reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam sie

Medio a mozna wiedziec gdzie mieszkasz, ze dzieci jeszcze do szkoly chydza??

Ewcia oj nie smuc sie, Jeszcze wszytko przed Toba... Przesyłam dobre fluidy.

Dorotko trzymam kciukasy

Ja wczoraj juz nie mialam sily komentowac bo zmeczona po weekendzie, no ale weekend udamy i dluzo nie myslalam wiec zlecialy dwa dni...
A dzis M w domu wiec tez czas zlecji...
Ide robic pranko
Milego dnia ==> ale bede tu zagladac bo polubilam to forum.

reklama
Ewcia81 my się znamy z innego forum a tu weszłam jako przeglądająca. Najlepszą metodą zajścia w ciążę jest kupić sobie kilka paczek podpasek. U mnie się sprawdziło, u kilku moich znajomych również. Wiem że to forma zabobonu ale nie szkodzi a skoro może pomóc.
A więc wszystkie starające się do hurtowni!!!

TRZYMAM KCIUKI ABY SIĘ WAM UDAŁO!!!:tak::happy::yes:

Ewcia81 my się znamy z innego forum a tu weszłam jako przeglądająca. Najlepszą metodą zajścia w ciążę jest kupić sobie kilka paczek podpasek. U mnie się sprawdziło, u kilku moich znajomych również. Wiem że to forma zabobonu ale nie szkodzi a skoro może pomóc.
A więc wszystkie starające się do hurtowni!!!

TRZYMAM KCIUKI ABY SIĘ WAM UDAŁO!!!:tak::happy::yes:

A wiesz,że u mnie tak było, tylko ,że kupując o tym nie słyszałm(dopiero od Ciebie), tak wyszło, bo ja mieszkam w Anglii i jak byłam w Polsce to kupiłam sobie kilka paczek podpasek naturella, bo tu nie ma i zaraz w tym cyklu zaciązyłam:-D:-D:-D.
Asus nie znam opinii na temat tej kliniki, kurcze a za co oni chcą w łapę, za lepszą opiekę czy co???Ja bym tam w łapę nie dawała, zapytaj u siebie i zobacz co powiedzą, może w internecie znajdziesz jakieś informacje.

Sofikja mieszkam w Anglii i koniec roku szkolnego tu jest 23 lipca, ale za to w ciągu roku maja tu więcej wolnego.:tak:

Medio dzięki za radę . Zobaczymy jak profil zinterpretuje jutro u nas diabetolog . Jak będzie ok. to poczekam z Krakowem do kolejnej wizyty u gina (5 sierpień) niech on zdecyduje . A jak będzie źle to pojadę w tym tygodniu . A co ! przynajmniej zobaczę co i jak . W końcu tam są lekarze którzy są specjalistami w cukrzycy ciężarnych , a u mnie w mieście takich nie ma. A jak tam Twoja dzidzia - kopie?
Ewcia co by nie mówić to przykro że to jeszcze nie tym razem . Podpaski podpaskami - spróbować nie zaszkodzi , ale jak mnie zależało na czasie ( a ty mówisz że albo sierpień albo przerwa) to postawiłam na MONITORING i będę to powtarzać do znudzenia monitoruj kobieto!!! To bajki o daniu na luz i spontaniczność ! Tak może mówić ktoś komu nie zależy na czasie . A jak zależy Ci żeby w sierpniu Ci się udało to już dziś zaklep wizytę i działaj !!! Wiem bo u mnie zadziałało w pierwszym cyklu a tak to może do dziś nic by z tego nie wyszło .:tak:

Dzidzia kopie.Dziś przyszedł list z wynikiem na prawdopodobieństwo-PAP i jest bardzo dobry, bardzo małae prawdopodobieństwo wystąpienia syndromu. Ciesze sie bardzo.

