reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mama wierze, ze wszystko bedzie dobrze z twoim tata, moja babcia ma problemy z serduchem, zatrzymuje jej sie czasami a chwilke, a mimo, to wygrala z rakiem macicy, tak samo twoj tata wygra, wierze w to ,ze znajdzie sily w Tobie, bracie, Twoich dzieciach, bo ma dla kogo zyc, a to bardzo mocna motywacja... dla was bedzie walczyl i wygra.... sciskam kciuki....

Andziak kciuki za wymarzona coreczke...
truskaffka, Ewcik dziekuje za kciuki przydadza sie...

Ostatnia edycja:
reklama
Dopiero teraz jestem nie mam dziś na nic czasu a do tego synek dziś okrutnie marudny.

nullka, według mnie ziółka mogą pomóc, skoro wspomagają owulkę to zapewne zawierają jakieś estrogenne składniki, może zatem szybciej będzie pik estrogenowy, który to spowoduje pik LH - a tym samym skróci się faza folikularna. Przed @ pH wzrasta - to normalne :tak:

ladies, dzięki, od razu mi się lżej zrobiło :-) ...jak namawiałam M na drugie dziecko to potrzeba poświęcania więcej czasu jedynakowi była jednym z moich argumentów, którymi próbowałam go przekonać ;-)

natusia, dużo zdrówka dla Ciebie kochana i oby synek już nie złapał nic w przedszkolu.

monico, super, że do nas zajrzałaś i dzięki - masz rację, nie ma co na zapas się zamartwiać.

axarai, jejku, jak ten czas leci, jeszcze niedawno były staranka a teraz zerkam na suwaczek i kończysz niebawem 14 tydzień!

merylin, wykres wygląda ładnie ale te plamienia mogą świadczyć o zbyt niskim poziomie progesteronu, witamina B6 powinna na to pomóc, u mnie zmniejszała plamienia z cyklu na cykl. Trzymam jednak kciuki by @ już nie przylazła przez najbliższe długie miesiące! :-)

Andziak, kciuki za córeczkę, według mnie masz spore szanse!

Gal, kciuki za jutrzejszy progesteron, oby sięgał nieba! :-) Właśnie zerkam na aktualizacje na Twoim wykresiku, zaznaczyłaś, że w 14 dc EWCM występował tylko do godziny 10-tej - czyli potem już się nie pojawiał? Jeśli tak to znaczyłoby to, że w dniu owulacji zanika Ci EWCM a to wymarzona sytuacja do starań o córeczkę!

Mama, udało Ci się umówić na USG? Wiem, że się powtarzam jak stara płyta :-D ale naprawdę strasznie się cieszę, że wróciłyście z Gal do nas! ...chyba nawet mi się to przyśniło 2 dni temu :-)

Kinga, za Tobą tez tęsknimy, wpadnij do nas jak znajdziesz chwilkę!

Dobrej nocki wszystkim życzę!

Ostatnia edycja:
wleciałam rano życzyć Wam miłego dnia kochane ;)

Ewcik,Merylin,Martika-dzięki dziewczyny.... dzięki wielkie za wsparcie..

Andziak kochana...przytulam i wspieram bo jak masz 3 muszkieterów to wiadomo,że pragniesz córki-widzisz -my tu wszystkie trzymamy za to &&&!!

Pirania megaaaa moooocne przytuuuulaski z rana;))):*** powtarzaj sie kochana :)))
tak ,umówiłam sie wczoraj-ponieważ mogę tylko w srodę to umowiłam się na 4 kwietnia na 18.55.
jeśli dostane @ 27 marca jak powinnam to pojdę w 9d.c.....poproszę o Owitrelle-bo ten zastrzyk mogę sobie sama zrobić a Pregnyl jest domięśniowy i musi być pielęgniarka...wolę sama podskórnie:-p

lecę ,pędzę porozwozić dzieci i do pracy..
tym które nie mają słonka to przesyłam ode mnie bo u nas od rana zagląda w okna ;)

Truskafffcia,Bella smacznej kawusi:)

ściskam wszystkie na płasko;)))

Ja również się witam niewyspana a dziś też ciężki dzień przede mną :(
U nas też slonko pięknie swieci ale tylko 2 stopnie narazie
Miłego dnia dziewczyny

Dzieeeeen Doooo Bryyyy:)
Witam KawKowo
U nas dzis slonKo na niebie...ale wieje ze ho ho...juz drugi dzien takie wiatrzysKo...i jak tu wyjsc z dzieckiem na dwor?!

AndziaK a dlaczego sadzisz ze chlopczyk bedzie??? z sexiskiem byliscie blisko owulacji czy co????
jeszcze nic przesadzonego...mozesz zrobic sobie ten test na plec jesli bardzo chciala bys wiedziec.

Mama i dla Ciebie milego dnia...posylam slonKo
Ewcik i dla Ciebie milego:)

NulleczKo no wlasnie , pogoda bajka ale jak sie patrzy z okna bo na zewnatrz ziu ziu...chociaz w sumie ma byc 12 stopni wiec nie tak zle..

Witam.Czarodziejka tak mysle bo jak pisalam sex byl z prezerwatywa.Nie wiem kiedy owulacja bo akurat ten jeden miesiac odpuscilam.Byly ferie ja zmeczona jeszcze ten sluz zolty.Stwierdzilam ze nic nie robie bo i tak staranek nie ma.Sex kiedy dokladnie nie pamietam stawiam na wekend.Napewno ok.8 dc i 22 i 29 dc.(A pomiedzy nie pamietam.Ale stawiam na 25 lub 26 to byla sobota i niedziela.To byl 15 i 16 dc.A wtedy mogla byc owulka.

reklama
Witam koleżanki.
Axari ja nie mogę doczekać się wieści o Ciebie że dziewczynka.
Dziewczyny które siedzą w domkach i nie pracują-zazdroszcze wam.
Gal ja myśle że to dobrze że jest ten śluz u Ciebie ,tylko go zakwaszaj mocno tą żurawiną i będzie git.
U mnie tak mało śluzu i pewnie dlatego nie mogę zajść.A jak już jest to przed pozytywnym owu,bo w czasie owu i po to nic.
Andziak mogę wyliczyć Ci Jonasa tylko podaj datę ur i godzinę.
Może to Cię trochę uspokoi:-).W każdym razie masz moje kciuki na dziewczynkę.Należy Ci się z urzędu.hi hi.
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny.

Do góry