reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gal, dzięki za cenne wskazówki! Może się uda by kolejna owulka była w niedzielę :-) tak byś miała M przy sobie oraz czas na obserwacje :-) ...zapewne staranka zaraz po owulacji byłby dobrym wyjściem z sytuacji. A Twój organizm to faktycznie niezły uparciuch :-D ale niech sobie nie wyobraża, że pokomplikuje Twoje plany bo będziesz mieć córeczkę i już! :tak:

marti_ka, szukając dla Gal informacji o EWCM o niskim pH natrafiłam na post, w którym dziewczyna żaliła się, że stara się o synka a jej EWCM ma cały czas pH 4,5. Tamara jej odpisała, że najprawdopodobniej to "low ionic strength" wywołane nieprawidłowym stosunkiem Ca:Mg (powinien od wynosić 2:1). Może Ty też masz tak naprawdę wyższe pH a tylko paski pH nie działają?

tasha, rozumiem Ciebie doskonale bo pomimo iż moja lekarka nie miała wątpliwości co do płci w 16 tc (sama też widziałam, że było tam płasko :-)) to stwierdziłam, że dopiero po USG połówkowym uwierzę, że mi się naprawdę udało. Udało Ci się kochana i masz córeczkę!

Marzycielko, w moim otoczeniu tez teraz rodzą się teraz głównie dziewczynki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
no widzisz Piranha cos w tym jest :-)
w takim razie kto bedzie rodzic tych chlopcow :confused: mam nadzieje ze jest tyle samo dziewczyn ktore chca miec synkow, no bo wkoncu rownowaga musi byc :-D

dzień dobry
cd. wiosny :cool2: wyspacerowaliśmy się, młody wyjeździł się na rowerze, zdobyliśmy piękny bukiet bazi...a teraz nogi wchodzą mi do czterech liter:-D odpoczywamy

Piranha uprzejmie uprzedzam, że będę cię teraz zamęczać pytaniami:sorry2:
bo chcemy działać :)
Wczoraj się seksiliśmy, D już nie wyskakuje. Użyliśmy sylku i eksperymentowaliśmy. Po seksie pływałam, strasznie dużo spermy :sorry2: zmierzyłam ph a tam fiooooleeeeetowoooo:szok: zapodałam sylka i po pół godziny sprawdzałam ph, już mniejsze było, ale na pewno nie poniżej 5. Ale już nie aplikowałam sylka, rano -po ok 9-10h od seksu miałam już ładne ph ok. 4,5

Wiem że sperma ma wysokie ph, ciężko sprawdzać ph po seksie bo właściwie nanoszę spermę na pasek..będę aplikować ten sylk, bo widać że mi obniża ph.
Co myślisz o tym ph?
I jakie podejścia robić z seksem? co ile dni teraz działać-oczywiście optymistycznie zakładamy że owulka będzie.
A w ogóle to mi dziś się śniły pytania które mam ci zadać :-D
Zdrówka dla ciebie i oby Krzysia nic nie dopadło!!

Axarai fotka maleństwa rozkoszna :) szczuplutka jesteś, ładnie brzuszek się tworzy :)

Gal jak dobrze że wróciłaś :) wiem że każdy ma taki czas..kiedy musi się odciąć, przemyśleć, poukładać sobie w głowie różne kwestie, odpocząć...ale dobrze że już jesteś :)
dziękuję ci bardzo za kciuki, oj będą potrzebne :)
a ja bezustannie trzymam kciuki żeby ten twój uparty organizm otworzył się na córcie ;)
No i zdrówka dużo dla synka!!

nullka
dobrze że test zrobiłaś, wykres masz piękny więc myślę że jak się będziecie starać to szybko się uda :)

Witam kochane :-)

Gal super, że jesteś. Stęskniłyśmy się bardzo :tak:

Truskafffko powodzenia w staraniach, trzymam &&&&&&&&&&&&& za owu :-)

A ja dzisiaj byłam na małych zakupach bo 31 marca jadę na ślub i szukałam czegoś na tą okazję. Nie wiedziałam, że jestem taka słaba, po 2 godzinach ledwo żyłam, siadałam w centrum handlowym co chwilę żeby odpocząć bo nie miałam siły iść dalej....

Widzę, że Mamy i Kingi nadal z nami nie ma :baffled:

Życzę miłego wieczoru, szkoda że już niedziela, tak ten weekend szybko minął.

