reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
U nas cala noc byla burza, teraz dalej pada ale za to przyjemne powietrze sie zrobilo, nie ma duchoty.
Musze jechac na zakupy, bo w lodowce pustki. Mialam dzis isc do pracy ale zmiana planow i dzien wolny, za to jutro rano trzeba bedzie sie pofatygowac.

sofik,- my planowaliśmy chłopca.... co z tego wyjdzie okaże się za jakieś 14 tygodni :-) ech a ja bym chciala juz wiedzieć bo uwielbiam mieć wszystko przygotowane i jeśli to byłby chłopak to musze zgromadzic arsenał chłopczykowatych ciuszków... dla ew. dziewczynki wszystko mam

kinga12- naprawdę rozumiem to rozczarowanie męża, my dziewczynke ustrzelilismy za pierwszym razem i teraz zanim zrobiłam test z nerwów spac nie mogłam...i ciagle powtarzałam sobie, że to nie tak łatwo, że trzeba bedzie poczekać....byłam juz załamana jeszcze zanim dostałam @ a przeciez nie przyszła...a maż jak mu pokazałam wynik nie uwierzył, bo kreseczka była słabiutka, poczekałam i następnego dnia znowu zrobiłam test i znowu mi nie uwierzył, ze sie udało chociaz kreska była mocniejsza...zrobiłam test po 4 dniach i tej krechy juz zignorowac nie mógł. Nadal nie wierzymy w swoje szczęście, tak za pierwszym razem to chyba niewielkiemu procentowi par się udaje a nam az dwa razy!!! Robiłam testy owu i działalismy tak jak niania z poczatku tego wątku...tylko nieco później działalismy 8 h po dwóch mocnych kreskach, moze prucz mierzenia temperaturki zrób też testy owu?
Ech mi zostało 10 sztuk... myslałam, że te przemiłe staranka potrwaja dłuzej :-) i zakupiłam 15 szt... i 3 testy ciązowe....

dzis mi mdło, słabo, mdło słabo na zmianę....jak zjem mdło, jak nie zjem tez mdło ale apetyt mam ogromny, chyba więcej niż mąż zjadlam dzisiaj:-).
a w środe na usg zobaczę, czy zarodek naszej małej dzidzi jest tam gdzie powinien, na serduszko jeszcze za wczesnie ale gin jedzie na wakacje i wraca dopiero w sierpniu więc postanowilam nie czekac az wróci i zobaczyc to co sie da :-)
ale sie ucieszyłam, okazało się, że lekarz do którego chodziłam w zeszłej ciaży do przychodni w szpitalu przyjmuje w lux-med a ja mam tam kartę z pracy:-), nawet usg:-) robi ...wiec sie do niego szybciutko zapisałam 25.08 usg a 26.08 wizyta, akurat wypada w moje urodzinki
trzymam kciuki za staranka wszystkich oczekujacych, badźcie dobrej mysli dziewczyny a napewno wkrótce fasolki sie pojawią

Ewcia a może @ nie przyjdzie i będzie okazja do testowania za 2-3 dni :tak: Trzymam kciuki :tak::-)
Beata co u Ciebie ? Zdążyłaś przed skokiem tempki do męża?;-)

asus na pewno nie bede testowala,,dwa tetsy nie mogly sie mylic,,@ spozniami sie zapewne z jakis przyczyn,,tylko a chcialabym aby juz przyszla,,,ech:(

Pixella, nam tez udala sie dziewuszka za pierwszym razem i teraz probowalismy chlopaka zmajstrowac, wspieralam sie testami owu ale cos poszlo nie tak, moze za bardzo sie staralismy?:confused:Trudno, nastepnym razem sie uda.
Ja tak wogole, to musze wam powiedziec, ze poslugiwalam sie takim urzadzeniem jak Persona przez ponad rok, dzieki temu nie musielismy stosowac praktycznie innych zabezpieczen (no chyba, ze akurat wypadaly dni plodne) i ten komuterek pokazywal mi tez zblizajaca sie owulacje, ale nie zawsze i to mnie ciekawilo, bo czy to mialo oznaczac, ze wtedy ona nie wystepowala? Teraz od jakiegos czasu nie uzywam tego z przyczyn technicznych;potrzebne sa testery a tu ich nie moge kupic, przesylki za Ocean nie ma, a bedac w Pl zapomnialam zamowic. Czyli pozostaje mi temp, testy i nie stresowanie sie;-)

Kinga12 najważniejsze to nie stresowac się, choć wiadomo jak to bywa...Trzymam kciuki, by Twoje marzenia się spełniły.
Asus jak się czujesz?
Ewcia jak dzisiaj?
110362m20ulgoj6x.gif

hej wam
Ciekawe jak tam becia,,
Co u Dorki?? hmm

Medio nic,,@ nie ma,,,,takze czekam dalej...az sie pojawi szanownie...

kinga 12 no i dobre najwazniejsze na luzie,bez stresu,,bo tak to nam w glowie mierzenie stresy udalo sie czy nie,,buzka

miłej niedzieli

Ewcia no widzisz , może @ jednak nie przyjdzie.................? :tak:
Medio u mnie norma : łykam 4razy dziennie Dopegyt na ciśnienie , 2 razy dziennie Luteina na podtrzymanie , 1 Folik i 4 razy dziennie zik glukometrem ;-) Jak widzisz dzień pełen wrażeń . Ale po za tym czuję się bardzo dobrze , objawów brak ( dobrze że miałam usg bo nie uwierzyłabym chyba że jestem w ciąży ) we wtorek wizyta u diabetologa . Ciekawe jak zinterpretuje ten mój profil . Doradź mi czy jechać do Krakowa czy nie ? A u Ciebie co słychać ?

reklama
Do góry