reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Imama dokładnie tez mam takie zdanie, ze na los zdawać się nie można. Trzeba spróbować suplementów itp.
Machnęłam się w zeznaniach, mąż bierze lukrecję i OLE. Lukrecję za OK.5 mies zamienię na szyszki chmielu.

Ana, nie zazdroszczę mdłości. Przy pierwszym synie nie miałam, za to były przy młodszym. Tez imbir mi pomagał-jadłam taki karmelizowany ;). Nawet całkiem OK.

Przyszlamama87 ja miałam przeczucia z drugim synem ze będzie córka ;) pewnie po tych miłościach. Widać u mnie przeczucia zawiodły.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Ja tez mialam przeczucia od poczatku u mnie sie sprawdzily.

Mdlosci i wymioty tylko w ciazy z corka z synem nie mialam w ogole.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

Oj czasem pragnienia poprostu zagłuszają intuicje. Ja byłam pewna ze córka. Zreszta kto mnie widział w drugiej ciąży to mówił ze córa ze brzuszek dziewczynkowy itd. Nawet jak mówiłam ze już siurek jest to dużo osób mówiło ze pomyłka także różnie to.
Marzycielka zgadzam się. Oliwa z oliwek bardzo podnosi testosteron. Ostatnio badania robili na sportowcach i wyniki zadziwiające.

@ASA915 15tego na 9tą, mecza mnie jak w zadnej ciazy, miałam owszem ostatnio z synem mdlosci,ale nie az tak mocno, na kawe patrzec nie moge, a kawe uwielbiam, biore imbir jak czuje nawet najmniejszy dyskomfort, nie czekam az sie rozkreci, bo potem to masakra, a wczoraj nawet to nie pomagało, dzis lepiej sie czuje.
Miałam to samo teraz w tej ciąży [emoji17] współczuję i oby przeszły szybko

xnw40tc7sy506vxn.png

@Imama dokladnie tak jak piszesz z tymi pragnieniami, a ja wam powiem ,ze moje pragnienie to blizniaki :D bo wiecej nie planuje, a kiedys pisalam ze duza rodzina mi sie marzyła, ale pewnie nie jestem w blizniaczej, @Millo na 100 % to chlopak siedzi, ale tylko dlatego tak mysle, bo mam dwoje wiec i trzeci pewnie.
Mam taka ciezkosc w miednicy, miałyscie tak w ciazy? w ostatniej ciazy mialam bol jak na @ okolo 6 tyg sie zaczal, a teraz ta ciezkosc i uczucie pelnosci sie pojawilo. Maz mowi ze mnie wywaliło, ale to pewnie flaki, bo czytalam ze to najpewniej jelita wypycha przez hormony, za szybko na brzuszek.
@Antonia2016 długo cie trzymalo? te mdłosci.

Ana No wiesz co Ci powiem, ze teraz jak byłam na tych wakacjach co byłam w 6tc to straszny brzuszek dostałam ale byłam pewna ze to te all inclusive hehe. Ale jak zaczęłam krwawic wszystko poleciało, brzuch płaski! W szoku byłam. Wydaje mi się ze mały odstęp między ciążami to chyba szybciej "wypycha".

witam się z wakacji.
Imama życzę zdrowia dla męza i synka, okropne przeżycie,współczuję.
Antonina gatuluję ślicznego Ignasia :)
U mnie na wakacjach dieta trochę poległa, tzn jem 3 posiłki dziennie, nie przekraczam 1500kal, ale nie jest to dieta nabiałowa, czyli mleko, kefiry,..zdarzyła mi się pizza i dziś hot=dog, Po prostu po całym dniu musiałąm coś zjeść...ubolewam nad tym i teraz mam obawy czy starania zacząć od sierpnia jak planowałam czy przesunąć ze względu na tą dietę.
Suplementy biorę, mąż też, sylk zakupiłam, łudzę się ze trochę czynników staram się spełnić, tylko czy to wystarczy...a z drugiej strony nie mam pewności czy zajdę w ciążę za pierwszym razem. No i planuje tylko 1 stosunek w płodne, nie w owu ale jak już paski na tescie LH się pojawią.

Imama dziekuje Jagoda super ze mna troche gorzej bo i probleny z rana i zapalenie piersi mialam dzis skonczylam antybiotyk.Ale mala mi wszystko wynagradza.

Napisane na LG-K350 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Maziajka to zdrówka dla Ciebie! Zawsze po burzy wychodzi słońce wiec wszystko minie! Dobrze ze Jagoda w porządku.
Mnie tez ostatnio pech się uchwycił ale ja tam myśle ze zawsze coś ma to na celu. Chociaż jak byłam dzisiaj u męża w szpitalu obok leżał sparaliżowany taki powykrzywianych chłopczyk Ok 10 lat. Tak mi go szkoda było! I wtedy nie wiem czy jakieś "nieszczęścia" maja coś na celu.
Buniczek nie panikuj tak bo niestety ale takie drobiazgowe analizowanie bardzo podnosi testosteron i waśnie często chlooczyki. Także głowa do góry. Tu chodzi ogólnie o czas na diecie. Popatrz na mnie. Jak będziesz jeszcze stosować żele obniżające pH i inne taktyki to naprawdę niskie szanse na ciąże taka prawda. Ja już 7 miesiąc na diecie!!! Dobrze ze mineralnej nie robię bo bym się pewnie przekręciła [emoji23][emoji23]

Do góry