reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dlatego dziewczyny ma serio zalecają na GD zeby co 4 dzien zaczynajac jak sie skończy @. Optymalnie dziewczynkowo, ale tylko raz staranka bez poprawiania, moze tylko przy teście+ powtórzyć. Bo tak to naprawdę moze trwać latami, jedynie ze komuś sie nie spieszy [emoji4] ale jak ktoś przyjmuje suplementy, dieta, ćwiczenia, zakwaszanie itd to to aż tak długo trwać nie moze dlatego lepiej wziasc ta metodę pod uwagę [emoji6] ja wychodzę z założenia jak juz tak sie staram przez te 12 tyg to jak ma pomoc to pomóże, a ta żywotność obalona, badania były robione wiec ja to pomijam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imama u kazdej moze to byc inaczej bo u niektorych kobiet jest szybki wzrost LH i szybki jego spadek a u innych moze byc dlugo pozytyw i ten hormon spada powoli... U mnie byl pik i po kilku godzinach kolejny test byl juz nieco slabszy, ja robilam testy co 4h w cyklach staraniowych... To musisz sie sama poobserwowac, ja obserwowalam sie ponad 2.5 roku nim zaczelam starania o trzecie dziecko i u mnie od piku do owulacji mijalo 12-15 godzin...

Katja ja mam problemy z watroba i pecherzykiem zolciowym... W ciazy miewalam bolesci, ale to glownie gdy zjadlam cos tlustego, nie mialo to jakos bardzo zwiazku z ciaza bo jeszcze zanim zaszlam to mialam ten problem... A Ty masz zdiagnozowane kamienie w pecherzyku zolciowym?

dziewczyny nie wiem czy pojawił się ten temat, ale jak to jest z tym bólem owulacyjnym.
Jeśli trwa on kilka godzin to:
1. jajeczko pęka po ustąpieniu bólu?
2. czy ból oznacza że jajeczko pękło i czy to ten płyn powoduje podrażnienie?

pewnie to jest tak, że u każdego jest inaczej

dziewczyny nie wiem czy pojawił się ten temat, ale jak to jest z tym bólem owulacyjnym.
Jeśli trwa on kilka godzin to:
1. jajeczko pęka po ustąpieniu bólu?
2. czy ból oznacza że jajeczko pękło i czy to ten płyn powoduje podrażnienie?

pewnie to jest tak, że u każdego jest inaczej
Ja nie wiem,[emoji6] ale chętnie przeczytam odpowiedź

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ajlak wlasnie z bolem jest tak ze moze wystepiwac przed owulacja, w trakcie owu jak i po owu takze dupa blada jednym slowem..

010igov35ye70zfx.png

Dlatego dziewczyny ma serio zalecają na GD zeby co 4 dzien zaczynajac jak sie skończy @. Optymalnie dziewczynkowo, ale tylko raz staranka bez poprawiania, moze tylko przy teście+ powtórzyć. Bo tak to naprawdę moze trwać latami, jedynie ze komuś sie nie spieszy [emoji4] ale jak ktoś przyjmuje suplementy, dieta, ćwiczenia, zakwaszanie itd to to aż tak długo trwać nie moze dlatego lepiej wziasc ta metodę pod uwagę [emoji6] ja wychodzę z założenia jak juz tak sie staram przez te 12 tyg to jak ma pomoc to pomóże, a ta żywotność obalona, badania były robione wiec ja to pomijam.

imama podasz mi dokladnego linka do tego forum chcialabym poczytam co tam pisza o planowaniu??

Ajlak to niestety tak jak pisze Maziajka dupa blada hehe serio. Na ból podobno lepiej nie patrzeć. Obserwuj szyjkę, temperatura i ewentualnie do tego ból. Ale z tego co wiem najlepiej temperaturę. Nie jest to takie uciążliwe, warto spróbować.
Andzelisia tylko to wszystko co czytam to w języku angielski.
Tu masz cały spis z linkami o planowaniu córki: Link do: The COMPLETE Index!!!
A tu konkretnie o czas: Link do: frequency of BD for pink and blue - Page 12 to sa najnowsze bo wcześniej mozesz poczytać na stronkach o abstynencji jak o osłabieniu częstym sexem. Ogólnie piszą ze tez to moze byc chłopczykowo ale na forum maja 75% skuteczności wlasnie co czwarty dzien z jednym staranniej w dzien piku.

Poprostu chodzi o to ze jak jest sie zakwaszonym, do tego suplementy co wysuszają śluz itd to cieżko wogole zajść w ciąże a dodając odstęp to juz wogole. Przecież w sama owulacje i tal jest tylko 36% szans na ciąże. I dziewczyny które próbują abstynencje na początku czy częsty sex jak nie działa to zmieniają na co czwarty dzien. Wiadomo na początku lepiej spróbować wszystkiego ale wydaje mi sie ze każda zacznie powili cos zmieniać/likwidować zeby wogole sie udało.

reklama
Ja to nie wiem jak mogłam zajść 4 dni przed- musiały byc super warunki i pewnie mocne plemniki hehe ogólnie tam na forum to opisuje każda z osobna konkretne staranka: jakie miała pH, kiedy sex, jakie suplementy i uwierzcie ze sa takie co zrobiły dosłownie wszystko a i tak nie wyszło i jest chłopczyk. Nie ma co przesadzać. Ja starałam sie 8 miesięcy z różnica do 5 dni przed owu a jak zmiejszylam na 4 dni odrazu zaszłam w ciąże. Maz juz nierwicy dostawał z tym moim kombinowaniem

Do góry