reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

witam się sobotnio! :) wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :biggrin2:

airfix - no to jedziemy na tym samym wózku odnośnie diety :no: ja też nie tykam produktów mlecznych - nawet zapach maślanki wywołuje u mnie odruch wymiotny, więc nie ma co marzyć, że wzięłabym to do ust. niezależnie od tego - po prostu jestem uczulona na mleko i jego pochodne. koniecznie musimy coś wymyślić :tak: z takich mlekopochodnych, to jedynie lubię sernik, ewentualnie ser zapieczony (na pizzy czy zapiekance), potrafię też wmusić w siebie smakiję czy belriso no i lody ;-)

nuuśka - tak staram się o córcię :-D trzymam kciuki za Twoją tempkę &&&&&

aljul - no to będziemy się opychać truskawkami :-D dzięki za podpowiedź odnośnie klusek leniwych - jedna z niewielu serowych rzeczy, które lubię :tak:

zakręcona - czy mogłabyś pokrótce powiedzieć, co jadłaś w tej dziewczynkowej diecie? chyba dość długo na niej byłaś? Twój mąż też stosował się do tych zaleceń? z góry dzięki za odpowiedź! :-D

Krystianmartin - trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie &&&&

Piranha - mała drzemeczka w ciągu dnia będzie wspaniałym rozwiązaniem :tak:

udanego dnia kobietki!!!

reklama
Kira, decyzja podjęta. Ostatni cykl 4 kwietnia wszystko będzie jasne. Potem odstawiam wszystkie suplementy, termometr testy owu. Rozmawiałam z Piranha i mówiłysmy o Tobie :-D, że obie uważamy iż..... Ci się udało i jeszcze chwile a będziesz narzekać na mdłości i olbrzymi brzuszek:-). Ach już bym chciała ci gratulować... no do poniedziałku wytrzymam :tak:.
Katriina dziękuję za wsparcvie i dobre słowo. Niech spełnią się twoje marzenia:tak:

Krystian
o prosze to ja taka gwiazda ze o mnie sie mowi :-):-D, zartuje, milo mi.... Ja nie przyjmuje zadnych gratulacji, bo musze poczekac i w miedzyczasie zaciskam za Twoj Kwiecien kciuki!!!! Buziaki

Kiraa.. trzymamy kciuki, a może jednak się udało :)

Nuusia pierwszy raz słysze od Ciebie o tym baloniku:szok: Nasonexu nie stosowalismy, miał Fanipos ale to smierdzialo tak ze mnie na wymioty brało,teraz jedziemy na Avamys'ie. Musze z laryngolog pomowic o tym do uszów. Wiem ze pediatra myslala nad czyms to płukania zatok- ale stwierdzila ze u niego juz za pozno na oczyszczanie.

Katriina to ja juz wiem ;) Bedziemy przez 3-4 miesiace zywic sie sernikiem :D dla mnie opcja bomba :D Mowisz belriso, smakija... fujj to jest ryz na mleku i kaszka manna haha nie tkne sie ja lubie jakies desery karmelowe, czkoladowe, budynie, kisiel truskawkowy ( moja nowa miłość :D ) no i kakao, po ktorym potem mnie cała buzia piecze-ale pije dalej ;) Kluski leniwe tez super opcja:) a drozdzowki z serem? :) u mnie sa pyszne w piekarni:) No i jem ale same -płatki kukurydziane, wafle ryzowe, ser biały, zołty- ale tylko stopiony na zapiekance, albo w jakims toscie - widze ze my obie udane z tym jedzeniem ;)

Kiraa zbierałam się żeby podesłać Ci przepis na sałatkę, ale teraz to już chyba za późno mimo to spróbuję - ja kupuję pierś z kurczaka i "papirus" z Winiar obsmażam na patelni wg przepisu na opakowaniu, mix sałat w Biedronce w torebeczce - rozkładam na talerzu, na to czerwona cebula, ogórek świeży, pomidor, papryka (warzywa wedle uznania), kurczaka kroję jak wystygnie i układam na talerzu na sałatach i warzywach i polewam sosem (majonez dekoracyjny Winiary + jogurt naturalny + sól + pieprz naturalny + pieprz ziołowy + wyciśnięty czosnek i ewentualnie koperek) - ta sałatka zawsze u mnie znika i chyba jest dosyć prosta w wykonaniu
albo
sałatka z paluszkami krabowymi + kukurydza w puszce + cebula + ogórek konserwowy + kapusta pekińska (pokroić drobno) - do tego sos (majonez, jogurt naturalny, świeży koperek + sól)

Ostatnia edycja:
Aljul
dzieki, bedzie na nastepnych gosci :-) teraz zrobilam salatke z makar. Chinskiego i tez jest git :rofl2:

Kiraa i ja zapomniałam przesłać przepis, dopiero teraz po waszych postach przypomniałam sobie, że miałam ci coś podpowiedzieć. No nic następnym razem :) Ale sałatka z makaronu chińskiego na pewno musiała super smakować. Kciuki, żeby beta w poniedziałek urosła :)

Kristanmartin przykro mi, że nie udało się (całkiem wyraźna druga kreska była) - trzymam kciuki za ten cykl

Nusia, Airfix - my też bardzo dobrze znamy Nasonex - u mnie starszy synek bierze okresowo na obkurczenie przerośniętych migdałków, I myślę, że też dzięki niemu nie łapie tak często infekcji, kataru - ale jak już złapie, to mam wrażenie że szybciej katar się kończy. Więc ja też polecam

Aljul dzięki za przepis na leniwe - moje ulubione danie :) Zapomniałam że możemy z tymi kluskami szaleć w diecie dziewczynkowej.

