reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

piranha fajnie by bylo gdyby udalo sie z usg trafic jakos tak w okolicach owulacji, na pewno bede je miec je za tydzien to bedzie 9dc, bo gin chcial poogladac na tym szpitalnym sprzecie, ale nie wiem jak dalej sie bedzie na to zapatrywal.
Ostatnio doszlam do wniosku, ze IUI to w sumie fajna sprawa powiem Ci, bo musza mnie gruntownie do tego przebadac, i skoro mam problem z endo to powinni je rowniez najpierw podtuczyc, wiec tez powinno im zalezec na tym co Nam w tym momencie - do tego przed IUI pelny monit, co by bylo wiadomo kiedy ze zlotym strzalem wcelowac :wściekła/y:ale mam nadzieje, ze nie bedzie mi to potrzebne, ciekawa jestem jak gin zapatrzy sie po ogladnieciu na usg na tego miesniaka.
Co myslisz o ziolkach ? moge je odstawic na jeden miesiac ?

lilly Slonce a kiedy Ty ruszasz do boju razem z Nami ?? :blink:

reklama
Dorcia pięknie spada :) Juz nie długo upragnione 0 :))

Katriina ja zaczynam dietke chyba w kwiecien/maj bo starania sierpien/wrzesien jednak , suplementy tez tak koniec kwietnia-poczatek maja. Notuje na razie wszystko co do diety:) a na chwilę obecną się opycham czym wlezie :p

Nuuusia ja widze u Ciebie kolejny plus IUI :D podczas IUI rodzi sie statystycznie wiecej chłopców - czyli jak dla Ciebie to super full opcja :-)

Narzekałam ze nie tyje, dostałam wieksza dawke Letroxu i od 3 dni jem tyle ze boję się że zemdli mnie w koncu, mam 3kg na plusie i brzuch jak w 4-tym miesiącu je je je :-D i czuje ze chyba dziś pęka pecherzyk , wiec moze to tez byc tym spowodowane, bo mam czasem tak 3 razy do roku w owulacje wzmozony apetyt :) a po @ znów jestem chudzinka

Dorcia - super! Trzymam dalej kciuki za piękne 0!

coś mi się knoci cała ta aplikacja BB na telefon... w ogóle nie mogę na nią wejść... najpierw straciłam możliwość oglądania zdjęć, później nie mogłam podziękować Wam za posty a teraz w ogóle nie działa... ktoś jeszcze ma jakieś problemy czy to tylko u mnie?

Marchew ja mam czasem też problem z tą aplikacja, ale nie zawsze, teraz mi działa na przykład ;-)
Arrfix to ja podobnie chce sie starać jak Ty tez przełom sierpnia/wrzesnia (jak nie stchórze) ;-)

maran-atha to musimy się obie dopingować ;) Bo ja bardzo chcę, ale się boję :) ( fobia mi została co do porodu brrr ) Boję się że stchórze przed dniem "0" , na ktory czekałam pół roku- bo chce zeby dziecko sie urodziło tak maj/czerwiec. Jak mielismy sie starac we wrzesniu tak maz cisnienia dostał, a w koncu byłam tak zestresowana czy to dzis mamy zadziałać, czy jutro, czy kiedy hahah że w koncu powiedziałam ze stop- przerwa te pol roku, tym bardziej ze CLO mi cykle rozwaliło

Nusia, Kochana moja, chciałabym ruszyć do boju w czerwcu, na razie z utesknieniem czekam na pierwszą @ i chcę się pozbyć pozostałości poantybiotykowych...:wściekła/y:

Airfix ja tez bym chciała tak urodzić co by przez wakacje troche malenstwo podrosło, bo od wrzesnia obie już moje dziewczynki do szkoły chodzić bedą, ale wiesz jak jest, wcale nie powiedziane, że sie uda od razu... zwłaszcza jak widze ile dziewczyny sie starają... :-( ja porodu sie nie boje jakoś specjalnie, pierwszy miałam wywoływany I był długiii I trudny bez postepów, drugi miałam expresowy, ze nawet znieczulenia nie zdązyli podać- Maja urodzona w 3 minuty na 2 skurczach partych a na 3 łozysko... ja to mam innego rodzaju obawy, bo ja to zawsze taka czarnowidzaca jestem... ale trzeba sie wziąc w garść I nie ma co na zapas panikować... teraz tak mówie a jak przyjdzie co do czego to bede znowu dup...ą trzesłą ;) choc nie powiem suplementy zamóilam w sobote I na pewno jutro? pojutrze? do konca tygodnia przyjdą...:szok:

maran-atha to ja zazdroszczę z tymi porodami. bo ja dosc ze wywoływany oxytocyną-bo takie widzi mi sie miała połozna ( bo nie ma czasu -tak mi powiedziala ) i ogolnie była bardzo,bardzo wredna, umierałam z bolow krzyzowych a ta nawet nie przychodziła,krzyczała, wyzywała mnie, kazala mi sie pospieszyc o 1 w nocy bo ona chce do domu isc, tragedia jednym słowem. Swinie na rzezi są lepiej traktowane niz ja w klinice w Krakowie:/ a przyjdzie mi tam rodzic drugi raz, bo mam za daleko zeby jechac w głąb Krakowa-zreszta moj maz w centrum Krakowa nie wjedzie. Takze mysle nad oplaceniem połoznej, albo pojechac na całego i oplacic cesarkę. Nic mi nie spedza snu z powiem tylko poród. Z tym samych wzgledów chce dziecko w maju/czerwcu co Ty :) Alanek pujdzie teraz jeszcze raz do zerówki we wrzesniu , mała sie urodzi ( :-) ) troche sie z nią oswoi w wakacje i od wrzesnia 1 klasa :) Tak bedzie dobrze :) Tez wiem ze moje plany to jedno w zycie zweryfikuje czy sie uda :) bo przeciez ja mam niedoczynnosc tarczycy i to całe hashimoto, a juz rok sie staralismy i nic nie wyszło, ja mysle ze to przez tą moją fobie, teraz poł roku przerwy i ehhh znów starania ;)

Nuuuśka, super, że będziesz mieć USG w 9 dc, może zrobią Ci też tego 18-tego bo to byłby rejon owulacyjny? :-) Myślę, że warto skorzystać z dobrodziejstw IUI, tak jak piszesz na pewno Ciebie przebadają i podtuczą endo. Myślę, że możesz odstawić ziółka w tym cyklu.

Airfix, kciuki za piękną owulkę! ...nie dziwię się, że masz traumę po takim porodzie.

reklama
Airfix drugi I każdy kolejny pewnie też poród zawsze jest inny wiec sie nie nastawiaj źle, ja w ogóle sie nie nastwaiałam na zaden, wyszłam z założenia, ze to konieczne by dziecko wyszło I na to wpływu nie mam... no I wyszły ;)

a dziewczyny jak to jest w Pl ze znieczuleniem zewnątrz oponowym? dają nie dają? trzeba dopłacać czy jest w standardize? mogą odmówić? jak to w ogóle wyglada bo siostra mojego męża sie boi panicznie a rodzi w maju I chciala by zzo I jej powiedzieli, ze nie dają znieczulen do porodu... :szok: a jak jest naprawde?

Do góry