reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Wiec jakie znacie metody na poczęcie syna ? :)
Pierwsze słyszę o metodzie na córeczkę o +12 :) co to takiego ?

n59yqps6ulfmk6wf.png

reklama
Wiec jakie znacie metody na poczęcie syna ? :)
Pierwsze słyszę o metodzie na córeczkę o +12 :) co to takiego ?

Mi się wydawało, że wszystko robię dobrze ale dziewczyny znają tu trochę inne metody na synka ;)
Z tego co mi wcześniej dziewczyny odpisały to o+12 oznacza stosunek 12h po owulacji, jeżeli dobrze zrozumiałam, ponoć to sposób na dziewczynkę :) Jak się mylę to proszę o sprostowanie :)

Ja słyszałam o metodzie "na pół"- cykl dzielimy na 2 i starania w pierwszej połowie skutkują poczęciem dziewczynki a w drugiej poczęciem chłopca. Ponoć sprawdza się w 90%

Kitqa No tego sporo jest. Tych "teori" musiałabyś poczytać wcześniejsze wątki o suplementach diecie itd.
Metoda o+12 to stosunek 12 h po owulacji. Wymyśliła go kobieta która miała 5 synków. Każdych w różnych dniach przed owu i w sama owu. Dopiero córka się poczęła właśnie ta metoda ale z abstynencja 7 dni przed.
Ja celuje w córę bo mam dwóch synów

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Mikallo kitqa ja staralam sie o syna i spelnilam wszystkie czynniki, ake i tak mam 3 cia corke ;)
Widać na Twoim przypadku, że sposoby nie zawsze są skuteczne ale pobawić można ;)
Czy stosując sposoby na syna podane tu na forum już się jakiejś dziewczynie udało począć chłopca?

Ostatnia edycja:
Millo jak u Ciebie?

Trochę mi się ta teoria o+12 kłóci się z teorią o szybkości i trwałości plemników ale moja mama mówiła, że obie z siostrą byłyśmy wpadkami z końca owulacji, kiedy to myślała, że już nie może zajść w ciążę :)

Witam nowe staraczki [emoji5]️
Maziajko, super że córcia się potwierdziła. Ma czas żeby się obrócić. Moja mała 9d jakiegoś czasu jest głową w dół. Wczoraj napędziła mi strachu. Mało się ruszyła - leniwy dzień [emoji16].
Elana, kochana jak się czujesz? Jesteś już na wybiegu a dzidzi dobrze w brzuchu [emoji5]️.
Dziewczyny co do planowania płci, to tak jak dziewczyny piszą 50/50. Ja mam 2 synów z dnia owulacji i teraz córkę z 5 lub 3 dnia przed owu.
Ana powtarzałaś jeszcze test?

thgf9n739gb9fobd.png

reklama
Arya ale fajnie, że udało Ci się utrafić córeczkę:)
Jeżeli mogę zapytać apropo starań o synów to w dzień owulacji starałaś się raz czy kilka razy?

Do góry