reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam wszystkie babeczki :-)

Cały dzień byłam na dworze, pogoda cudowna, aż żyć się chce !! W słońcu było 25 stopni.

Piranho też się właśnie zastanawiam czy jest sens mierzyć tempke, chyba sobie już odpuszczę bo to rzeczywiście dodatkowy stres... A mdłości w ciągu dnia minęły ale teraz znowu delikatnie mnie muli.

Axarai śliczny brzuszek. Trzymam kciuki za USG !!

Andziak gratuluję !! Życzę wymarzonej córeczki :tak:

Miłego wieczoru :-)

Widzę, że Mama i Gal nie odzywają się w dalszym ciągu... Mam nadzieję, że u Nich wszystko dobrze.

Ostatnia edycja:
reklama
Dopiero niedawno wróciliśmy i zabieram się za odpisywanie :-)

Andziak, gratuluję!!! Z tego co opisujesz to masz duże szanse na córeczkę :tak: Do badania bety nie musisz być na czczo. Witaminę B6 zacznij stopniowo odstawiać, najlepiej zmniejszając dawkę co kilka dni. Jeśli to B-100 jest w tabletkach a nie kapsułkach to bierz przez kilka dni po pół tabletki a potem odstaw.

nullka, faktycznie Twój wykres wygląda bardzo ciążowo :-) ...albo produkujesz teraz bardzo dużo progesteronu i będziesz mieć bardzo długą fazę lutealną. Ciekawe jaka jutro będzie tempka bo to będzie już 14 dpo.

axarai, jaki zgrabny brzuszek i śliczny profil dzidzi! Na następnej wizycie na pewno będzie już widać kto zamieszkał w Twoim brzuchu! :-)

tasha, nic się kochana nie zmieni, masz córeczkę i przyjmij to do wiadomości :-) No to w kwietniu będzie wysyp wizyt ciążowych :-), ja USG 4D mam 31 marca.

MissBella, ja przestałam mierzyć bo nie chciałam się stresować ewentualnymi spadkami (stres w ciąży niewskazany :-)), widać, że u Ciebie hCG pięknie przyrasta, progesteron masz na pewno wysoki (tempka śliczna) więc ciąża na pewno zdrowa i nie masz się czym kochana martwić, umów się na wizytę, łykaj witaminki a już niebawem zobaczysz na ekranie USG drugie bijące w Tobie serce. No i wróżę Ci córcię! :-)

Daria, jak tam, owsianka poradziła sobie na długo z głodem? :-)

Mama, Gal, tęsknię!

Dobrej nocki wszystkim życzę!

Ostatnia edycja:
Ja caly czas mysle czy pomiedzy tym 9 a 20 dc byl sex i za nic przypomniec sobie nie moge.Jak juz to pewnie w wekend to by byl z 15 na 16 dc to na chlopaka.Maz tak sobie too przyjal z radosci nie skacze.Przezywa 4 chlopaka

witam wszystkich:)
zjadlam ta owsianke i nawet chyba trzymala mnie dosc dlugo ale pozniej robilam szyszki i salatke i ciezko bylo nie probowac;p chociaz jak w sobote to jem mniej bo wiecej roboty a musze jeszcze ja od poniedzialku wypróbować czy bede glodna;p

Witam Was niedzielnie kochane babeczki!

