reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
To bedzie zwariowany cykl..Po castangusie moja temp skacze jak szalona na wykresie..gdzie zawsze mialam ladne wykresy i male skoki roznicy w temp bo rosla powolutku.

Arya ja wychodze z zalozenia ze jak ciaza taka paskudna to to dziewczynkowo wrozy:p

Załączniki

• Screenshot_2016-09-26-07-33-50.png
    Screenshot_2016-09-26-07-33-50.png
    189,4 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
Troche mnie nie bylo :) nie widze nowo zaciazonych..:( kiepsko. Ja bylam
Na monitorze ovu. Lewy jajnik , 10dc, 11 mm pecherzyk. Nastepny monior jutro.

Katja, już coraz bliżej. Kciuki.

Millo, myśle, że masz dziwnie wysoką temperaturę jak na pierwszą fazę. Może okaże się, jak będzie wyglądać druga, może będzie jeszcze bardziej wysoka. Ale ja w sumie po castagnusie nie miałam żadnych rewelacji z tempką, tylko śluz się zmienił. Widzisz jakieś inne efekty ?

Teraz z kolei łykam Saw Palmetto i hormony wyszły rewelacja. Progesteron wysoki, estrogeny i testosteron niskie. A estrogeny miałam ponad normę. Martwi mnie jednak, że śluz zanikł prawie w ogóle, tyle co kot napłakał jak to mówią. Ph 4,0. 10 dc. Miałam w prawdzie nic dopochwowo nie wkładać, ale zastanawiam się, czy raz nie zaaplikować dziś lactovaginal, bo boję się infekcji, bo śluz jednak chroni, a nawet jeśli po aplikacji znów będzie 4,7 ph to na pewno do owu spadnie do 4,5 czy 4,0. Bo już nie wiem, czy nie za niskie mam, a sucho potwornie, nie wiem czy da się tak płodzić. Aplikować raz czy darować sobie ?

Ostatnia edycja:
Hej laseczki

Nie chce nic mówić ale ja z brania ziółek , castagnus saw palmetto itp. Mam syna, wiec nie wiem chyba nie wierzę w działanie tego odnośnie co do płci, chociaż min. pomogło mi ogólnie zajść w ciążę bo nie mogłam.

Polcia - jak sucho to dziewczynkowo, ;) , ale to mało śluzu czy całkiem brak, może jak nie ma wcale to zaaplikuj ten lacto.

Millo- ty zawsze takie wysokie temp. Masz w 1 fazie ? Jakiś dziwny ten skok,

Katja - 11 mm to jeszcze mały pecherzyk,

U nas choroba rozłożyła małego i nie Puściłam dziś do przedszkola a mnie czuje ze rozkłada znów no idzie się wkuuuu. .. nie mam czasu na takie siedzenie w domu tyle spraw do załatwienia masakra :/
Kurde czasem.mj głupio ze mam.wymagania co do płci jak tyle.sie słyszy o trudnościach w samym zajściu

Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde dziewczyny wlasnie dziwna sprawa bo ja z tych niskotemp.Luknijcie na wczesniejsze 2 wykresy.. Co prawda jestem teraz chora i o 23:30 seksik byl a mierze temp o 4:30..chyba to niemozliwe zebym miala wczoraj owulacje?!:O

Katja to juz za niedlugo:*

Załączniki

• Screenshot_2016-09-26-10-27-58.png
    Screenshot_2016-09-26-10-27-58.png
    212,2 KB · Wyświetleń: 44
  • Screenshot_2016-09-26-10-28-08.png
    Screenshot_2016-09-26-10-28-08.png
    205,9 KB · Wyświetleń: 43
Millo, teoretycznie 5h snu wystarczy przed mierzeniem temp, chociaż powinnaś się postarać ok. 7h.

Miciurka ja z castagnusa też mam synka po 4 mc brania. ;) Podchodziłam sceptycznie do Saw Palmetto, ale koleżanka ma 4 synów i udało jej się z córką, więc dałam się namówić na zasadzie nie zaszkodzi i jest niedrogie. Zwłaszcza, że miałam wysoki estradiol i nieco wyższy testosteron, a progesteron po środku. Teraz mam hormony mocno dziewczynkowe. Nie chciałam już dokładać nic dopochwowo w tym cyklu, więc próbowałam. I nagle śluz prawie zanikł. No troszkę jest, ale dyskomfort taki, że boję się o infekcję. Zwłaszcza że niebawem starania, a sucho jest strasznie.I dlatego pomyślałam, że skoro to 10 dc to może raz Lactovaginal dla wzmocnienia flory i zobaczymy. Na pewno spadnie jeszcze Ph do owulacji, bo przed lacto mam 4,0, a po 4,7.Tylko nie wiem, co robić z odstępem, bo ph 4,0 to chyba spróbuje dzień przed owu rano ok. 36 h, a już nie dwie doby tak jak planowałam przy 4,7.

Polcia nie ma szans na 7h snu bo odkad urodzilam nie umiem cięgiem nocy przespac i budze sie w nocy albo moj syn mnie budzi takze najlepiej mi budzic sie i mierzyc o 4..4:30 bo wtedy jeszcze jakos spie:)
Kurde jak mialam wczoraj owulacje to Stefan murowany!

reklama
Millo nie sądzę, by tak szybko przyszło owu, ale nie wiem, czy ten castagnus nie miesza Ci w cyklu i nie przyjdzie np. z opóźnieniem jakimś, bo to chyba dziwny objaw. A od kiedy go bierzesz ?
I nie wiem, czy nie za duży masz odstęp na dziewczynkę, tak jak ja. :( Chyba 36 h to dla nas max.

Ostatnia edycja:
Do góry