reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam w nowym tygodniu!
Mama - nareszcie do nas wróciłaś!!! bardzo współczuję Ci choroby taty, to musi być dla Ciebie ciężki czas, bo i tata i te torbiele, ale po burzy zawsze wychodzi słońce, więc miejmy nadzieję, że już niedługo zaczną się te lepsze dni
MissBella - uważaj kochana na siebie, nie wolno Ci jeść surowego mięsa np tatara, pić wody z kranu, jeść surowych jajek, sera pleśniowego, surowych wędlin i nie głaskać zwierząt, bo nie wiadomo czy przechodziałaś toksoplazmozę czy nie, badania to wykażą, a póki co uważaj na siebie, bo toksoplazmoza jest niebezpieczna dla płodu
Gal - jakie masz jutro badania??? trzymać kciuki???

kurcze...też się boję o cellulit, bo do tej pory tak się paskudnie czułam, że nawet nie miałam energii na to, by się smarować różnymi specyfikami, poza tym wszystkie zapachy mnie drażniły...ale teraz chyba zacznę już czegoś używać, bo już najwyższy czas...
ciekawe co tam u Patrysiak...czy się wyjaśnił ten zły wynik testu PAPPA...mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze...

reklama
jestem..odebrałam Domisia ..zaraz jadę po Zuzę ,ale wleciałam z tostami ..

Fikusowo-dziękuję bardzo..

Marzycielka -Tobie również dziękuję!!

Nullka gratuluję mamie wygranej z chorobą!!
wiesz-mój tatko sie poddaje dlatego ,że przez cukrzycę nic Mu się nie goi i przed wycięciem guza Go boli a po wycięciu boli rana bo się nie goi...
mój tata to silny i charakrteny facet....ale tu widzi,że nie ma cudu-nie goi sie ..babrze...boli....
wczoraj przy pożegnaniu płakalismy oboje..
On chce żyć!!!!!!
ale widzi ,że przegrywa..

Pirania cieszę się ,że patrząc na chłopaków myślisz o mnie;))
czyli przy każdym podlaniu jesteś u mnie...ja łykając witamny -jestem u Ciebie ;))

mi też bardzo!!! Was wszystkich brakowało-wsparcie jakie otrzymuje daje dużą siłę!!
DZIĘKUJĘ Z CAŁEGO SERCA..

Tasha dziękuję i Tobie..
no i raz jeszcze gratki córki-jakie imię chodzi po głowie ?:)

Daria ja nie czytałam o tych bliźniakach bo nie mogę znaleźć..
i masz rację-genu tu są ważne-jedne się smarują mega drogimi kremami a i tak mają a inne niewiele robią i nie mają...
ja po 2 ciążach nie mam rozstępów...moja mama po 4 też nie ma..

Cześć wszystkim! U nas rano też było szaro, buro i ponuro ale teraz świeci słoneczko.

Mama, nareszcie jesteś, ale się stęskniłam! Strasznie smutne to co piszesz o tacie, życzę mu dużo zdrowia i siły! Niestety smutne rzeczy przytrafiają się nam najczęściej lawinowo ale że w przyrodzie musi panować równowaga a po burzy zawsze wschodzi słońce więc pewnie lada moment spotkają Ciebie same miłe rzeczy, łącznie z pięknymi 2 kreskami na teście!

ladies, witamina B6 spożywana w owocach nie wystarczy, to musi być minimum 50-100 mg dziennie (na in-gender zalecają 100 mg). Co do staranek to jeśli zależy Ci na dziewczynkowym odsunięciu od owulki to działajcie kiedy kreska testowa jest jaśniejsza od kontrolnej ...jednak odsunięcie od owulki to najmniej istotny czynnik wpływający na płeć. Mój M też mówił, że chce drugiego synka ale jemu chyba obojętnie było i się po prostu droczył ;-), jednak moje niecne planowanie robiłam bez wtajemniczania go w to wszystko ;-), gdybym go wtajemniczyła to wiem, że robiłby mi na przekór a staranka straciłyby dla niego swój urok ;-) Też się cieszę z różnicy wieku 2 lata ale z drugiej strony mnie to przeraża - jak ja sobie dam radę bo raczej na niczyją pomoc nie mogę liczyć a M wraca z pracy późnym wieczorem.

MissBella, pewnie, że możesz pić jedną słabą kawkę dziennie :tak:, w pierwszej ciąży piłam rano taką z 1 łyżeczki rozpuszczalnej kawy z dużą ilością mleka ...w drugiej ciąży miałam wstręt do kawy aż do 16 tygodnia, teraz popijam sobie mleko z kawą albo dosypuję niecałą łyżeczkę do inki.

Pierogatko
, u nas też na kolki pomagał Sab Simplex ...niestety płacze wieczorne i kłopoty z usypianiem to chyba norma u większości dzieci, u synka było to samo a nie miał już wtedy kolek, siostra tłumaczyła, że dziecko w ten sposób odreagowuje wrażenia z całego dnia.

Gal, szok jakie te polecone przez Ciebie leki skuteczne! Ja dziś miałam je zakupić ale chyba mój organizm zwalczył nadchodzące choróbsko :-), oby też Krzysiowi się upiekło. Dużo zdrówka dla Ciebie i synka kochana! A kiedy wypada Ci 7 dpo? Właśnie doczytałam, że to już jutro, kciuki za wysoki progesteron kochana!!!

