reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

gdusia, tak, to dlatego, FSH stymuluje pęcherzyki do wzrostu a gdy jest niskie to pęcherzyki słabo przyrastają. Przy PCOS jest zazwyczaj podniesiony poziom androgenów, np. testosteronu i androstendionu, do tego jest też wysokie LH, u Ciebie tego nie ma (przy PCOS wysoki stosunek LH:FSH wynika z podwyższonego znacząco poziomu LH, u Ciebie LH jest w porządku i wynika on z bardzo niskiego FSH). Ciężko powiedzieć jaki konkretnie estradiol jest dziewczynkowy, myślę, że wynik 30 z kawałkiem byłby odpowiedni ;-) Zapomniałam napisać - Ca i Mg bardzo dziewczynkowe :tak:

Nuuuśka, super, że się do niej zapisałaś! ....liczę jednak, że w lipcu będziesz już w dwupacku chodzić :-)

ilaczek, możesz dorzucić L-karnitynę - podnosi poziom testosteronu. Wiesz, może lepiej odstaw TT, natrafiłam na genderdreaming na taki post i zaczynam mieć wątpliwości:

I came across this thread and it is kinda concerning to me.

The page cannot be found

It says that tribulus may raise gonadotrophins along with or maybe even instead of testosterone (they are all linked together and made from the same basic ingredients). And gonadotrophins may sway pink. It also looks like it has a negative effect on blood sugar levels.

I know for a fact that William James of the Galton Lab at University College, London, totally believes that gonadotrophins sway pink (and he has DOZENS of studies and letters to the editor of various medical journals dating back for the last 30 years saying so.)

I don't think anyone should be taking TT for a blue sway until we know more.

It is much better to raise testosterone by a high protein diet with muscle-building exercise than to rely on supps anyway.

Here is another thread where T. says that TT makes salt leave the body.

The page cannot be found

In-gender coś nie działa więc linki niestety też.

Jest tam napisane, że TT może podnosić poziom gonadotropin i to nawet kosztem testosteronu, podobno wysoki poziom gonadotropin sprzyja poczęciu dziewczynki. Podobno lepiej podbić testosteron wysokobiałkową dietą i ćwiczeniami budującymi masę mięśniową. Podobno TT zmniejsza też ilość Na w organizmie ...a na in-gender jest w zaleceniach, ja bym jednak nie ryzykowała.

Ostatnia edycja:
reklama
Cos ostatnio wieczorem ogarnia mnie niemoc... Rano i do poludnia ok a wieczorem brak sil Najlepiej z herbatka pod kocykiem ;-)

Czytalam coscie naskrobaly dzisiaj ale mam pustke wiec napisze ze kciuki trzymam za każdą z Was i kazdej zycze spełnienia marzeń a naszej kochanej Piranhy dodatkowo duzo duzo sil :-)

Hej

Dorcia już niedługo będzie 0 super oby tak dalej:-D
Ja troszku zalatana bo musze dokumenty zbierac a i fryzurkę zmieniłam Już w niedziele jadę:-) i mam nadzieję że wrócę w formie 2w1 a jak nie to trudno i żyje się dalej. 20140311_185754-1.jpg Mam już kogo przytulać i rozpieszczać i to jest najwazniejsze.
Spokojnej nocki
POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE!!!!!!!!!!!!!:-D

Załączniki

• 20140311_185754-1.jpg
    20140311_185754-1.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 66
Krystian
whowww ale zmiana, suuuper, dziewczynkowo Ci z oczu patrzy :-) zycze bys wrocila w dwupacku z caleeego serducha!!!!

Zakreciu
wypoczywaj!!!!!

piranju
czyli fostimon jest prodziewczynkowy? Co mam brac z suplementow? Mysle ze Ca nie moge... Czy musze B50 brac przy tak niskiej PRL?

W 3 dc chce zbadac, prosze o poprawke
kh, fsh, amh, tsh. Na, ca,mg,k,estradiol,testosteron....

krystianmartin super fryzurka, bardzo ładna, kobieca:-)
kira przykro mi:-(
Piraniu dziękuję za informację.gdzieś kiedyś też wyczytałam,że TT bardziej dla mężczyzny. a mąż ma też odstawić? czy jemu nie szkodzi???to włączam l-karnitynę od dzisiaj.

reklama
Piranja, Nuuuśka, ja pytałam wcześniej o Clomid, właściwie Clostilbegyt ale to chyba to samo. Mam wrażenie, ze lekarze trochę pochopnie go zapisują bo mi wspomniał o tym leku bez kompletnych, moim zdaniem, przesłanek ku temu. Powiedzcie dziewczynki, czy ten lek ma długoterminowe skutki ubocze? Czytałam o cienkim endometrium, braku śluzu itp ale czy to mija jak się ten lek odstawi? Boję się go brać, żeby mi nie namieszał no ale gdyby miał pomóc to może warto. Kurka...na moje oko mam co miesiąc jajeczkowanie o czym świadczy skok temperatury, miałam jeden miesiąc monitoring, pęcherzyk był i pękł a ciąży niet. Czy ten lek może mi pomóc w czymś innym oprócz stymulacji owulki?

Krystianm, fajna fryzurka :tak:

Kiraa, cholerka...

Do góry