reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dorcia - suuuuuuuuper a nie mówiłam, że mam dobrą intuicję :tak::-) Mi się coś wydaje, że ten poprzedni wynik to był jakiś błąd po prostu, teraz to już z górki będzie do 0 !!!

reklama
Dziewczyny nie wymienie nikogo żeby nie pominąc
Trzymam kciukaski za wszystkie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ja mam wizyte w piątek :-D:-D:-D:-D
Pozdrawiam miłej nocki....:-):-):-)

Piranha dzeikuje, ale z tego co wyczytalam w internecie niby ogolnie kortyzon podnosi testosteron nie wiem czy akurat ten co dostaje moj M ale by sie przydalo przy planowaniu chlopczyka.Moglabys zerknac na moj wykres? Chyba cos sie zaczyna dziay,jak myslisz? Bynajmniej mniej gorek jest :-)

Zakrecona to jeszcze około 6 tygodni i będziemy gratulowac dziewczynki, mowi się niby ze 12-13 tydzien to może być za wczesnie na rozpoznanie plci żeńskiej ale ja ci mogę dodac otuchy bo mi już w 12 tyg powiedziala pani dr. Ze to jest w 90% ksiezniczka

Mamuskamimi jaki przesłodki gumie, polozna się ze mnie smiala jak doatalm zdiecie wlasnie cos około 12-13 tygm i powiedziala ze to mój haribo. Powiedz robilas cos na wplyniecie plci?Podziel się z nami swoim doświadczeniem na pewno z ilaczkiem i maran będziemy ci wdzięczne
Teraz dopiero doczytalam twoje pytanko J tak moja droga staram się o chłopczyka , do parki .Ty pewnie tez (wnoskuje po dwoj kobietkach w domku ) A co do wymiarow twojego skarbeczka to jak na razie ma ladne rozmiary J moja corcia miala 6,5 cm po 12 tyg i nie pocieszając cie … przy porodzie 4 kilo i 56 cm ale wszytsko jeszcze może się zmienic ;-)

Widzialam ze napomnkneliscie cos na temat porodow. To i ja się pochwale, a wiec porod mialam wywoływany 7 dni po terminie tabletkami homeopatycznymi które bralam doustnie co 4 godziny. Od 8 rano bralam i ostatnia dawke doatalm o 20 wieczorem.. skurcze bolace(bo te nie bolace to maialm już od 36tyg) zaczely mnie nawiedzac po prysznicu od 22 godziny ale nie były straszne bo gadalam jeszcze z babeczka która ze mna lezala. Pol godziny pozniej (22:30) odeszly mi wody i wtedy bole były już mocniejsze.:szok: 22:45 pierwsze badanie ginekologiczne 1,5 cm rozwarcie…:-( Bardzo chciałam znieczulenie ale mowili ye ya male roywacie:crazy: … Pol godziny pozniej blagalam o jakies tabletki przeciwbolowe… i nagle mialam potrzebe parcia… polozna myślała ze panikuje i wogole.. kazala mi się położyć żeby zobaczyc rozwarcie… tylko słyszałam pelne rozwarcie:szok:.. na porodowke (na znieczulenie było już za pozno ) No i Pocieszajace slowa..:baffled: przy dobrych wiatrach 3 parcia i ma pani Corcie przy sobie…:tak: niestety po dwoch i Pol godzinach..... parcia wkoncu poczulam cieple cialko na klatce .Ogolnie porod wspomninam super .

Maran ale fajnie będziemy się wymijac … Ilaczek teraz będzie celowac a ja zaczynam dietke i suplementy i staranka około czerwca, ty zaczynasz dietke i suplementy w czerwcu a staranka koniec sierpnia.Bedziemy sobie pałeczkę przekazywac
Aljul duzo zdrowka dla chłopaków:-)
Dorcia JUPIIIIIIIIII wkoncu wredota spada :-) :tak:

Co do mezulka jutro wychodzi ale lekarka byla szczera i pwiedziala ze operacja i tak bedzie tylko sie w czasie odwlecze... I niestety bedzie operacja z wszczepem protezy :( Dziekuje za trzymanie kciukow :tak:

Spokojnej nocki wam zycze :-)

