reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzieki za kciuki przydały sie napewno :) no niestety płci nie znam, próbował i przez brzuch i dopochwowo i nie szło dojzec co chowa tam miedzy nóżkami, no trudno cierpliwy był gin i dlugo ogladalismy brzdaca, ale niestety nie wiem nadal, ale najwazniejsze ze dzieciatko zdrow, badania wszystkie wyszly ok i wiem juz ze bede miala cesarke, powiedzial mi dzis, ze nie beda mnie meczyc :p bo porody zawsze z jakimis komplikacjami, a ostatnio cesarka nieplanowana, wiec kwalifikuje sie do ciecia, nastepnym razem bedziemy omawiac wiecej szczegolow mnie to cieszy, bo sumie ja chcialam teraz cesarke, lepiej znioslam ten porod jak pierwszy.naturalny, mimo ze teraz tez sie męczyłam.
Asa ruchy mam delikatne bardzo, czasem caly dzien nic, mowilam mu, powiedzial ze to nic zlego mam jeszcze czas, a na usg dzieciaczek ruchliwy i dlugonogi odpychał sie machał raczkami ja nic nie czulam.

reklama
Ana najważniejsze ze wszystko w jak najlepszym porządku z maleństwem :) jak taki wstydzioszek to na pewno dziewczynka ;) moja kruszynka tez się ruszała na usg a ja nic nie czuje Wiec się nie martw. A który jesteś teraz tydzień?

Majorcia dziękuje w sumie u mnie Ok. Czasem złe wie czuje ale ważne ze nic niepokojącego do nie dzieje
Ana to dobrze ze wszystko wporzadku. No szkoda ze dzidzia nie współpracowała Ale może na następnej wizycie już będzie coś widać. Kiedy nastapna?
Marzycielka głowa do góry. Wiadomo jak się kreseczki nie pojawiają to rozczarowanie ale to wcześnie wiec spokojnie możesz jutro albo w pon dopiero zatestowac.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Ana super! Najważniejsze że dzidziuś zdrowy, wspaniale:) Szkoda że nie wiemy jeszcze co nosisz, ale sądzę że będzie to dziewczynka:)
Marzycielka jeszcze trochę za wcześnie żeby coś ewentualnie było widać, poczekaj jeszcze ze 2 dni. Trzymam kciuki:)

Ana, gratuluje zdrowej dzidzi. Jeśli tak się chowa to pewnie dziewczynka ;) kiedy masz kolejne usg?
Marzycielka, poczekaj jeszcze ze 2/3 dni z ponownym testem. Nic jeszcze przesadzone.

@ana. Super ze dzidzia zdrowa :D ktory Ty juz jestes tydzień? To było zwykle badanie czy jedno z 3 glownych usg?

Ja idę na wizytę w poniedzialek bo bardzo mnie podbrzusze pobolewa. Wiadomo przed wizyta jest lepiej ale niech sprawdzi czy wszystko ok bo ostatnio wizyta wygladala kiepsko :/

@Imama takie info znalazlam odnosnie budowy czaszki w internetach : )
"Chłopcy mają mieć większe i kwadratowe czoła, podczas gdy główki dziewczynek są bardziej okrągłe"

nastepna dopiero za miesiac :( ja w 17 tyg jestem, na nastepnej juz napewno poznamy płeć powiedzial ze bedziemy wypatrywac, az sie ujawni co tam sie chowa, to bedzie 21 tydzien.
Mikallo dobrze ze masz te wizyte, mnie tylko ta głowa doskwiera czasem, a tak to jakbym w ciazy nie była, czy byla jakas wizyta szczegolna nie wiem,no badal dokladnie np obwod glowki wskazywal ze to tydzien strasze dzieciatko, ale to wszystko sie zmieni jeszcze.
Imama ciesze sie, ze mdlosci troszke ci mijaja po tej witamince, ktory u ciebie juz leci?
Marzycielka jeszcze nic straconego to za wczesnie, wszystko zalezy od implantacji jednym wychodzi 8 dpo innym w 12dpo dopiero, wiec nadzieja ciagle jest. mi w 10 i to naprawde ledwo zauważalna, tylko pod swiatlo i musialam niezle wzrok nagimnastykowac, zeby dojzec cos :) wiec pewnie w 8 czy nawet 9 dpo test byłby negatywny jak u ciebie.

Ostatnia edycja:
reklama
Mikallo teoria główki jest dla mnie za ciężka oglądam różne zdjęcia w Internecie i cały czas nie wiem jak różnić główkę ;) ale Ty masz wizytę w poniedziałek więc może już teraz się dowiesz. Który masz tydzień? Planowalas dziewczynka? :)

Do góry