reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Miciurka my działaliśmy bez abstynencji i częstego bo porostu się bałam ze coś nie tak będzie z plemniczkami po ostatnich stratach. Także był jeden szybki po pozytywnym teście owu wieczorem i szybko j&d.
Osobiście Gosica wybrałabym albo abstynencje albo na ostatnia chwile hurryup bo jednak pare postów czytałam co męża prawdopodobnie bardzo podskoczył testosteron (przy codziennym) i stad możliwe ze chłopcy wiec myśle ze te dwie godne rozważenia [emoji6]
Przyszłamama zobaczysz hak mały się urodzi. Mój strasznie grzeczny. Ogólnie szybko przesypia całe noce wiec szybko tez zaczęłam myśleć o trzecim. Pewnie jakby było mi ciężko to bym odczekała z pół roku jeszcze ale z drugiej str chciałam mieć z głowy i poratu jak najszybciej tymbardziej ze 6 latek ogólnie nie narzeka i pyta o ta siostrę. Teraz non stop mówi ze bardzo chce żeby w brzuszku była Mia.
Maziajka mój tez chory bo wypadku i tomografie miał i rtg także już bardziej go częstymi czy abstynecja nie męczyłam bo i tak czytałam ze po tych naświetlaniach uszkadzają się plemniczki a nie chciałam czekać trzech miesięcy żeby zaś działać.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Miciurka mój synek ma 6 lat. Wiec trochę różnicy będzie dlatego tym razem chciałabym dużo mniejsza różnice między dziećmi. Imama pisała ze najlepiej postarać się do 18 miesięcy bo to zwiększa szanse na corke :D
Maziajka tez kiedyś czytałam ze choroba osłabia plemniki Wiec może tez miało to jakiś wpływ ;) my tez lubimy piwko i dużo go piliśmy, mój K to w ogóle codziennie piwko lub dwa sobie popija :-D

Hej dziewczyny. Która teraz testuje?
San zak, Kruszynka jak tam testowalyscie już? Mam nadzieję że są 2 kreseczki.
A ja dalej czekam na @ dziś powinna się pojawić,najpóźniej jutro.

Przyszłamama mój to tez piwowacz i przy synach pił codziennie do tego pali dużo co tez niby ku dziewczynce powinno iść. Do tego ciepłe kąpiele zawsze po pracy.
Wydaje mi się ze my kobiety tez mamy na to wpływ. Bo dużo znam przypadków jednak ze facet zmienił partnerkę i bum córka.
Marzycielka to który dc masz?

Imama, chce się tylko upewnić, na ostatnia chwile hurry up to pewnie zechce OK.6h po owulce I stosunek z prezerwatywa, a po 2-3 h już normalnie? z osłabionymi plemnikami?
Trzymam kciuki za zmiana-kiedy masz sza ze aby dowiedzieć się o płci?;)
U mnie w rodzinie przewaga dziewczyn, a ja mam jednak 2 synów, mi się wydaje ze duży wpływ ma facet, chociaż my jako kobiety może udział ze 40% mamy ;)
Ja mam dzisiaj 12ty dzień cyklu. Dzisiaj rano zadzialalismy, ostatnio miałam ov w 18dc, pewnie nic nie przeżyje.

Gosica jak mąż ma mocne plemniki i by dał radę to nawet po 1 h możecie ten stosunek już bez zabezpieczenia. Ale ogólnie jak piszesz do 3 h powinno się zadziałać. Wiec kciuki żeby coś zaskoczyło jak zmniejszasz już czas po owu [emoji6]
Będę rozmawiała z moja gin w pon. Bo tu badanie prenetapne z krwią to koszt 220€ a czytam o teście harmony i praenatest i koszt na trosomie z krwi 13,18 i 21 razem z określeniem płci kosztuje 300€! Wiec jak faktycznie koszty u mojej lekarki były by takie to wole dołożyć i mieć pewnosc co do chorób bo to na poziomie 98% jest a zwykle prenatalne 60-80% i dużo przypadków znam chorych niestety dzieci. Wiec chciałabym bardzo te badanie zrobić bo po ostatnich poronieniach jak lekarka i na forach pisało ze przeważnie plemnik z wadami chromosomowymi i dlatego strata- zaczęłam naprawdę się bać. Do tego tez miałam bezproblemowe ciąże a tu nagle takie coś wiec niczego już pewna nie jestem!
Ja znam dużo właśnie mężczyzn co mieli skoki w bok i córy. Mój ojciec ma dwóch synów a z moja mama córkę-mnie [emoji6]
Marzycielka No wierze ze chcesz już nowy cykl i staranka. Clo masz na ten cykl?

Ja muszę poczytać o tym j&d, oraz o tym hurry up , bo nie znam , strasznie dużo info na GD , aż kupuje zeszyt :D, Hehe,

Muszę też poczytać bo natknęłam się na coś o nazwie myoinositol, tylko pewnie clomid lepszy ale może to na początek,

Napewno będę dawała mężowi to co Imama polecasz OLE, I szyszki, myślę że jeszcze okazjonalnie dam mu żurawinę lub baby aspirin,

Ja będę brała baby aspirin, cytrynian wapnia , magnez, rephresh czasem i właśnie albo clomid albo ten myoinositol

Jeszcze się bije ż myślami z tą córka hehe bo wiem że teraz przez karmienie mam tronke większe szanse na Pink sway :) ,

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Imama, mężowi tez zależy na córci i twierdzi ze spróbuje i ze powinien dać radę po 2-3h, spróbujemy tez po 1h;)
Masz raczej z tymi badaniami. Właśnie miałam Ciebie pytać o te badania genetyczne w pakiecie z określeniem płci. W Polsce to koszt OK.1500 zł. Jeśli już nie jest duża różnica w koszcie to warto ciut dopłacić tym bardziej ze wyniki z większym prawdopodobieństwem.

reklama
Gosica No i tak już nie będę jechać do polski bo tak bym pewnie zrobiła prenatalne przy okazji a tak to muszę wydać te 220€ wiec jak naprawdę wystarczy dopłacić to bardzo bym chciała i przy okazji pewnosc co do płci dzidzi bezcenna!
Miciurka OLE albo żurawinę. Nie można łączyć razem [emoji6]. Jump & dump czyli te j&d to porostu zaraz po starankach bądź do 5 min po wyrzucenie "zawarosci" bądź poprostu podmycie się. Zmiejsza ilość plemników wiaodmo niż jakby się leżało po starankach. Ale tez zmiejsza szanse na ciąże.
Myoinositol to Pregnitude angielskie a Polski odpowiednik to inofem, inofolic i jeszcze jakieś tam nazwy sa. Ja kupiłam ale zrezygnowałam. To nie ma działania jak clo. Ma działanie Ala takie jak metformina na obniżenie cukru we krwi u cukrzyków. Dziewczyny która potrafią sobie załatwić biorą to wraz z Clomid. Ja czytałam i podobno inofem przy PCOS się poleca bo reguluje cukier itd a mi Atomic jak jej pytałam w poście odrazila i mało stosuje. Przeważnie te które maja problem z zajściem w ciąże

Do góry