reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Aneczka i dobrze zrobilas ja tez bym nie wytrzymala
i latalabym na usg poki bym plci nie poznala
teraz mnie korci zeby isc sprawdzic ile mala wazy
ale pojde dopiero w 30tc bo teraz i tak to nic nie da
bo w tym czasie dziecko szybko przybiera

monico wyjatki wlasnie :wściekła/y:
ja chyba do wyjatkow naleze :-)

reklama
hej

Aneczko super, ja tez nie znam jeszcze a do 13 pazdziernika tyle czasu :wściekła/y:

ja dalej nie czuję ruchów dzidzi:baffled: a tu zaczął się 19 tydzien

wiecie dziewczyny ze codziennie sprawdzam co u was
co u Aneczki i Moniko czy ida na to usg?? bo sama mnie ciekawośc zjada.

a swoja drogą to macie cierpliwość moja ginka powiedziała mi w 13tyg.i tak zostalo
ma opinie nie omylnej na temat płci.

a brzuszeczki cudowne macie?mieliscie :tak:
a jak sie czujecie kobiety bo zadna nie narzeka
ja w obuch ciążach wymiotowałam ,że w mometach już sil nie miałam.:baffled:

u mnie w rodzinie też zaplanowali sobie córę ach ciekawe czy sie udało???oby :tak:
bo cos same chlopy nam sie rodzą :baffled:

zbieram sie do mojej ginki, na karte medyczna ktora posiadam z firmy ma mi zrobic darmowe wszystkie badania, jak napisala liste to jestem w szoku jakie mozna robic i jeszcze posiew z pochwy mi zrobi :-)

Aneczko tak ci kibicuje i juz nie moge doczekac sie srody. ja tez moge isc w srode na 14.15 do takiej kliniki ktora jest niedaleko mnie i badanie trwa tak dlugo dopoki nie wypatrzy, kolezanki chodzily i nie bylo pomylek, pieniazki mam, tylko czy isc czy czekac kolejny miesiac na swoją wizyte u swojej lekarki :crazy:

tusia pisalam pisalam, narzekalam na maxa, dopiero teraz w 5 miesiacu troche mi lepiej, wrocily sily i apetyt, a do mojej wagi przed ciaza pozostalo mi 600 g, wiec latwo nie bylo. teraz męczą mnie dalej te wredne odbijania, ale samopoczucie o niebo lepiej

Widzisz tusia, moja gin jakas niepewna jesli chodzi o płec, przy trzecim dziecko, jak ktos pragnie przeciwnej płci, po prostu boi się swojej pomylki, tym bardziej ze zna mnie od poczatku planowania i wie ze chcialam corke, dlatego rozwazam pójście gdzie indziej, gdzie nikt mnie nie zna, nie wie ile i jakiej plci mam dzieci i nie bedzie sie bał powiedziec ze to ewentualnie chłopczyk a na swojego Mikołajka jestem w 100% nastawiona, chociaż przeczucie cały czas mówi, że córcia

beatko byle hanula była zdrowa

mnie tez ciekawosc zżera, tym bardziej ze juz spokojnie mozna poznać płeć :-(
a najgorsze jest to oczekiwanie
moglabym wiedziec ze to synek
byle by znac juz tą płeć
i nie zamęczać siebie i męża:-)

Monico ja bym nie wytrzymała i poszła.
Ja tez marzyłam i marze o córce ale od początku mialam przeczucie na chłopca i tak jest.
oby i u ciebie przeczucie sie nie myliło &&&&&&&&&&&

Ja tez miałam duze dziecko 4070 ale jakoś duzo lepiej mi sie rodziło niz pierwszego 3130 :/

Dzieki dziewczyny za wsparcie:tak:
Monico to moze idz w ta srode. bedziemy mialy w tym samym czasie badanie;-)
Ja mam identyczne podejscie. Juz nawet jak ma byc ten Michal to chce zwyczajnie wiedziec teraz niz nakrecac sie i zastanawiac w nieskonczonosc czy sie udalo:wściekła/y:
Ja ruchy poczulam szybko ale Ty i Beatka macie przodujace lozysko i zawsze wtedy pozniej czuc ruchy dzidziusia. Moja teraz wlasnie kopie;-) Uparlam sie i mowie caly czas ona bo staram sie przyciagnac do siebie to szczescie;-):-p
Co do wagi urodzeniowej to mi o niebo lepiej rodzilo sie Antka 3750 niz Witka 3560.Mam nadzieje ,ze teraz pojdzie conajmniej tak dobrze jak przy drugim.

hej bylam na posiewie z pochwyi badala mi od razu stan szyjki macicy i zrobila USG
i na 200% bedę miała CÓRECZKĘ :D :D :D
nie mogę w to uwierzyć
mała była super dziś ustawiona
postaram się wstawić zdjęcie :-)

CO SADZICIE?? Córka?

Ostatnia edycja:
reklama
Monico!!!!!! GRATULACJE!!!!!
Ale wam zazdroszczę:tak: Juz mi sie na prawde plakac chce ,ze dalej nie wiem.Oby teraz byl dziewczynkowy wysyp na forum;-)

Do góry