Przepraszam Was, ale musiałam sobie zrobić przerwę na regenerację psychiczną. Ostatnie moje staranka, były dla mnie bardzo stresujące. Od ponad roku staram się o córkę i praktycznie przez ten cały czas staram się unikać sluzu płodnego. Jednak dopiero niedawno, zaczęło składać to mi się w całość, że ten sluz pojawia się u mnie ponad 3 dni przed owu, jest 2 dni przed owu, jest dzień przed owu, i pewno tez częściowo w owu. To kuźwa kiedy ja mam się starać o tę dziewczynkę. I nie pomagają na to zadne cuda niewidy, po prostu mój organizm nie poddaje się niczemu. I na dodatek moje ostanie poczynania dzien przed owu w sam sluz EWCM, a myslałam , ze już się kończy bo jednak już trochę trwał. Ale nie, on się dopiero rozkręcał, a starania były w rano po 5 godzinach od pozytywu tesu owu, i ten sluz sobie był jeszcze przez cały dziń, wieczór, noc i dopiero zaczał się zmniejszać następnego dnia 0k. 10 rano.
Piranha- kochana, dlatego nie mogłam sie starać wieczorem tak jak radziłaś, bo kilkukrotne irygacje 10-12 ml wymywały go na 2-3 godziny , a potem pojawiał się znowu. Jak bym sie starałą wieczorem, to ten sluz by sobie urzędował przez cała noc (ztresztą moja psyche na to nie bardzo pozwalała, i ile można robić takich irygacji, przecież mozna nabawić się w końcu zapalenia jakiegoś).
Staranka były nastepnego dnia ok. 12 w dzień i o 11 wieczorem. Myslę, że i tak juz pewno nie miały znaczenia, bo pewno pierwsze dotarły plemniki z pierwszych staranek.
Ale dziekuję Ci jeszcze raz za wszystko. To ze pisałaś o tym EWCM to napisałaś samą prawde, tak jest!
Starsz sie pomagac nam jak możesz, a to , że niektórym takim uparciuchy(czytaj organizmy)jakoś nie chcą sie poddać to już zupełania inna kwstia. Buziaczki dla Ciebie!:tak:

Także dziewczynki nie gniewajcie się na mnie, że się nie odzywałam, ale miałam dół straszny i nie chciałam Was zadręczać swoimi przemysleniami.
Dzisiaj już jestem na etapie, że czekam co się wydarzy, a może nic nie będzie, bo ostatnio synek młodszy mi zachorował i trochę stresu miałam.
Miałam już wczoraj się do Was odezwać, ale choroba synka mi to uniemozliwiła. Wczoraj spędziłam kilka godzin, aby sie dostać do lekarza do pomocy doraźnej ( normalnie trzeci świat ten naszej ślużby zdrowia i klnąć się chce co się dzieje). A ma dużą gorączkę i straszny, przeraźliwy kaszel. Myslałam, że dostanie pierwszy w życiu antybiotyk, ale teoretycznie ma ostre wirusowe zapalenie gardła. Leczę go jak mogę, ale mam problem, aby mu cokolwiek podać.

A tak wogóle to baaaaaaaardzo Wam dziękuje za pamieć, jesteście bardzo kochane i ja Wami tez teskniłam i tez myślałam o Was

Jesteście przekochane!:tak::-)

Wystarczy już o mnie, bo pewno niektóre Z was nie dobrną z tym moim monologiem do końca;-) i teraz najważniejsze!

Missbella- kochana moja mamuśko, tak się cieszę, że Ci sie udało! Domyślam się jaka musiasz byc szczęśliwa i jeszcze do tego taka piękna pogoda na dodatek. To najpiekniejszy okres w życiu kobiety nosić pod sercem swoje kochane dziecko, zwłaszcza jak jest to pierwsze dziecko. Gratuluję Ci kochana z całego serca! Niech dzidzius zdrowo rośnie, a mamusia w czsie ciązy ma tylko same słoneczne dni jakie sa teraz!

Tasha- słonko tobie tez gratuluję upragnionej córuni! Ty też pewno jestes meeeeeeeeeeega szczęsliwa.
Piękne to, że Ci się udało!

Andziak- no to zaskoczka rzeczywiście. Też Tobie gratuluję ciązy! Wiem, Ty masz inną sytuację i jak najbardziej Ciebie rozumiem co czujesz! Ale przeciez się w jakiś tam sposób zakwaszałaś, suplementy stosowałaś nie to co w poprzednich ciażach , wiec staraj się wierzyć, ze to będzie córunia. Poprzestawiaj sobie w głowce, że tak bedzie. Ach, jak ja Cie rozumiem....

Nullka- no piekny wykresik, no, no...:-)

Axarai- jakaś Ty szczuplutka, i jaka piekna dzidzia:-)

Truskafffka- no to czekamy na szybka owulkę i II kreseczki na teście ciązowym:-)

Daria -Ty żarłoczku :-), ale jedz, jedz niech idzie na zdrowie dzidzi:tak:

Mama05- Ty moja kochana, mam nadzieję, że masz już nastrój lepszy, myslę, że wyjazd do rodzinki i piękna pogoda pozwoliły Ci trochę odciągnąć mysli od stranek! Myslę o Tobie kochana i trzymam za Ciebie nieustanne kciuki. Nie wiem, ale ja jestem świecie przekonana o tym, że Ci się w końcu uda! Naprawdę!:tak:

Pozdrawiam też inne koleżaneczki z forum i życzę przyjemnej, pieknej niedzieli!

Gal bardzo dziękuję że się odezwalas , ale rozumiem to że chciałaś być sama że swoimi przemyśleniami . Czasami jest to potrzebne. Mam nadzieję że będziesz zagladala i będziemy się wspierały jak dotychczas.

U mnie rzeczywiście ten wykres dziwny jest i normalnie po przeczytaniu postu Andziak zaczynam myśleć czy i u mnie mogła być wpadka. Fakt że był sex 4,3,2 i 1 dzień przed owu ale zawsze z gumka więc wydaje mi się to niemożliwe. Pocieszające jest tylko to że w tym cyklu ani przez chwilę nie miałam sluzu plodnego , cały czas nawet przed i w owu był metny i lepki. Natomiast na minus jest to że sex był zawsze z panem O. :( no bo w końcu się nie staraliśmy to co miałam sobie żałować.
Aaaa no i przed infekcja ph sluzu zawsze było ok 4,4 (nawet w owu bo nie było ciagnacego tak jak pisałam wyżej).
Mało pocieszające jest też to że robiłam badanie prolaktyny i bralam ta tabletke a nie wiem czy ona szkodzi. No i teraz na ta infekcje były globulki oraz doustnie bralam Flumycon i też nie wiadomo jakie miał działanie :( lekarka pytała czy się staram bo to ważne przy wypisaniu leków więc powiedziałam prawdę że NIE .
Nieee to jest poprostu niemożliwe, więc nie będę gdybac.

Dobra dla rozwiania wątpliwości dziś 14dpo zrobiłam test ciążowy i jest jedna kreska :) a na 100% już by było coś widać prawda Piranha???

Witam babeczki!!! cudownie słoneczko przygrzewa i dziś pewnie też spędzę cały dzień na świeżym powietrzu, mój M od rana krzyczy wychodź z domu i dotleniaj królewnę:-)
Piranio, Gal - dziękuję dziewczyny za bardzo ciepłe słowa, cieszę się też, że Gal w dużo lepszym nastroju:tak:
w ogóle dziękuję Wam, że jesteście na tym forum, z Wami jakoś łatwiej nawet te mdłości znosić;-)
ciekawe co u Mamy...długo się nie odzywa...
i będę trzymała kciuki od 30 marca chyba przez cały kwiecień, żeby te nasze wszystkie wizyty na usg były udane a dzieciaczki zdrowo rosły!!!

U mnie z tym sluzem tez bylo dziwnie.Bo zaraz po okresie juz zaczynal sie ciagnacy i potem za dwa trzy dni zrobil sie gesty i zoltawy.Stwierdzilam ze to moze jakies zakazenie.Albo znowu cos z cyklem wiec sie nie obserwowalam.Ten sluz byl przez kilka dni potem byl zwykly gesty.Przed terminem okresu znow taki.Ja juz nic nie wiem.A ktory dzien cyklu masz nullka?

reklama
Nullka- wg mnie pewno by było już coś widać i pewno masz piekną faze lutealną:tak:
To Ty masz super sytuacje, że u Ciebie teraz brak sluzu, też tak chcę!

Tasha- ale Ci dobrze, szczęście pewno Cie rozpiera, co? Fajnie, fajnie:-)

Do góry