reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Antonina plamka krwi chyba brzmi dosyc niezle?moze to implantacja?ale byloby cudownie!!!!♡

Maziajko ja się czuje jakbym w ciazy nie byla.Sutki jedynie troche bolace,kreci mi sie w glowie czesciej i glodna jestem.Tak to 0.Odliczam czas do 1 wizyty 20.01:)

Napisane na SM-N910C w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Millo to tylko pozazdroscic ze tak przechodzisz ja z jasiem tez taka ciaze mialam za to teraz full wypas..
Juz 16 tc leci a ja dalej apetytu nie mam ...pocieszam sie ze dziecko rozwija sie bardzooo dobrze a ja dodatkowych kg nie mam:D

010igov35ye70zfx.png

Dokładnie ja też całkiem inaczej czułam się w dwóch ciążach. W pierwszej bardzo dobrze, zero objawów, wspaniale po prostu. A w drugiej odwrotnie od początku mdliło mnie okropnie i zbrzydłam ogólnie a i tak ta sama płeć dwa razy:).

Millo ja w sumie mam tak jak ty. Czasem cos jezdzi po zoladku ale jest w sumie spoko. Wiecej jem, piersi sa tkliwsze i wieksze. Czasem podbrzusze cmi . Ja mam wizyte 23.01

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A cc w pierwszej ciazy mialam w 39 t 4 d teraz tez tak pewnoe bedzie.

Zreszta do porodu jeszcze multum czasu a nikt mi nie zmienial poki co terminu porodu.I tak czy siak bedzie cc ok 20-25 a termin mam na 1.07 wg OM bratowa miala termin na 4.07 a CC 23.06.

010igov35ye70zfx.png
Ja miałam cesarkę w 38 tc (23.06.2016)[emoji4] licząc z om. Ogólnie robi się po 38 tc

Aga 30+ ja też tak będę miała w połowie czerwca a termin według Om 24.06. Szkoda, bo koniec czerwca fajniejszy, ale chyba boją się czekać z bliźniakami.
Maziajka ja miałam z synem ponad dwa tygodnie przed terminem wg USG, a urodził się 2 kg. Teraz już mam 8 dni przed, a też nie ma szans, by bliźniaki były większe od rówieśników, bo bym pękła. Hiper i hipotrofia to jednak zadkosc. Dzieci różnie rosną i tylko 2-3 proc. Odpowiada terminowi om, bo jadnak dochodzą różne owu i różne długości cyklu. A USG kolejną ciążę mam co tydzień, załatwiam najlepszych specjalistów, bo jest olbrzymie zagrożenie życia.
Co do cukrów to Antonia to się z reguły objawia po 28 tc, kiedy dziecko przyrasta na masie i wtedy bardzo rosną cukrzycowe, ale też wykrywają to w od 20 do 70 proc. i kobiety rodzą dzieci 4,5. Tak samo robią cesarki ze względu na masę, a rodzą się po 65 cm, ale nie wiedzą, bo USG nie szacuje wzrostu. Jeszcze długie lata rozwoju techniki przed nami. Liczę że moje córki się zalapia, biorąc pod uwagę co było 30 lat temu.

Ostatnia edycja:
Szczęśliwego nowego roku dziewczyny! Dopiero mam dostęp do internetu i was nadrabiam bo sie uzbierało!

Maziajka i Arya gratuluje i trzymam kciuki aby na połówkowy były dziewczynki.

Millo gratulacje! Oby jednak była wymarzona córeczka.

Katja dobrze ze wszystko dobrze z dzidzia. Bo stres wierze niemożliwy.
Ja w te prenatalne to tak do końca nie wierze.znam dwa przypadki osob które urodziły dzieci z zespołem downa a na badaniach było wszystko ok. I podobno na spotkaniach rodzin z chorymi wlasnie dziecmi jest ogrom rodzin co mimo badań maja chore dzieci. Ale wiadomo nie mozna popadać w paranoje. Chociaż bardzo sie zdziwiłam słysząc to.

Antonia trzymam kciuki aby wkońcu zaskoczyło.

Polcia gratuluje bliźniaków. Moja znajoma urodziła tydzień temu dwie dziewczynki naturalnie po 2700 i 2900 [emoji4] a ma dwóch starszych synow.

A ja miesiączki nadal brak a mały skończył 7 miesięcy. Wiec myśle ze za miesiąc bedziemy sie starac a poprostu będę sie zakwaszac. Zreszta i tak co ma byc to bedzie a te czekanie i ustalanie owu to tez jak dla mnie strata czasu.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Imama o to spore na bliźniaczki. U mnie też już kopią i dokazuja. Zobaczymy, jakie urosną.

Na Twoim miejscu bym się nie martwiła. Podobno karmienie sprzyja dziewczynkom, hormony i niższa glikemia. Duzo kobiet zachodzi w ciążę, nie spodziewają się, że już mają owu. Ja np. miałam miesiączkę rok po porodzie. Życzę sukcesów w polowaniu.

Do góry