reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Airfix ja wlasnie z Ala też miąłam wywoływany 10 dni po terminie oxytocyną no I połozny - bo miałam faceta mówil, że z oxy to 6 do 8 godzin poród trwa no a u mnie bylo 12 I powiedział, że jak do 20stej nie urodze to czy mogą cesarke zrobić Tyle, że ja mialam przy pierwszym porodzie ZZO (przy drugim nie zdązyli, ale było króciotko) wiec masakrycznie nie bolalo, ale zmeczona byłam na maxa I wszystko mi jedno bylo, kto jeszcze przyjdzie I bedzie mi zaglądał miedzy nogi, chcialam by wreszcie sie skonczyło to cale rodzenie hehehe no I urodziłam 6minut po 20 wiec obylo sie bez cesary... ;-)

reklama
Airfix haha no to nie ma opcji innej niz IUI mowisz ?? :-D

piranha kochana hah, ale ja mialam na mysli date - 18-go marca :-D:-D bo to bedzie wlasnie 9dc :-p

maran-atha ja to normalnie zaczełam rodzić, w 39tyg, rozwarcie juz było na 6cm,a ta ze nie ma czasu i ze da polowe oxytocyny,a za chwile ze-ona nie bedzie marnowala woreczka z oxy i wpusciła mi cała, powiedziala ze bedzie bolało, i bolało tak bardzo ze wiedzialam ze nie przezyje tej nocy, modlilam sie tylko zeby dziecko wyciagneli, bo ja bylam pewna ze to moje ostatnie godziny zycia. Ale przezylam ;)
ZZO jest w tej Klinice gdzie rodzilam niby bezplatne i na zyczenie pacjentki-tak zachwalaja. A mi nie dali, powiedziały ze mam 4cm rozwarcia i sie przy takim nie daje juz ZZO- pewnie to była kolejna ich bzdura, a rodzilam jeszcze 5 godzin od czasu przyjazdu na oddział. Wiem ze drugi porod moze byc inny, ale to siedzi głeboko w psychice

Nuuusia no u Ciebie to jak jeszcze do IUI dojdzie to na bank tego swojego Pascalka bedziesz miec ;) Ty spełnisz zamiast 7 czynników co do planowania płci - to 8 ;) Super by było jakby ładnie Cie poprowadził ten lekarz albo do naturalnej ciąży, albo przygotował do IUI, a potem juz tylko kwestia czasu i " Ma Pani syna " :)))

Airfix to gdzie Ty kochana rodziłaś ( pytam na wszelki wypadek...co by omijać szerokim łukiem)
Słyszałaś o Domu Narodzin w szpitalu Rydygiera ?
Ja rodziłam w klinice "Spes" na Królowej Jadwigi...ale teraz chyba już tam nic nie ma :(

Maran teraz ZOP ( taki skrót mam wpisany w książeczce) jest ogólnie dostępnym znieczuleniem..nie ma problemów żeby je dostać. Powinno być bezpłatne ale wiem że niektóre kliniki sobie za nie liczą
Ja 11 lat temu za ZOP płaciłam 200 zł ... znieczulili mnie dopiero przy 2-3 cm rozwarcia ! Ale później już kompletnie nic nie czułam !!!

Uciekam spać...strasznie zmęczona jestem nerwami o tą betę !!!

Spokojnej nocki !!!

Dorcia
ciesze sie ze betka tak ladnie spada

nuska, krystian szczegolne mocne kciuki

zakreciu
buzka dla zakretusi:-)

piranju
dzieki za wsparcie

i wszystkim dzieki za wsparcie

zycze kolorowych snow, jakos nie mam dzis mocy....

Nuuuśka, hehehe, nie wiem dlaczego pomyliło mi się z 18 dc, przecież pamiętam, że idziesz na dyżur do tamtego lekarza 18 marca :-D, może uda się jeszcze potem wywalczyć jakieś USG :-)

Kiraa, będzie dobrze, zobaczysz.

Buziaki, dobrej nocy i do jutra babeczki!

Cześć Wam wieczorowo :-)

Airfix co za bzdury nagadała ci położna ehhh szkoda, że nie pomogła ci ulżyć w bólach, podając ZZO - gdzie rodziłaś dokładnie? Znam trochę Kraków, mieszkaliśmy tam kiedyś:) Ja rodziłam pierwszego synka na Siemiradzkiego i bardzo bym ci polecała ten szpital - tylko jest właśnie w ścisłym centrum :) Tam miałam podawane - wybłagane :) - ZZO przy 7 cm rozwarcia. Bardzo dobra opieka też po porodzie.

Katriina mówisz - masz :)

1 dzień
śniadanie (godzina 11:00) kubek maślanki naturalnej
drugie śniadanie bułka z masłem i żółtym serem
obiad kotlet z kurczaka i gotowany groszek
podwieczorek dwa kubki kefiru zmiksowanego z truskawkami (wcześniej to były to zamrożone truskawki) ale posłodziłam trochę miodem (nie wiem czy wolno?):)
kolacja pieczywo z masłem i szczypiorkiem

2 dzień
śniadanie kubek maślanki plus jogurtu naturalnego plus truskawki i jajko ugotowane na twardo (godzina 11:00)
drugie śniadanie sałatka: gotowany ryż, papryka zielona, ogórek zielony, kukurydza, szczypiorek + jogurt naturalny + odrobina majonezu
obiad powtórka z niedzieli :)
podwieczorek budyń waniliowy
kolacja bułka z serem żółtym

Obiadu nie soliłam, piłam w ciągu dnia miętową herbatę (akurat dostałam od znajomej prawdziwą miętę suszoną z ogródka jej babci:)) i wodę niskosodową Cisowianka. Całe dwa dni diety :-D

Lilly Będziemy razem starały się o córcie w czerwcu. Jak się czujesz? ...Dobrze pamiętam - możemy słodzić ksylitolem w diecie dziewczynkowej? a miód może być?

Dziewczyny dobrze zapamiętałam, czy możemy pić Muszyniankę? Jak z warzywami - tylko zielone:)?

dobrej nocy!

Piranju
obys miala racje... Narazie mam dol, zle sie czuje, starosc nie radosc cos mnie kurde stawy bola, boje sie ze od suplementow i nerki....:angry: Cyba bede musiala zrezygnowac ze wszystkiego i starac sie po prostu o zdrowe dziecko.....

widzialyscie ze Kozuchowska jest w ciazy i nawet starsza ode mnie :-) Hurrra ma 42 wiosny :happy2:. Wdzialam ja ostatnio w warsie w pociagu, taka laska, nie dalabym jej tyle lat ile ma :-), ciesze sie z jej szczescia, kurde naprawde tak szczerze, tak jak cieszylam sie z ciazy Skrzyneckiej po 5 ciu poronieniach

reklama
Kiraa ja dziś wyczytałam tego newsa na plotku:-) mam nadzieję że Kożuchowska za jakiś czas potwierdzi, że rzeczywiście jest w ciąży.od dłuższego czasu chyba starali się o dziecko. super

Do góry