reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Miciurka no serio..to chyba faktycznie wyglada jak jajca chyba ze wargi opuchniete?

Millo super od razu mozna dzialac!

010igov35ye70zfx.png

Miciurka to jajka jak dla mnie. Ale masz w sumie fajnie, bo masz dwóch chłopców, trzecia trafi się dziewczynka to będzie miała obstawe w starszych braciach i nikt jej dokuczał nie będzie. To bardzo duży plus, a przy karmieniu jest dużo dziewczynek. Więc szansę Ci rosną, głowa do góry.

Tak w ogóle to trzeba uważać na lactovaginal itp. bo mi np. podnosił ph, więc u tych z bardzo niskim podnosi chyba, trzeba testować na paskach.

Co do zakwazaczy. Podobno najlepsze wlasnie sprawdzić wcześniej przed staraniami.
Replens polecany w metodzie o+12 gdzyz szybko zakwasza a nie utrzymuje sie super długo, ma niższe pH niż rephres bo ok 3,5 a nawet 2,8.
Rephres zaś utrzymuje pH na stałym poziomie 4,5 pH( ale jak masz mniejsze pH to podniesie je) jest dobry przy staraniach i utrzymuje sie przez 3 dni. zmiejszy pH spermy do wlasnie 4,5 i dlatego jest bardziej polecany. Używać od pierwszego dnia po @ (co 3 dni) do jednego dnia przed staraniami (cały aplikator). Bądź codziennie mniejsza ilość (na palec).

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Polcia gratulacje
Miciurka ja sie nie znam na usg, ale mysle ze mozesz sie spodziewać niewiadomej
Imama dzieki, ja wlasnie w Polsce nie mogę nigdzie znaleźć ani rephresh ani replens.
A po jakim czasie sprawdzacie po zakwaszanie czy pH sie zmieniło 15 minut czy szybciej?
Antonia powodzenia ja tez w przyszłym tygodniu zaczynam.

reklama
Polcia gratulacje
Miciurka ja sie nie znam na usg, ale mysle ze mozesz sie spodziewać niewiadomej
Imama dzieki, ja wlasnie w Polsce nie mogę nigdzie znaleźć ani rephresh ani replens.
A po jakim czasie sprawdzacie po zakwaszanie czy pH sie zmieniło 15 minut czy szybciej?
Antonia powodzenia ja tez w przyszłym tygodniu zaczynam.
No ja takie konkretne to też w przyszłym po monitoringu [emoji1] dziś dopiero 8dc [emoji2]

Napisane na E2105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry