reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Gal, cieszę się kochana, że do nas wróciłaś i doskonale rozumiem jak stresujące musiały być dla Ciebie ostatnie staranka. Szkoda, że nie czujesz bólu owulacyjnego bo z tego co piszesz to wyjściem byłyby staranka zaraz po owulacji, ciekawe czy np. 3-4h po też masz EWCM czy już znika. Weszłam na Fertility Friend i poszukałam wykresów ciążowych dziewczyn, które urodziły dziewczynki - i wiesz co? Większość z nich miała śluz EWCM w okolicy owulki, może konsystencja nie ma jednak dużego znaczenia jeśli ma on niskie pH? W końcu przecież niskie pH unieruchamia męskie plemniki. Spodobało mi się, że można tam nawet przefiltrować wykresy pod kątem tego czy starania były w dniu O-4, O-3, O-2, O-1, O lub O+1. Przy okazji znalazłam swoje wykresy, zobaczcie jak potrafiły wyglądać zanim witamina B6 zaczęła je poprawiać

Zobacz załącznik 448083

a jak pod koniec kuracji

Zobacz załącznik 448084

nullka, nic się nie martw, ja badanie prolaktyny z obciążeniem robiłam w szczęśliwym cyklu i dużo się wcześniej naczytałam czy metoklopramid szkodzi w ciąży - doszłam do wniosku, że nie skoro jest czasem przepisywany w ciąży przeciw wymiotom. No i MTC zażywa się w 7 dpo a zazwyczaj do implantacji dochodzi nieco później - dopiero po implantacji zarodek pobiera składniki z naszej krwi więc nie ma się czym martwić. A skoro test ciążowy wyszedł negatywny to masz po prostu przepiękną fazę lutealna i tylko się cieszyć!

A mnie coś chyba łapie, byliśmy wczoraj z Krzysiem u teściów i teściowa nie ostrzegła mnie, że jest chora (ból gardła, katar) :-( o co mam żal ...boje się koszmarnie, że Krzysiu się zarazi i znów będzie kilka tygodni płaczów, bezsennych nocy i odtykania nosa.

Ostatnia edycja:
reklama
Piranha- oj, to rzeczywiście szkoda, że Ci nie powiedziała, że jest chora. Ja też jestem tego zdania, że powinna to zrobić głownie dla dobra Twojego i synka. Ale pewnie chciała, żebyście przyjechali, tylko to takie krótkowzroczne.
JA będę uparta i naprawdę radziłabym Ci abys Ty szybko wzięła i może też Krzysiu albo oczywiście homeopatyczny lek Dagomed nr 1, albo chociażby osscilicocinum , naprawdę potrafią zdziałąć cuda.
Ja też nie wiem, czy się nie zaraziłąm od synka, rano miałam 37,6 mierzone na czole, pózniej 37, ale innych objawów brak.
A synkowi po leczeniu, dagomed nr 1 (sama sie sfrajerowałam i powinnam mu była dawać na początku dosyc często nawet co 20- 30 min, a tego nie uczyniłam), syropkiem drosetux, też z cebuli, sokiem z maliny bez cukru , ale z miodem i kaszel -od ok. 2 godzin zaczyna się poprawiać i samopoczucie ma o niebo lepsze. Oby tak dalej.

A co do tego śluzu EWCM, to mam nadzieję, że tak by było jak piszesz (dziekuję Ci, że chciało Ci sie szuakć), choć czasami dalej mam chwile, że płakać mi się chce z tej bezsilności, że tak mam.

Patrzyłąm na Twój pierwszy wykres, dla mnie też pikny, tylko pewnie nie podoba Ci się, że miał takie spadki. Oj, dopiero teraz udało mis się zobaczyć drugi wykres dla porównania, no rzeczywiście kolosalna różnica!

A ja ostatnio nie mierze i nie bardzo mam też jak, bo synek budzi się w nocy i wstaję do niego. ALe raczej odpuszczę sobie systematyczne mierzenie, bo mnie to często wybudza ze snu to mierzenie, bo zaczynam mysleć jak jest tempka. Zmierzę może jutro (oczywiście jak się uda ze wzgledu na synka) i zobaczę czy był skok i na pewno zmierze sobie progesteron, żeby zobaczyć jaki jest.