Medio- ech jak ja bym chciałapoczuć juz kopniaczki, ale zamiast tego koncentruje się na mojej córeczce, która od 3 dni żyje na cycu i serkach waniliowych, odmawia zupek, mięska, warzywek, owocków i ucieka przed łyżką... potrafi nie jeśc skubaniec cały dzień, ale jej sie odmieniło, za nic sie nie da nakarmić, trochę mnie to podłamuje bo tak źle jadła ostatnio jak miała chory pecherz.... i jak sobie myślę, że tak miałoby zostać to boje się, ze z niemowlakiem i jej fochami nie dam rady
dzis pierwszy dzień córcia siedzi z moim tatą, nie wytrzymałam psychicznie z natretną teściową i zwolniłam ja z opieki na czas wakacji...nie chcę z powodu nadmiernego stresu zwiazanego z kontaktami z nią poronić... ale jej jest łyso bo ciagle nas szantazowała, że nam więcej nie bedzie pomagać... może przemysli swoje toksyczne zachowanie. Po wakacjach zobaczymy, albo ona, albo mój tata albo żłobek... już biedna nie może przezyc, że sobie bez niej radzimy i że nie jest niezastąpiona, cóż...nie ma dobrego kontaktu z moimi rodzicami więc zostaje bez wnuczki i synka, bo mi już nie raz mówiła, że córke to ona ma tylko jedną (oczywiście miała na mysli siostre męża). Cóż, jak dla mnie rewelacja, nareszcie spokojnie...

Pixella dobrze posanowiłaś i teraz wytrwaj w swoi postanowieniu, bo jak zmiękniesz to pomyśli,że jednak jest niezastąpiona i że to Ty się myliłaś i teraz żałujesz.Po czasie może rzeczywiście przemyśli swoje zachowanie, choć niekoniecznie; ale za to Ty będziesz miała spokój.
Buziak dla córci-mały uparciuszek z niej hihihi

Czesc!
I po weekendzie a ja wcale nie wypoczelam, jestem jeszcze bardziej zmeczona, dwa dni robilam za kierowce i wczoraj juz padlam z nog o dziewiatej.

Pixella, tak trzymaj! Stres nie jest wskazany w Twoim stanie, a Malej moze po jakims czasie przejdzie...

Medio, dobre wiadomosci:tak:

Asus, podejrzewam, ze o kazdej klinice mozna by bylo to samo napisac, jedni beda zachwalac, inni narzekac. Zobaczysz co Ci powiedza w przychodni i chyba lepiej bedzie pojechac, bo zdrowie Twoje i maluszka najwazniejsze, a jesli chodzi o smarowanie, to chyba juz teraz tak nie jest jak dawniej, za duzo afer z tym zwiazanych, chociaz moge sie mylic:confused:
Jesli chodzi o monitoring, to jak to wygladalo u Ciebie, bylas u gina, czy o cos innego chodzi. Ciekawa jestem, bo mam przed soba cieniutka nic nadziei, ze uda sie mezusiowi doleciec w sierpniu.

Ewa, moze sierpien bedzie naszym miesiacem:-)

Ide sie teraz zajac corcia, ktora nadal chodzi w pidzamie, ubieranie Jej teraz to katorga, a dawniej tak sie czesto przebierala.

reklama
Kinga 12 u mnie 1 cykl starań to był kwiecień i oczywiście nie udało się bo ja nie mam żadnych objawów owulacji , brak śluzu i nie regularne cykle , a ponieważ ze względu na mój stan zdrowia zalecane jest żeby te ostatnie miesiące były podczas zimy , kieby jak wiadomo nie ma gorąca postawiłam na monitoring , bo z 2 córcią też udało się w 1 monitorowanym cyklu po 4-5 miesiącach nieskutecznych prób .Do gina poszłam w 12dc - miałam usg dopochwowe , brak jednak było pęcherzyka dominującego . Było ich po kilka na każdym jajniku . Na kolejne usg poszłam ( wedle zaleceń gina) 16dc i był jeden pęcherzyk dominujący na prawym jajniku - to był poniedziałek - gin zalecił akcję od środy - 18dc CO DRUGI DZIEŃ . W poniedziałek kazał mi przyjść na kolejne usg , to był 23dc i wyszło że już jest po owulacji , więc lekarz kazał spokojnie czekać - a po 2 tygodniach na teście były już II . Dwa ostatnie cykle miałam 30-31 dni . Moim zdaniem jeśli kobieta i mężczyzna są zdrowi to najszybsza i najskuteczniejsza metoda zajścia w ciąże .Polecam :tak::-)

Do góry