Katriin jasne - fajnie jakbyśmy poprzesyłały sobie to co każda zebrała. Kciuki za udaną dietę :) - już ją zaczęłaś?

Dziewczyny starające się o dziewczynkę - może już widziałyście, ale wkleję (ściągnięte z in-gender) - książka kucharska Tamary, dieta dziewczynkowa http://www.in-gender.com/cs/forums/storage/206/449382/girlCooking withTamara.pdf Tu jest kilka przepisów na obiad. Jak w końcu zabiorę się za spisanie wszystkiego co skopiowałam a propos diety, produktów, to poprzesyłam - może razem dopiszemy jeszcze coś do tej listy. Chciałabym taką listę wydrukować i przyczepić na lodówce, by nie zapominać co mogę jeść, a czego unikać - szczególnie kiedy planuję właśnie obiady.

Ja dziś zaczęłam dietę - jadłam już pierwszy obiad bez grama soli :) ale nie było źle, do przełknięcia :) gorzej będzie zmusić się do wypicia mleka. Na razie odwlekam ten moment i pije maślanki, kefiry

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WAS WSZYSTKICH Z OKAZJI NASZEGO ŚWIĘTA!!! :) Tulipanek dla was :)

P3080270.jpg

Załączniki

• P3080270.jpg
    P3080270.jpg
    15,5 KB · Wyświetleń: 47
hej hej kochane.

Nie bylo mnie wczoraj za co przepraszam, ale dzionek zalatany, duzo rzeczy do zalatwienia, a potem wieczorem szlismy do znajomych i pozno wrocilismy.Ale odreagowalam, nie myslalam, i troche glowka odpoczela.
Tempka oczywisci poleciala, wiec nie ma juz co gdybac i na co liczyc, mam nadzieje, ze laskawa @ szybko sie pojawi, bo 18-go mam jechac do doktorka na dyzur i chcialabym byc juz po jakos sensownie :dry:

krystian eh kochana, przykro mi strasznie :-(nie tak to sie poukladalo, nie tak mialo.Ja nie mialam takich bladziochow jak Ty, o polowe jasniejsze, wiec wyobrazam sobie tylko jakie to trudne dla Ciebie. Zrob to co serducho Ci podpowiada a ja wierze ze jeszcze wszystko sie ulozy :** kiedy masz termin kwietniowej @ ?

Airfix tu masz link o otovencie OTOVENT zestaw do leczenia ujemnego ciśnienia w uchu - AXFARM - Apteka Internetowa Tanie-Leczenie.pl a tu filmik jak to dokladnie sie stosuje : Otovent® Demo Video - YouTube - smiesznie wyglada, ale na prawde kochana dziala cuda :tak:
A co do Nasonex-u wiem ze to najbezpieczniejszy steryd na rynku w tej chwili dla dzieci ponoc, ma najmniejsza liczbe odnotowanych skutkow ubocznych, my bylismy bardzo zadowoleni kochana :happy2:

Milego dzionka dziewczynki :**

attachment.php

Starających się : 6
Oczekujących na staranka : 13

MARZEC 2014 :

Nuuuśka - termin @ 08.03 ( 10 cykl starań )
Kiraa - termin @ 13.03 ( 5 cykl starań )
Annette - termin @ 21.03 ( 4 cykl starań )
gochaa - termin @ 23.03 ( 1 cykl starań )

KWIECIEŃ 2014 :

anias2 - termin @ 0.04 ( 6 cykl starań)
krystianmartin - termin @ .04 ( 24 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( kwiecień 2014 )
ilaczek ( kwiecień 2014 )
Elle87 ( kwiecień/maj 2014 )
milla ( maj 2014 )
Justi_ ( maj/czerwiec 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
małe liski ( czerwiec 2014 )
czarna_perła ( czerwiec 2014 )
kate.. (lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
Katriina ( lato 2014 )
Dorcia ( styczeń 2015 )

Ostatnia edycja:
reklama
Hejka:-)

Nuuuśka kolejna @ 4 kwietnia. Jest cięzko bo co cykl mam takie bladziochy na testach. Nawet mnie nie cieszą:-(. Teraz na własną odpowiedzialność biorę Encorton. Oczywiscie po konsultacji z Piranha. Trochę się boję ale to ostatnia szansa. Tak jak pisałam decyzję podjęłam i jej nie zmnienie. Martwi mnie tylko co jeśli zajdę... czy ten lek brac nadal czy nie.... ale na obmyslenie strategii będzie czas. Rozmawiałam o tym z Piranha, że pójde do tego lekarza, który wprost powiedział mi, żebym juz do niego nie przychodziła, chybaże zajdę w ciążę.... i powiem mu, że skoro mnie zostawił samą sobie to wyczytałam w google, ze moje ciąże biochemiczne mogą być spowodowane antyciałami, a że nie stać mnie na sprawdzenie wszystkich załatwiłam przez internet Encorton. A on juz niech mysli co dalej.
Cieszę się że przed Tobą otworzyły się drzwi do nowego, pełnego nadziei etapu. Na pewno się uda zobaczysz.

Miłej niedzieli :-D

Do góry