A i jeszcze co do tego, czy mi zanika EWCM po owulce, pewnie tak, może też przed, mam taką nadzieję, bo w końcu ile dni może trwać , 4 ? to chyba przesada....
Tylko, że tu by trzeba dokładnie obserwować , zresztą ja tak robię, tylko mam problem z dostępnością M wtedy kiedy trzeba, bo jak idzie na 10 godzin, a często bywa, że zostaje wiecej w pracy, wiec dooooopa zimna.
I rano wtedy tak wyszło, bo trzeba szybko , bo M idzie do pracy,a bałam się po pracy może juz być za późno. Kurka, to wszystko wydaje sie takie nierealne.

Ostatnia edycja:
mam takie pytanko czy znacie cos na zaparcia co mozna w ciazy wiem ze blonnik np mozna xenea ale tu nie ma;/ i owoce suszone ale ja nie lubie i tego nie jem;/

Daria- pierwsze co przychodzi mi do głowy, to codziennie rano po przebudzeniu wypijaj szklankę ciepłej wody na czczo. Naprawdę działa. Moze coś jeszcze mi sie przypomni...

Przypomniałam sobie jeszcze że, może jeszcze lepiej będzie przygotować szklankę wody wieczorem, do tego wcisnąc sok z cytryny, i do tego rozpuść łyzkę miodu. Ważne, aby miód nie dodawać do gorącej wody, a najlepiej letniej . I rano to wypij. Wypróbuj ten sposób, powinien Ci pomóc:)

Ostatnia edycja:
czesc dziewczyny.
Gal jak milo ze wrocilas :-):-):-) mam nadzieje ze te ciche dni chociaz troszke ci pomogly. wyobrazam sobie jak sie czujesz. ja tez czasami mam juz dosc. od tabletek jest mi juz niedobrze i modle sie zeby w kwietniu mi sie udalo.
i jeszcze na dodatek w kolo slysze ze wszyscy beda mieli dziewczynki :szok:
moj maz sie smieje ze ktos musi miec chlopcow i ze wypadlo na mnie, skoro wokol same dziewczynki :wściekła/y:
Axarai no figurki to tylko pozazdroscic :-) ciekawe czy mi po trzecim dziecku tez uda sie wrocic do wagi. jak narazie nie mialam z tym problemu ;-)

Gal - jestem niewiarygodnie szczęśliwa!!! ale cały czas wydaje mi się to tak nierealne i abstrakcyjne, że prawie muszę się uszczypnąć żeby uwierzyć!!
Pirania - mam nadzieję, że masz rację i nic się nie zmieni, mam nadzieję, że moja ginka się nie pomyliła, ale cały czas trudno mi uwierzyć, że mogło mi się udać!!!

Andziak ja mam dziś 40dc ale już mnie cmi jak na @, więc pewnie jutro przyjdzie. Owu miałam 26dc

Odpoczywamy dziś u teściów, spacerek zaliczony bo pięknie jest :)

axarai pieknie wygladasz, taka figura matko... :) pieknie, po prostu pieknie...
Piranha twoj brzusio tez cudny, a synek jak marzenie... wczesniej widzialam ale jakos malo sie odzywam... bo tu taki ruch ,ze fiu fiu...
Miss , Andziak Gratuluje i zycze spokojnego ciazowania i wymarzonej plci babelka :)
tasha Gratuluje wymarzonej coreczki :) na pewno to dziewczynka, inaczej mysle, zeby gin sie nie zdradzil ;)
Gal sciskam mocno i rozumiem to, ze chcialas odpoczac, ze jest ci smutno, ze walczysz i planujesz robisz wszystko i zawsze cos nie tak, ja lykam suplementy na chlopca i co ph ciagle niskie bo 4,7 kiedy bym nie robila, predzej sie chyba odwapnienia kosci z niedoboru wapnia, palpitacji serca od nadmiaru potasu, kamieni na nerkach i innych cudow doczekam niz synka :( no ale lykam i wierze, ze w koncu sie uda, w tym cyklu to i napoj z sody bede lykala i pre seed soda podkrece ...

Ostatnia edycja:
hej Mamuski:)
Ależ cudna pogoda...prawie 2 dni spedzilismy na "polKu"

Gal- dobrze ze jestes.... czasem trzeba sobie pewne sprawy pouKladac. A temat staran i ogolnie dzieci nie jest latwy, zwlaszcza jak nie idzie tak jakbysmy chcialy..

Mama - Wracaj Bo lanie!!!!!

Piranha- zdrowka dla Ciebie....swoja droga tesciowa bezmyslna..przepraszam ale nie rozumiem!!!

NulleczKo- czeKam na Twoje staranka:)

Axarai- przecudny brzuszeK i figura super!!! A dzidzia sweet!!!!!

Dziewczyny Kciuki zaciskam za Wasze wizyty!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry