mam syna a z owulacji córkę

Majorcia, dzięki za radę. Masz racje, mi osobiście ciężko się uwolnić od Shettles'a. Człowiek się zsfixuje i koniec.
Jeśli teraz nie wyjdzie zmieniam ponownie strategie.
Robiłam dzisiaj jeszcze raz test i jest słaba krecha,ale co najważniejsze śluz bardziej ciągnący niż wczoraj, wiec mam nadzieje ze ovu była/będzie dzisiaj.
Nie ma co, dzisiaj działamy zawsze zwiększymy szanse na ciaze ;)

Gosica- ja tez nie wierze w odstep.drugi syn byl planowany z testami owu na córkę.wypadlo ok 3dni przed owu i jest Syn
.teraz najpeawdopodobiej wbilismy sie w dzień owu i jeszcze nie wiem co bedzie.

Dziewczyny, dzięki! Chodzę i badam pH-mam teraz 5,5 wczoraj było 4,5. Wydaje mi się ze bardziej dzisiaj czuje cos w jajniku. Ale może teraz już psychika działa.
Cokolwiek by nie było dzisiaj ruszamy do boju ;) trzymajcie kciuki!
Ana87, życzę Ci córeczki. Który masz tydzień ciazy? Jeśli lekarzowi trudno oszacować to myśle ze są spore szanse na córkę-tak przynajmniej wynika z mojego otoczenia;)

Gosica wiesz monitoring Ok ale tak naprawdę lekarz tez nie powie ci o której godzinie a nawet co do dnia może być problem bo Np weekend kiedy owu. Znajoma teraz była na monitoringu i to nie jest ze u każdej pęka pęcherzyk przy tylu czy tylu mm. On powie proszę się starac dzisiaj i jutro ze może owu jutro. A niestety ale ani ból ani szyjka nawet nie powie co do h ze akurat pękł pęcherzyk. A śluz przy suplementach to wogole nie ma co brać pod uwagę. Dla mnie szczerze im więcej czytam tym jestem wręcz pewna ze albo się trafi w sama owu albo poprostu nie zdarzy. Naprawdę podziwiam wasza wytrwałość! Ja to bym się poddała bo dla mnie to zbyt stresujące było. Ale liczę ze którejś się wkoncu uda i się sprawdzi [emoji6]

Imama, zdaje sobie sprawę ze lekarz nie powie mi kiedy bedzie dokładnie owulacja. Najgorsze jest to ze te testy jak dla mnie tez nie są wiarygodne.
Jeden wychodził mi pozytywny ponad 2 dni-wydaje mi się jakoś długo.
A temperatura-hmmm mierze ale tez różnie piszą. Ze np. po 3 wyższych temp od skoku możemy być pewne ze jest owy.
Mam ten lady comp-jemu tez jakiś nie do końca wierze, on mi pokazuje ze ovu będzie w 21 dniu cyklu-chyba komputer się nauczył moich dłuższych cykli zanim wzięłam castagnus który trochę skróci mi fazę estrogenowa.
Wytrwała raczej nie jestem, chyba się poddaje-tzn.o+12 odstawiam i teraz zechce działać jakos w ovu.

Kurde pisze już 3 raz posta zaraz się wkurze :D

Dziś pierwszy dzień kombinuje na diecie i muszę stwierdzić że jestem zła i głodna [emoji23][emoji23] hah

Czy ktoś ma spis jakich produktów unikać na chłopca , wiem że z LE dieta niby można wszystko ale chciałam sobie to podrasowac ,

Gosica- Ja bym dziś spróbowała może nie jest za późno , tyllo by maz przez drzwi zdazyl przejsc haha

Nie wiem jaka metodę masz obrana :)

Buniczek- a co stosujesz za metody ? U mnie z mega zakwaszania jest syn - jakiś super plemniki był [emoji23][emoji23]

Ana87- musi być córka nie ma co , chyba że zmienić lekarza musisz jak nic nie widzi hehe , u mnie już było widać kulki w 1 ciąży z synem w 16tyg [emoji23]

Imama - ponoć ból owulacyjny to uczucie właśnie pęknięcia bo się ten płyn rozlewa i jakby drażni , Nie wiem ja czułam owulacje w tym cyklu zadzialalismy 13 dc a 14 już mnie bolało [emoji23] ups.., najgorsze że się nie zakwaszalam żadnej diety nic ,czysta wpadka ... będą jaja jak coś będzie to sobie mogę z planowaniem [emoji23][emoji16]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Miciur-ka- mam nadzieje ze sie dowiem kolo 10pazdziernika
zjem cala czekoladę przed Gosica-dziś mam16t 3dni jak sie nie mylę.suwaczki powinny byc pod postami.ja nie widzę czy sa bo jestem na tel.trzymam kciuki za owocny cykl

Do góry