reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

A u mnie rośnie chyba piłkarz albo długonogi bo nie skończyłam jeszcze 20tygodnia a mąż pod ręką czuję już kopnięcia mimo łożyska na przedniej scianie.

xnw40tc7sy506vxn.png

reklama
Antonia u mnie tez juz intensywne te kopniaki♡ slodkie to!

Buniczek na dzien stosunku bym nie patrzyla.. my dzien przed owu,w owu i dzien po.

Czyli wychodzi ze nie da sie zaplanowac plci?:p

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia na zagranicznej str prowadzą statystyki. Ja myśle ze jednak coś w tym jest. Skoro np kobieta która ma 6 synów robi dietę itd na całego oczywiscie a nie ze jeden czy dwa suplementy i ma upragniona córkę. Wiadomo szczęścia tez potrzeba. Ale to jest dużo rzeczy. Bardzo dużo. Przeważnie jak ktoś ma dużo synów to daje z siebie "wszystko". Dieta, suplementy, kawa, alkohol, cynamon, 2-3 posiłki dziennie, niektóre właśnie się zakwaszają do tego ćwiczenia codziennie. Wiadomo może się nie udać, czytałam pare opisów co zrobiły dziewczyny to wszystko a chłopczyk jest. Ale one znów wracają do tego i modyfikują pewne rzeczy. To jest wyższa szkoła jazdy tam na GD serio hehe hardcore straszny. Do tego po poronieniach, tabletkach antykoncepcyjnych tez Córki. Clomid tez super daje. Ale mówię szczęścia trzeba bo to do 80% gdzieś się zwiększa. Mi nawet jak się nie uda nie będę chociaż żałować.

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Imama jeszcze mi sie tak przypomnialo ze ostatnio na jednym forum po poronieniach wlasnie pisalo ze czasem jednak warto zrobic 3 cyklowa przerwe bo nie raz organizm dalej jakby zyje tym ze musi oczyscic sie z zarodka.Moze tak bylo u Ciebie:(

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

Antonia na zagranicznej str prowadzą statystyki. Ja myśle ze jednak coś w tym jest. Skoro np kobieta która ma 6 synów robi dietę itd na całego oczywiscie a nie ze jeden czy dwa suplementy i ma upragniona córkę. Wiadomo szczęścia tez potrzeba. Ale to jest dużo rzeczy. Bardzo dużo. Przeważnie jak ktoś ma dużo synów to daje z siebie "wszystko". Dieta, suplementy, kawa, alkohol, cynamon, 2-3 posiłki dziennie, niektóre właśnie się zakwaszają do tego ćwiczenia codziennie. Wiadomo może się nie udać, czytałam pare opisów co zrobiły dziewczyny to wszystko a chłopczyk jest. Ale one znów wracają do tego i modyfikują pewne rzeczy. To jest wyższa szkoła jazdy tam na GD serio hehe hardcore straszny. Do tego po poronieniach, tabletkach antykoncepcyjnych tez Córki. Clomid tez super daje. Ale mówię szczęścia trzeba bo to do 80% gdzieś się zwiększa. Mi nawet jak się nie uda nie będę chociaż żałować.

A czemu ta kobieta ma aż 6 synów?? Bo 5 razy jej się nie udało. Wiadomo ze moze i mi za 9 razem by się trafiło ale może nie tędy droga? [emoji16]

xnw40tc7sy506vxn.png

Imama bardziej się przychyle że się nie da zaplanować bo to co ty podajesz to u mnie było wszystko odwrotnie nie pijam kawy z 8 lat alkoholu też nie jedynie co piłam to czasem lampkę wina malutką ze względu na endometrium nie ćwiczyłam zawsze jadłam śniadania u mnie to podstawa jem 5 posiłków i nie schudłam przed ciążą z córka

Millo vegetarianizm do tego pierwszy cykl po poronieniu. 15 z 20 kobiet po poronieniu ma córki. Ja znów czytałam badania ze jednak jak to było wczesne poronienie to nie trzeba ale pewnie nie zaszkodzi. Ja poczekam do @ i wtedy zobaczę jak długo po ostatnim dostanę owu. Jednak ja myśle ze wszystko by było Ok. Ale tak po pierwsze ciąża bliźniacza wiec to tez wyzwanie. Po drugie jeszcze brałam te SP bo byłam pewna na 110% ze to nie ciąża. A to tez poronne jest

Buniczek tu statystyki z GD: w procentach na ilość starających się dziewczyn są wszystkie specyfiki itd

Complete PINK Swaying Statistics Spreadsheet Info and Links to enter your sway

Link do: Complete PINK Swaying Statistics Spreadsheet Info and Links to enter your sway
Tu np macie tez dziewczynę co po dwóch synach ma córeczkę
Butterflies buttercups TTC a GIRL Sway Attempt

Link do: Butterflies buttercups TTC a GIRL Sway Attempt dużo tego wiadomo. Ale myśle ze warto chociaż troszkę coś zmienić i może akurat się nam uda [emoji6]
A u mnie albo owulacja albo @ się już zbliża bo pół podbrzusza i biegunka.

Majorcia jasne. Przecież jak ma być córka to i tak będzie taka prawda. W tych 20% może byłaś hehe nie No żartuje. Wiadomo ze te planowanie to planowaniem tylko jest. Przecież jak zachorujemy na raka to wiadomo ze jednym uda się go wyleczyć innym nie. Takie życie. Nie ma co się nakręcać. Chodzi mi o to ze teraz są inne "wytyczne" które No ja biorę pod uwagę. Bardziej lajtowe myśle. Nie taki ciężki jak z minerałami i badaniami krwi itd

A czemu ta kobieta ma aż 6 synów?? Bo 5 razy jej się nie udało. Wiadomo ze moze i mi za 9 razem by się trafiło ale może nie tędy droga? [emoji16]

xnw40tc7sy506vxn.png

Antonia tym co się uda mówią ze zaplanowały a tym co nie ze się nie da- tak prawda. Ja do tego podchodzę ze nic nie dało 100% wiec teoretycznie można zec ze się nie da zaplanować ale zwiększyć szanse. O tak to powinnam ująć

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej, wpadam tu czasami poczytać co u Was, jeśli chodzi o mój ostatni nieudany cykl to miałam dwa stosunki, 2,5 dnia przed i w ovu. Zrobiłam badania z krwi i wszystko wg mnie jest ok, ale przejdę się jeszcze do gina. Coś musi być na rzeczy bo w pierwszą ciążę zaszłam w 1 cyklu a teraz seks w owu i nic.
Przeanalizowałam swoje przygotowania do poprzedniej ciąży i była dziewczynkowa a mam syna:
- 3 posiłki, bez podjadania , dwie kawy dziennie ( głównie mleko,jogurty naturalne,na obiad pierś z kurczaka)
- ćwiczenia 6 razy w tygodniu
- suplementacja magnezem, ale wiem że wapń też miałam wysoki, nie jadłam wtedy pomidrów,ziemniaków bo miałam wysoki potas ( zresztą do dziś mam wysoki)
- ph miałam niskie bo miałam infekcje, aż gin polecił mi takie paski z apteki do zbadania ph i miałam 4

buniczek ja przez zakwaszanie teraz straciłam 3 cykle bo bardzo się zakwasiłam, czytałam że są tu dziewczyny które miały 6 czy 7 czynników na dziewczynkę a i tak mają synów.
Nie zgodzę się natomiast, że jeśli ktoś ma dwoje dzieci tej samej płci to trzecie też jest gwarantowane.
Sama znam z 5 przykładów, gdzie rodzice nie robili nic a mają inną płeć.

Do góry