reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

ladies, najlepiej łykać takie dawki jak podane w wytycznych, co do żurawiny to podobno lepiej działają tabletki żurawinowe jak sok. Witaminę B6 w odpowiednich dawkach bez problemu zakupisz w innych krajach, nie wiem gdzie mieszkasz ale proponuję np. zakup na eBay (jeden z przykładów Vitamin B-100 Complex, 100 Capsules, 24 Hr Dispatch | eBay). Bardzo ważna jest dieta bogata w Ca i Mg a uboga w K i Na, warto dodatkowo łykać cytrynian wapnia i magnezu w odpowiednich dawkach. Do maja już niedaleko :-)
dziekuje:)
poszukam moze znajde ''cos zurawinowego'' jezeli nie to stawiam na soki itp.. zawsze to cos:) wapn i magnez codziennie mam w posilkach ale postaram sie je jeszcze bardziej wzbogacic..:) a witamina b6 z zrodel takich jak owoce ? jest wporzadku?:) bede lykac dodatkowo magnez i witamine c(rutinoscorbim staram siie lykac codziennie bo mam problemy z naczynkami) takze nie jest tak ze mna zle:) nie bedzie mi ciezko sie przestawic;))a powiedz mi jak to jest z tymi testami.. (oczywiscie jak je zakupie i bede prbowala to zapewne bede pytac) ale.. starac sie tylko wtedy kiedy druga kreska jest nieco jasniejsza tak? bo jak jest ciemna to juz na ''chlopca''?:))
zaduzo pytan zadaje za co przeraszam ale jestem zupelnie ''lysa'' nie wiem zabardzo nic , a chce sie przygotowac dobrze itp:) zeby potem tylko zabrac sie do ''dzialania''i nie pytac zaduzo!:D

dodam jeszcze ze moj kochany;) wcale nie chce miec coreczki tylko drugiego syna i tu ... ... no wlasnie i tu chyba narazie nie bede mu mowila co ja knuje heheh

Ostatnia edycja:
reklama
tak wogole to fajnie ze bedziesz miala taka mala roznice wieku miedzy dziecmi:).. ja sie teraz ''spiesze'' bo u mnie bedzie to 4 latabedzie (oczywiscie jak wszystko dobrze pojdzie) oby....:-D moj synek bardzo potrzebuje rodzenstwa:) szkoda ze sie wczesniej na to nie zdecydowalam...:-(

Dzień dobry :-)

Standardowo z kawką w pracy

Czy ja mogę pić kawę ?? ?? ??

Dzięki dziewczyny za rady dotyczące pierwszej wiztyty u gina. Tak jak mi radzicie poczekam do 6 tygodnia.

Miłego poniedziałku :-)

witam poniedziałkowo!!!

MissBella ogromne gratulacje, tak się cieszę że Ci się udało, spokojnych 9 miesięcy życzę...nim się obejrzysz i będziesz mieć przy sobie ukochaną kruszynkę a co do kawy to ja piłam rozpuszczalną z mleczkiem i nic się nie działo
marti_ka o to Ty już zaczynasz chłopczykowe staranka??

pozdrawiam wszystkie kobietki i miłego dnia życzę

a u nas trochę się skiepściło...mała wieczorami coś popłakuje po kąpieli, ciężko ja uśpić....boję się żeby to nie były kolki

Ostatnia edycja:
I ja sie Witam....nareszcie z kawKa:)
PierogatKo- oby to nie byly koleczKi..a jesli tak to Sab Simplex polecam. I niech szybKo przejdzie.
MissBella- moja ginKa mi mowila ze wszystKo mozna ale w umiarKowanych ilosciach. Jak ja bylam w pierwszej ciazy , ona wtedy tez nosila pod sercem dzidziusia i mowila mi ze nie wyobraza sobie dnia bez filizanKi KAWY...zatem smialo mozesz. Chociaz ja w obydwu ciazach mialam "ble" na kawke.
U nas dzis pogoda juz kiepsKa... jest o jakies 9 stopni mniej niz w weekend, do tego wieje i szaro....
No ale za to weekend byl PRZE CUUU DNY:)))))

OOooo Daria Witaj...jak samopoczucie? Zasuwa ten Twoj suwaczeK:)

Dzień dobry :-)

Standardowo z kawką w pracy

Czy ja mogę pić kawę ?? ?? ??