Daria, u mnie było odwrotnie, w pierwszej ciąży straszne problemy (niemal nic nie pomagało, w miarę skuteczne było siemię lniane wypite przed spaniem oraz kiwi ...a także kawa :-)) a w tej zero tego rodzaju problemów na szczęście. Ja używam takiej oliwki WELEDA oliwka PRZECIW ROZSTEPOM W CIAZY rozstępy (2197344686) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej., naczytałam się o niej samych achów i echów, jest niemiecka więc u siebie bez problemu ją kupisz.

Truskafffko
, wyniki super!!! Z tego co wiem to stosunek LH:FSH najlepiej oznaczać w 2-3 dniu cyklu (zalecany przedział to 2-5 dc).

kate, ale ten czas leci! Dużo zdrówka dla Alanka!

Czarodziejko
, dzięki kochana, dziś już lepiej, organizm sobie poradził :-)

nullka, @ tuż tuż ale fazy lutealnej to tylko pozazdrościć! :-)
Czuje sie dzis okropnie.Tak sobie mysle ze to nie fer.Dwa lata staran dziewczynkowych i wpadka typowo chlopieca.I 4 chlopak.A tyle dziewczynek wkolo sie rodzi.Ciagle wiatr w oczy

Andziak ja mysle ze masz duze szanse na dziewczynke :tak::tak::tak:
my tu wszystkie trzymamy kciuki za ciebie &&&&&&&&&&&&&:-):-):-):-):-):-)
napewno jestes zestresowana, ale pomysl o dzidzi. Piranha tez byla pewna ze bedzie drugi chlopczyk. i co? dziewczynka!!!!!! dasz rade. wierzymy w ciebie ;-)

Czuje sie dzis okropnie.Tak sobie mysle ze to nie fer.Dwa lata staran dziewczynkowych i wpadka typowo chlopieca.I 4 chlopak.A tyle dziewczynek wkolo sie rodzi.Ciagle wiatr w oczy

moze tak mialo byc ze nie musisz nic robic a bedzie z tego corka :-) bo nawet przygotowania nie dawaja ci 100% dziewczynki np kosmopolitan miala 3 dni odstepu i diete i widzisz nie udalo sie to moze u ciebie akurat z wpadki bedzie corka !!!!

Piranha dasz sobie rade!:) ja tez nie mam tu nikogo blisko oprocz malza:) a on wraca z pracy czasem i kolo 1 w nocy ale co silne jestesmy i damy rade!:) pierwsze tygodnie napewno najgorsze a potem twoje dzieci beda sie bawic razem i zobaczysz ze nawet bedziesz miala wiecej czasu dla siebie niz teraz bo dzieci zajma sie soba-zabawa ... a jedynakowi trzeba poswiecac wiecej uwagi;) :) :) poszukam tej witaminki b6 i magnez no i C :) ALE TEZ niezamierzam przesadzac i sobie wkrecac tej dziewczynki bo mozna sobie tylko ''krzywde'' zrobic.. i tak pewnie Bog juz wie kogo bedzie mi dane nosic pod serduszkiem!:tak::tak::tak:

Andziak- Trzymam mega Kciuki za córe.. Pocieszajace jest to ze teraz gogantyczny wysyp corek!!! Ktorej znajomej nie widze w ciazy..nosi core...no kazda jedna...dlatego glowka do góry!!!!!
A na jakim etapie ciazy jestes? Ustaw suwaczek!!!!

reklama
Witajcie Babeczki:-)

Tasha super dziewuszka rosnie-zazdroszcze (pozytywnie):tak:
Andziak....nie stresuj się kochana to tylko Ci zaszkodzi a Pan Bóg na pewno wie co robi i Ja wierzę ze nosisz pod serduszkiem córunię:-)
Gal, Mama jestescie! Oj więcej tak nas nie zostawiajcie.... smutno tu bez Was... Gal, szok ze tak ten lek zbił tempke synkowi....Mama, az serce sie kraja jak sie to czyta.....Tak podtrzymuj tate na duchu...dzwon do niego,niech czuje ze jest potrzebny.... MUSI WALCZYC....bez tego nic sie nie zdziala....tylko szkoda ze tak daleko od rodzicow mieszkasz.... ściskam Cie mocno i MUSI BYĆ DOBRZE!!!! Moze lepiej , ze przestalas mierzyc tempke , obliczac itd zobaczysz samo przyjdzie to maleństwo do was:****
Piranha, super ze ominela Was infekcja!!!!
Truskaffka, MOCNE &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za staranka:tak:
Daria, ja smarowałam sie balsamem dla kobiet w ciazy, nie mam rozstepow ale tez wydaje mi sie ze to genetyczne

Dla wszystkich Babeczek miłego popołudnia;***********

Ja dostałam dzis 2 antybiotyk jestem niedoleczona jeszcze...masakra mam takie problemy z jego polknieciem;///
Dostalam skierowanie na krew i do chirurga mam czeste bole podbrzusza on podejrzewa cos z jelitami...masakra boje sie....juz sama nazwa chirurg mnie przeraza...........kosmos.
Odebralam moff malego, niby ok ale OB jest wynik do 15 a maly ma 21.... moze przez to za.oskrzeli co przechodzil??? Dzis poszedl pierwszy raz do przedszkola po2 tyg choroby zob ile tym razem pochodzi...szok z tymi wirusami...

Alez sie rozpisalam;)))) Buzka:-D

Do góry