reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Jagienko co za świństwo z tych tabletek... Myślę ,że nawet jak wzięłaś te kilka to bedzie już efekt i wszystko się dobrze oczyści i obkurczy. No a Ty i Laura już razem szcześliwie przy cycusiu zostaniecie;)

Nie wiem Aniu,ten lek silnie obkurcza naczynia krwionośne i tętnice w mózgu,stosuje się go w leczeniu migrenowych bóli głowy i ze względu na jego silne działanie oksytocynowe-we wspomaganiu inwolucji macicy po porodzie... na pewno moje fatalne samopoczucie spotęgował fakt że złapałam mega doła na widok mojego dziecka szukającego cycusia a w zamian dostającego butelkę....cały czas płakałam...mąż krzyczał na mnie żebym się opanowała bo coś mi się zrobi w głowie,stracę pokarm albo nabawię się depresji i powiem Wam że niedaleko byłam tego ostatniego.
W każdym razie po 12h od ostatniej tabletki praktycznie wszystkie dolegliwości ustąpiły,nie mam więc wątpliwości że były głównym winowajcą...

Teraz myślę,boję się żeby mi się nic w tej macicy nie zrobiło (tfu,tfu) mój mąż wyjeżdża 1 października i nie będzie kto miał się zająć małą w razie W (tfu,tfu!!!) chociaż tak na chłopski rozum...powodem do niepokoju są silne krwawienia (takie które moczą jedną podpaskę w ciągu godziny),ból brzucha albo gorączka....ja "brudzę" jedną podpaskę dziennie krwisto-brązową wydzieliną która ma "zapach" jak normalna miesiączka,brzuch czasem pobolewa ale ma prawo,nie jest on intensywny i nie mam gorączki :baffled: sama nie wiem co o tym myśleć...

Na razie odsuwam się od wszelkiego rodzaju myśli,właśnie znalazłam ćwiczenia dla kobiet w połogu,jak tylko Laurunia zaśnie-pogimnastykuję się troszkę :tak:

Pozdrawiam Was cieplutko i życzę miłego weekendu :happy:

reklama
dziewczyny właśnie zobaczyłam, że mam brązowe upławy na wkładce? czy to może być coś niebezpiecznego? tak myśle, że wczoraj i dziś trochę wzięłam się za sprzątanie i może to przez to, zwłaszcza, że od wtorku praktycznie tylko lezałam, bo byłam przeziębiona. te upławy były na razie tylko raz, teraz jest czysto, co myślicie?

ja jak bylam w ciazy mialam takie brazowe uplawy w 17 tygodniu i trafilam do szpitala bo z jednej strony lozyska mi sie cos tam uwalnialo i mialam zagrozenie poronienia. i caly czas to obserwowali i wlasnie nie mozna bylo sie przemeczac sprzatac itp bo od wysilku sie to nasilalo . tym bardziej ze ja mialam mala ciaze w ogole nie tyla ani brzuch nic;/
warto skonsultować to z lekarzem :)

Anagrzymis podjedz z tym do lekarza bo to moze byc nic zlego ale moze jakis maly krwiaczek jest i lepiej wziac jakies leki i troche odpoczac. Moze pojedz na izbe przyjec jutro? Albo umow sie gdzies do gina na poniedzialek. Zycze ci zeby to byla błahostka . Ja w pierwszej ciazy czesto plamilam ale bralam tez leki do 18tyg w zwiazku z tym.
Jagienko bedzie dobrze:tak:

noc_3D.gif

Zagladam do Was moje Wy cioteczKi:)
U mnie juz spokojnie..dzieci spia.a ja sobie slucham muzyczKi relaksujacej...i tak mi dobrze:))))
Torby juz spaKowane....Jutro na obiad do rodzicow potem po 13 musimy zbierac sie na LotnisKo..
Aha: dowiedzialam sie ze jest tam internet, a my bierzemy malego "lapika" zeby dzieci od czasu do czasu mogly sobie bajeczke "pyknac"
Zatem jak bede miala chwile, skrobne do was babeczki:)

Anagrzymis- Skotroluj te "brązy" , nie musi to oznaczac nic zlego ale tez zbagatelizowac nie mozna...Ja w swojej drugiej ciazy krwawilam ostro i nic nie bylo...podobno niektore kobiety tak maja ale mozecie sie domyslec ile strachu sie najadlam !!!!! no nic bylo minelo...

JagienKo i dobrze zrobilas , nie bierz tych tabsow jak nic sie niepokojacego nie dzieje,,,z tego co opisujesz wsio jest prawidlowo!!Karm spokojnie swoja coreczke

no właśnie na wtorek jestem umówiona z moją gin. i myślę czy to wystarczy, czy lepiej nie czekać i jechać już gdzieś jutro? Na razie "brązy" się nie powtórzyły, były tylko raz. Teraz siedze i odpoczywam, głupia byłam z tym sprzątaniem. Pierniczę wole siedzieć w kurzu, byle z dzidzią było dobrze.
Czarodziejko życzę Ci udanych wakacji, wypocznij z rodzinką i wygrzejcie się na całą zimę :tak:

Czarodziejko wybaw się tam i wygrzej za nas;-) No i zaglądaj bo bez Ciebie nam tu smutno bedzie:tak:
Anagrzymis jesli sie nie powtorzy to moze idz we wtorek ale jesli pojawi sie znowu to chyba lepiej jedz na izbe

24526_hiszpania_wyspya_kanaryjskie_lanzarote.jpg
Dziewczynki zagldam na seke zyczyc Wam wszystkiego dobrego..
Do zobaczyska za 2 tyg.
do mamusiek brzuchatych: Trzymajcie sie ........za brzuchy:))))
A starajace sie: trzymajcie sie cierpliwie:))))

bUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUZIAKI
21926_200.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry