Piranha
Fanka BB :)
Gal, cieszę się kochana, że do nas wróciłaś i doskonale rozumiem jak stresujące musiały być dla Ciebie ostatnie staranka. Szkoda, że nie czujesz bólu owulacyjnego bo z tego co piszesz to wyjściem byłyby staranka zaraz po owulacji, ciekawe czy np. 3-4h po też masz EWCM czy już znika. Weszłam na Fertility Friend i poszukałam wykresów ciążowych dziewczyn, które urodziły dziewczynki - i wiesz co? Większość z nich miała śluz EWCM w okolicy owulki, może konsystencja nie ma jednak dużego znaczenia jeśli ma on niskie pH? W końcu przecież niskie pH unieruchamia męskie plemniki. Spodobało mi się, że można tam nawet przefiltrować wykresy pod kątem tego czy starania były w dniu O-4, O-3, O-2, O-1, O lub O+1. Przy okazji znalazłam swoje wykresy, zobaczcie jak potrafiły wyglądać zanim witamina B6 zaczęła je poprawiać
Zobacz załącznik 448083
a jak pod koniec kuracji
Zobacz załącznik 448084
nullka, nic się nie martw, ja badanie prolaktyny z obciążeniem robiłam w szczęśliwym cyklu i dużo się wcześniej naczytałam czy metoklopramid szkodzi w ciąży - doszłam do wniosku, że nie skoro jest czasem przepisywany w ciąży przeciw wymiotom. No i MTC zażywa się w 7 dpo a zazwyczaj do implantacji dochodzi nieco później - dopiero po implantacji zarodek pobiera składniki z naszej krwi więc nie ma się czym martwić. A skoro test ciążowy wyszedł negatywny to masz po prostu przepiękną fazę lutealna i tylko się cieszyć!
A mnie coś chyba łapie, byliśmy wczoraj z Krzysiem u teściów i teściowa nie ostrzegła mnie, że jest chora (ból gardła, katar) :-( o co mam żal ...boje się koszmarnie, że Krzysiu się zarazi i znów będzie kilka tygodni płaczów, bezsennych nocy i odtykania nosa.
Zobacz załącznik 448083
a jak pod koniec kuracji
Zobacz załącznik 448084
nullka, nic się nie martw, ja badanie prolaktyny z obciążeniem robiłam w szczęśliwym cyklu i dużo się wcześniej naczytałam czy metoklopramid szkodzi w ciąży - doszłam do wniosku, że nie skoro jest czasem przepisywany w ciąży przeciw wymiotom. No i MTC zażywa się w 7 dpo a zazwyczaj do implantacji dochodzi nieco później - dopiero po implantacji zarodek pobiera składniki z naszej krwi więc nie ma się czym martwić. A skoro test ciążowy wyszedł negatywny to masz po prostu przepiękną fazę lutealna i tylko się cieszyć!
A mnie coś chyba łapie, byliśmy wczoraj z Krzysiem u teściów i teściowa nie ostrzegła mnie, że jest chora (ból gardła, katar) :-( o co mam żal ...boje się koszmarnie, że Krzysiu się zarazi i znów będzie kilka tygodni płaczów, bezsennych nocy i odtykania nosa.
Ostatnia edycja: