reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ewcia81 mówisz ze 1 cykl to mało, to mnie troche podłamałas, no ale nie mozna sie nastawiac , masz racje ...:tak:
ale mam nadzieje mozna miec ...
pewnie z emozna miec,,a ja nie chcialm cie podłamać,,tylko napisalm racjonalnie,,niektore juz długo sie staraja wiesz po pół roku czy rok,,,takze pierwsze pare cykli to pesta,,,zycze ci natomiast od rau przy tym pierwszym,,,trzymam kciukaski z aniedziele mocno....:-)

reklama
Dzieńdoberek :-)
Co tu takie pustki ?
Beata wyjechała ?
Dorota nie wróciła ?
Medio co u Ciebie ?
Jarzebinka jak humorek ?
Ewcia jak po powrocie do domku ?
Sofik my się nie znamy , więc witaj!
Wszystkim Wam życzę wspaniałego dnia :-):tak::-)

U mnie oki.
Dzień leci za dniem,Nudności minimalne, raczej taki dziwny posmak w ustach miewam czasami.
W Anglii bardzo zimne mamy noce, więc ranow w kurteczce zasuwam z małym do szkoły.
Ciekawe co u Beatki!
Asus a Ty miewałaś wcześniej problemy z cukrem we krwi, masz w rodzinie kogoś z cukrzycą, bo jak wiesz mi tu jeszcze cukru nie badali ani razu dopiero w 28 tyg ciązy zbadają.

Ewcia81 mówisz ze 1 cykl to mało, to mnie troche podłamałas, no ale nie mozna sie nastawiac , masz racje ...:tak:
ale mam nadzieje mozna miec ...

Sofik, poprostu za mocno się nie nastawiaj ( wiem,że to trudne) ale lepiej miło się zaskoczyć, niż gorzko rozczarować :tak::tak::tak: w tej kwesti często tak bywa, że im mocniej tego pragniemy i się staramy, to nie ma II kreseczek, dlatego wskazany jest spokój, luz, przyjemność i ........ :tak::-D:tak: ale i tak trzymam zaciśnięte kciuki za II kreseczki

Jarzebinka jak humorek ?

w porządku ..... jeżeli chodzi o II kreseczki, to jest mój pierwszy cykl, i nie nastawiałam się,że od razu będzie sukces, więc myślę,że podchodziłam do sprawy dosyć spokojnie i nie było wielkiego rozczarowania jak @ przyszła :tak: gdzieś w głębi duszy była mała nutka zawiedzenia, ale to dopiero początek, teraz kilka dni urlopu, potem przygotowania do dłuższego urlopu,będzie więcej spokoju, czasu i będziemy bardziej wyluzowani .... :tak::-D:tak: a jak ppomyślę, o tych wszystkich badaniach jakie przesłam na watrobę, to może i lepiej, bo organizm się zregeneruje, odnowi .... wtedy przyjmie do siebie nowe życie .... :tak::-D:tak: tak więc od 20 lipca zaczynamy ......... :tak::-D:tak:

miłego .....:cool2:

Witam sie...

Jarzebinka własnie dałam sobie na luz, juz nie mysle o tym tak bardzo nerwowo, bo tak to ciegle w mojej glowie test test i test, zastanwialam sie cyz kupic ten wczesniejszy mam ten od 6 dnia ale nie wiem czy robic :dry:
Ja to bym juz dzis zrobila ale przeciesz po kilu dniach nie da sie tego sprawdzic:szok:
Do tego co chwile wykrywam u siebie obiawy ciezy:zawstydzona/y: a to ze mam duzy apetey a ze mnie nie jadek okropny, ze mnie cos tam w piersiach boli:confused: TY masz racje - trzeba spokoju i relaxsu:tak:

Medio supcio ze u Ciebie OK. Ja w pierwszej ciazy tez mialam nudnosci:no: zle to znsiłam, nie moglam nawet gotowac bo mi wsyztko smierdzialo...

Pytanko:
Mam pytanie co do temperatury czy po owulacji temperatura jest tez wysoka bo ja mam od 4 dni 37 ??

Ide na sniadanko, milego dnia ...

Medio na cukrzycę choruje mój tata i brat taty , więc obciążenie genetyczne jak najbardziej TAK niestety . Ja w 1 ciąży z cukrem ok. W 2 już nie było różowo ale krzywa wychodziła ok. i udało się , po prostu zero słodyczy . W 3 :-( było tylko jedno badanie i było ok. ale to był 7-8 tydzień jak robiłam więc nie wiadomo co by było dalej , no a teraz to wiesz jak jest . Ty skoro nie masz chorych w rodzinie to na pewno wszystko w porządku . Nie martw się .
Jarzebinka mnie tym razem w pierwszym cyklu też się nie udało , ale jak wiesz zależało mi żeby te najgrubsze miesiące były zimą i po monitoringu w drugim cyklu udało się . Może u Ciebie też ten drugi cykl okaże się tym szczęśliwym . Powodzenia:-) i przyjemności oczywiście :tak:
Sofik temperatura u każdej z nas jest inna . Po owulce ma być wyższa aż do miesiączki . Jeśli będzie miała przyjść miesiączka to dzień wcześniej albo nawet w dniu miesiączki spadnie . Jeśli jesteś w ciąży to nie spadnie i cały czas będzie się utrzymywać na poziomie 37 i wyżej. U mnie do 37 wzrosła dopiero po 5-6 dniach od zapłodnienia i tak już została . A gdzie mierzysz ?

Ewcia no ładnie . Znalazłam cię na innym forum , a nam starym kumpelom się nie chwalisz :confused: To kiedy testujesz ? Powiedz coś więcej - co u Ciebie ???

reklama
Do góry