reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Tynka ja mysle ze to przypadek, ale jak rodziłam syna nr 2 on jest z lipca to sami chłopcy sie wtedy rodzili, chyba 1 dziewczynka i 7 albo 8 chłopców, połozne sie smiały że wojna bedzie bo od tygodnia sami chłopcy,
a sa takie przypadki, ze mogą byc dzieci tylko 1 płci, ale to znikome,
wystarczy popatrzec jak dawnej było duzo dzieci nikt nie miał dzieci jednej płci, np moja kolezanka jest 6 dziewczyn i 7 ostatni chłopak, druga jest ich 5 i 6 tez ostatni chłopak, mój ojciec ma 5 sióstr nastepnie jego brat i moj ojciec 7 i takich przpadków mozna wyliczać,

Hej:-) muszę przejrzeć dziś księgę porodów i zobaczyć jak to się przedstawia w określonych miesiącach dokładniej. Ale ten kwiecien i maj który się zaczął to różnica jest wręcz porazajaca. Tylko podkreslam znowu ze to nie znaczy ze w danym miesiącu rodzą się dzieci tylko jednej płci. Ale różnica jest bardzo duża.
Kate no właśnie tez mi się ta teoria z dziećmi jednej płci wydawała dziwna bo nie wiem jakie sa jej podstawy. Sama mam koleżankę która ma 5 sióstr i jednego brata, który był ostatni. Ale mam tez kolegę, który ma 5 braci. Podejrzewam ze gdyby każdy próbował do skutku spłodzić upragnioną płeć dziecka to w końcu by się udało:-) niestety dzisiejsze czasy są bardzo trudne dla rodzin wielodzietnych. Sama gdybym tylko wiedziała ze bedzie mnie na to stać chciałabym mieć co najmniej 4 dzieci.Dla mnie każde dziecko to jak ósmy cud świata. Tym bardziej ze niestety napatrzylam sie bardzo na ludzkie cierpienie i doceniam to jakim szczęściem jest w ogóle zajście w ciąże i urodzenie zdrowego dziecka.

Ostatnia edycja:
Male Liski, Matik, cudne te Wasze córeczki. Mój królewicz trochę daje mi popalic. Chce spac tylko ze mną, a od trzeciej potrafi stękać. Głowa mi pęka.

Kate wiem ze juz niedlugo ale im blizej tym mi sie bardziej dluzy. Ja do staranek ide na luzie maze o dziewczynce Wiki bo nawet imie mam wybrane hehe ale wiem ze to tylko loteria i to wlasnie wy mi tak naprawde otwarlyscie oczy najwazniejsze by dzieciatko bylo zdrowe. Bardzo lubie to forum i to z wami chcialabym ten wspanialy okres przezywac. Oczywiscie suplementy, ph itp bede przestrzegac ale wiem tez ze zbyt mocne zakwaszenie organizmu spowoduje znaczny spadem przyswajalnosci suplementow. Wiec stosuje juz wszystko z umiarem

Macy moja też stęka w nocy, chyba ma problemy z brzuszkiem; ...wszyscy się pytają ile razy budzi się na jedzenie, nie wiem ile razy :) otwieram oczy, karmię i idziemy dalej spać, nawet nie patrzę na zegarek. Powoli zaczynam chyba odczuwać te nocki. Macy pokaż waszego Przystojniaka :)

Kate, ilaczek, Maran kciuki za najbliższe wizyty, wszystko będzie dobrze. Anulka nie stresuj mamy :) i ustaw się dobrze przed porodem. Ilaczek a jeśli byłoby cc ze względu na ułożenie dziecka, to chyba znacznie wcześniej urodziłabyś córcie - około 37/38 tc?

Tynka myślę, też że to przypadek, ale lubimy doszukiwać się jakiejś reguły w takich obserwacjach, ja też czasami widziałam różne zależności jeśli chodzi o płeć - że zależy to od miesiąca poczęcia czy urodzenia (w pierwszej ciąży, byłam na jednym lutówkowym forum, rodziłyśmy w styczniu/lutym i na około 20 dzieci było tylko 2, 3 chłopców), że od wieku matki..ale tak naprawdę trzeba by było wziąć pod uwagę znacznie większą liczbę dzieci urodzonych w róznych szpitalach np w maju, przynajmniej około 1000 - myślę, że w takiej większej próbie, rozłożyłoby się to mniej więcej po równo

Ostatnia edycja:
Małe liski zobaczymy jutro, a dlaczego 37/38? to robi się z takich przyczyn wcześniej cc? ja łysa w tych tematach. nigdy mi nawet myśl do głowy nie przyszła, że mogłabym mieć cesarkę.
wczoraj miałam strasznie twarde brzucho, napinało się bardzo często, myślę sobie może mała położenie zmienia, bo nawet zawroty głowy miałam i drętwienie ręki. w nocy co chudego jakaś kostka wchodziła mi pod lewe żebro i w sumie to nie wiem co to jest. czułam to jak nóżkę. ale nie mam pewności, może to rączka???ale jestem dobrej myśli.:-D

Tynka Ja też pewną zależność płci od miesiąca urodzenia zauważyłam już dawno, wiadomo że to nie jest 100%, ale coś w tym jest. Moje obserwaje są podobne do Twoich- w maju rodzi się najwięcej dziewczynek ( najwiecej od poczatku maja do tak połowy ), końcówka grudnia i styczeń - chłopcy. Luty poczatek -dziewczynki. Druga połowa marca- dziewczynki, ale już kwiecień szczególnie początek- wysyp chłopców :) czerwiec bym tez powiedziała dziewczynkowy ale nie cały , lipiec- za mało mam porównań :) sierpien koncowka i wrzesien- chłopcy :)
Na mojej rodzinie sie sprawdza...w moja date urodzenia -7 maj -jest urodzonych w moim miescie ok 7 osob ( tyle akurat znam ) - 6 kobitek i 1 facet ( kobitki mieszkaja w mieście, kolega na wsi )
. Syn jest z konca grudnia ( termin był na 3-5 styczeń ) . Brat z poczatku lipca ( mama tez- w jej urodziny sie urodził ). z konca lipca jest siostra mamy.

kate O której masz wizytkę??

Ilaczku mój brat praktycznie do samego końca był ułożony pośladkowo - a tuż przed samym porodem przekręcił się prawidłowo - mama czuła jak się przekręca bo nie sposób było tego nie czuć jak miał wagę urodzeniową 4200kg. Mama tuż przed porodem leżała kilka dni w szpitalu i zawzięcie robiła sweter na drutach i jak skończyła go robić to powiedziała "no teraz to mogę rodzić":tak: i .....odeszły jej wody:-D

reklama
Czy któraś potrzebuje wit D3 1000mg ? Mam do sprzedania 3 x po 100szt, bo mam za dużo. Mam też Crystal Light do rozrobienia na ok 600ml.

Do góry