Cześć Dziewczyny! W końcu wróciłam z "delegacji". Witam się w nowym tygodniu i z nowym cyklem. Pomału próbuję nadrobić ostatni tydzień, ale ciężko to widzę, sporo natworzyłyście.
Dorcia, super wynik bety, na prawdę b. ładnie spada
Małe liski, gratuluje pierwszych dni dietki, początki najtrudniejsze. Potem chyba człowiek się przyzwyczaja? Ja zaczynam kwiecień/maj. Już teraz moja dieta bogata jest w nabiał, więc nie będę szaleć póki co. Najbardziej muszę postarać się ze słodyczami - już wiem, że będzie ciężko:szok:
Dziś odbieram wyniki lh, fsh, estradiolu i testosteronu... aż się boję!
Miłego dzionka!!! Uściski wszystkim

Dzien dobry :)

Dzis zapowiada sie kolejny piekny dzionek, po pracy musimy jechac do sklepu, kupic cos wreszcie dla kolegi Olki, bo w sobote idzie na urodziny, zjezdzilismy dwa sklepy i nie ma nic na prawde nic ciekawego, same pierdo**

piranha moze sie akurat uda :happy:

Airfix hehe a widzisz :-) piranha bedzie musiala rozszerzyc swoja tabelke :-p

kiraa jak dzisiejsza tempka kochana?

Dzień dobry:-*

Male liski początki sa najgorsze ale później będzie to rutyna Nam jiz w pewnym momencie nie przeszkadzalo ze jemy ciagle to samo Choc fo serkow grani mam skaze ;-)

Klaudia o matko to juz 30 tydzień :-) ale ten czas leci

Airfix dziękuję Ci kochana:-* ale masz,traumatyczne wspomnienia z porodem Na pewno przy drugim tak nie będzie

Kiraaglowa do gory kochana Będzie dobrze i za jakis czas będziesz narzekać na mdłości Nuuska ty tak samo kochana :-)

Miłego dnia

Zareciu, nuska
dzieki ze pytacie, ale w sumie to szkoda czasu tracic tu na moja tempke...

Piranju
ff zaznaczylo mi ze owu byla prawdopodobnie, linia przerywana.... W obliczy tego ze prog w 8dpo byl 9..... Sama zaczynam watpic.....

do wieczorka dziewczynki

Zakręcona czas leci strasznie z przygotowaniami jestem daleko w d...e:-D
jedynie o kupiliśmy to samochód większy lecz najdroższy wydatek :-D
a zapomniałabym rodzice kupili nam wózek stoi u siostry w piwnicy:-)
u Nas jest przesąd że wózek powiniem pojawic sie w domu dopiero po urodzeniu tak samo jak łóżeczko ma być składane po narodzinah:-)

Ja Was dziewczyny podczytuje codzienne tylko nie mam co pisac ponieważ mi sie szybko udało zajśc w ciąże więc nie potrafie pomóc no i cały czas coś robie:-)
Mieszkam w domku rodzinnym z rodzicami więc jest co do roboty
w tam tym tygodniu mycie okien w tym tygodniu pranie pościeli i ogródek przekopac w miare możliwości cebulki posadzic itp
Ale se rozpisałam o pierdołach:-D
Pozdrawiam :-)

reklama
Dorcia, małe listki - ja rodziłam na Ujastku :/ Niby wszyscy zachwalają, a ja przezyłam koszmar- wiem ze dziewczyny są zadowolone z porodów tam,mialam z tamtad lekarke ale ja miałam tego pecha ze trafiłam na najgorszą położną i czytałam gdzies w necie o jednej dziewczynie którą Ona też tak załatwiła, również leciały wyzwiska, o chorobach psychicznych i tym ze do rodzenia dzieci trzeba dorosnąć- wiec nie piszę tylko ja o niej tak zle. Zaplace za połozna tylko dlatego zeby nie trafic na ta france. Ja chciałam nawet skarge złozyc na ten szpital, na położna raczej, i do dzis załuje ze tego nie zrobiłam.

Dorcia nie słyszałam o tym Domu Narodzin w Rydygierze- zaraz to sprawdze :D ja bardzo chciałam rodzić w jakiejs prywatnej klinice zeby czuc sie jak kobieta, matka , a nie jak przedmiot ktorym sie poniewiera,ale własnie "Spes" juz nie istnieje, na chwile obecna super opinie ma Klinika w Niepołomicach < ? > w Roztoce-jakos tak. Ale ja mam za daleko, ok 90-100km, a do Krakowa 50km

Nuuusia ja trzymam kciuki cały czas &&& ;) Jestes juz pod dobrą opieką lekarską i to najwazniejsze :)

Do góry