Dzięki dziewczyny za rady dotyczące pierwszej wiztyty u gina. Tak jak mi radzicie poczekam do 6 tygodnia.

Miłego poniedziałku :-)

wiesz ja nigdy nie pilam kawy a jak urodzilam nadie to mnie osadzili ze pilam kawe bo mialam tak okropne lozysko a ja mowie ze nigdy nie pije a oni pewnie to alkohol albo papierosy a ja do nich ze nawet na wlasnym slubie nie pilam bo w ogole nie pije i nie pale to tacy zdziwienie byli:-p
mi sie wydaje ze napewno trzeba troszke zmnijszyc dawke bo lekarka mi mowila ze sie nie odzywczajac do wszystkiego to nie choroba tylko zmniejszyc lub zmienic na inna :)

Ps piekny suwaczek :)

Witam się rannie!

Dziękuje kochane dziewczynki za tak miłe przywitanie!:-) Od razu milej na serduchu się robi:tak:

Mnie wczoraj zaczęło też rozbierać, widocznie od synka załapałam wirusa, a jak na złość skończył się dagomed i nawet nie miałam juz dla synka. Na szczęscie wieczorem M znalazł jeszcze czynna aptekę i kupił osscilococinum. Zapodałam sobie i dzisiaj lepiej, ale znowu cieżko noc miałam z synkiem, a wieczorem już calkiem dobrze się czuł, nie miał praktycznie gorączki. A w nocy o 2 obudził się i miła 40 st. gorączki. I wiecie co dałam mu pół fioli oscilococinum i po około 40 min- do godziny tempka spadła do 37 stopni, potem nawet 36,6. Szok! I tu mam dowód, że jednak te leki działają.
Rano nie ma tempki, ale jeszcze kaszle, no ale kaszel zazwyczaj się długo utrzymuje.
Kurcze tyle rzeczy mogłabym mu dać na wzmocnienie, ale on nie chce tego brac i tu mam problem:no:
Na pewno to nie koniec problemów, ale oby szło już w dobrym kierunku.

Missbella- jejku, pewno latasz nad ziemią, co? Super uczucie, czuć, że nosisz pod sercem maleństwo:-)
Trzymam za Was kciuki&&&&&&&&

Czarodziejko- no u nas też brzydka pogoda, ja to w weekend niestety okupowałam mieszkanie i niestety nic nie skorzystałam z tego pieknego słoneczka! A było cudnie rzeczywiście:-)

Mama05- kochana, już wracaj! Czekamy na Ciebie!

Piranha- mam nadzieje, że udało Wam się uciec przed wirusiskami!

Daria- przeczytałaś , co do Ciebie napisałam o zaparciach?

witaj czarodziejko a mi wlasnie tak jakos to po woli leci :tak: chyba przez to ze siedze w tych glupich niemczech i jakos ten czas jak by stal w miejscu;/
ja sie teraz dobrze czuje tylko ciagle glodna i brzuch rosnie :-pjak tak dalej pojdzie to sie nie uniose:-)

Gal tak przeczytalam ale jeszcze dzis nie wyprobowalam bo poleglam na piciu i nie zdarzyłam nawet wody wstawic;/ bo pisalas ze to ma byc pierwsze jutro na pewno z rana zrobię bo ubikacje rzadko odwiedzam;/
w pierwszej ciazy nie mialam takich problemow jak teraz :tak:

Pierogatka mi sie kolka u nadii po miesiacu zaczela mialam sab simplex nie pomagalo inni sobie chwalili pozniej dostalam silne z niemiec lafex chyba sie tak nazywalo bylo lepiej ale najlepsza byla biogaia ale to pewnie zalezy od dziecka mysmy mieli mocna kolke ;/

reklama
Do góry