MissBella no tak, początki ciąży bywają ciężkie. No ale skrzydeł dodaje sam fakt bycia w ciąży ;)
dzięki za kciuki, potrzebuję baaaardzo ;)

Kinga
ma urodziny taty, pewnie świętują :) mam nadzieję że do nas zaraz zajrzy :)

no i Mamy strasznie brakuje :(

Witam was dziewczyny jednak chyba wszystkiego nie przeczytam!:) hehe zaduzo stron jak dla mnie i zamalo czasu mam na siedzenie przed laptopem!:)

Przeczytalam ze trzeba wzbogadzic diete w wieksza ilosc magnezu i wapnia i korzystac z testow owulacyjnych..:) tylko wlasnie tutaj jedne mamy pisza tak drugie tak:) i nie wiem .. i niebardzo rozumiem jezeli dwie kreski sa ''mocne''to juz zapozno na starania na dziewczynke? druga kreska musi byc jasniejszego koloru, ledwie widoczna? wtedy dzialac?:)) jestem ciekawa ile testow wymarnuje zanim zorientuje sie ze mam dni plodne;) hehe w kazdym badz razie jestem miesiac po odstawieniu tabletek i narazie poczekam jeszcze miesiac poltora z tymi testami:)) widze ze wiele zaplanowalo plec:) ja bym chciala:) jednak nie bede przesadzac mierzyc codziennie temp. i obliczac dokladnie to cojem itp..:) bo jak sie zabardzo w to wkrece to moge byc rozczarowana synkiem:) a tak to wiem ze czy syn czy corka bede szczesliwa!! tyle ze jakby byla dziewczynka byloby milo bo mialabym parke:)no ale coz:) i tak pewnie co ma byc to bedzie i duzo tu nie zmienie):) czy wam sprawdza sie ten chinski kalendarz?:) bo ja niby w tym roku w kazdym praktycznie miesiacu mam szanse na coreczke:) takze ciekawe... bardzo jak to jest z tym planowaniem plci:))):-):-) mamusia z brzuszkiem zycze duzo zdrowia i szczesliwych kolejnych miesiecy :) a mamusia starajacym sie sukcesoow!!!:) Pozdrawiam was dziewczyny i dziekuje za mile przywitanie!:)

hej dziewczynki:-)

ale cudny dzień był dzisiaj, prawie cały spędziliśmy na dworze spacerując sobie i wariując z syneczkiem:-) teraz się relaksuję popijając zieloną herbatkę;-)

Gal dobrze, że już jesteś:tak: i więcej nie zostawiaj nas na tak długo;-)zdrówka dla synka!

Tasha, Missbella jak Wasze samopoczucie ciężaróweczki?:-)

Piranha obyście się tylko z Krzysiem nie pochorowali:no: jakaś nieodpowiedzialna ta teściowa...

Daria u nas to można kupić w supermarketach taki błonnik do chrupania albo jedzenia z mlekiem czy joguratem, w postacie właśnie takich chrupek-może u Was też jest? Daria miałam pytać- co to jest test na płeć z kapusty?:confused:

Truskafffka kochana, no to trzymam kciuki mocccno, oby Ci się udało z dziewuszką! i lada moment będziesz mnie wspierać, jak działąć na córcię. Bo ja od następnego zaczynam...

Ewcik samopoczucie super, tylko zmęczenie i lekkie mdłości ale jak narazie to się z tego cieszę i dziękuję Bogu, że to przyczyna mojej upragnionej ciąży. Najbliższa rodzina już wie, wszyscy się bardzo cieszą. Do mnie jeszcze w 100% to nie dotarło. Cały czas się boję, że coś może się stać...

u nas szukam i nie moge znaleźć blonnika wlasnie takiego;/
crystal drano to sa te same drobinki co w tym inteligender a to jest do czyszczenia rur;p w jednych pisza ze jak niebieski kolor sie zrobi to chlopiec a w innych dziewczynka i nie wiem jak ten wynik zinterpretowac;p a inni zas ze wyjdzie braz lub pomarańcz :)

reklama
marti_ka, szukając dla Gal informacji o EWCM o niskim pH natrafiłam na post, w którym dziewczyna żaliła się, że stara się o synka a jej EWCM ma cały czas pH 4,5. Tamara jej odpisała, że najprawdopodobniej to "low ionic strength" wywołane nieprawidłowym stosunkiem Ca:Mg (powinien od wynosić 2:1). Może Ty też masz tak naprawdę wyższe pH a tylko paski pH nie działają?

i :-)
Dziekuje, kupie w tym miesiacu inne testy bo mialam elanee i oby sie okazalo, ze te pokazywaly blednie...

Do góry