reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

JaGienKo- nie wiem czy cie juz pytalam ale napisz jak sobie radzisz z trojKa dzieci? Chlopcy to ci chyba pomagaja? zwlaszcza ten starszy.... Gdybym trzecie dziecKo urodzila w wieku 33 lat to mialabym dzieci w podobnym wieku co Ty teraz:) i TAK ciekawa jestem czy bardzo ciezko z trojka?
Aha jagienKo daj znac po wizycie u gina..

Prawdę mówiąc to...nie radzę sobie...:baffled: jeszcze....
Jeszcze przez dwa tygodnie mam męża,potem czeka mnie konfrontacja z życiem codziennym w pojedynkę :unsure::huh: ale jestem dobrej myśli,Dawidek faktycznie bardzo mi pomaga,Oliś już też lepiej,plusem jest na pewno to że obaj są już samodzielni,wszystko zrobią koło siebie sami,jedynie szkoła Olego...muszę go zaprowadzić na 9.00 a odebrać o 15.00,dobrze że mam auto,zawiozę go rano a popołudniu będę szła z Laurą spacerkiem jak pogoda będzie znośna :tak:

Bardziej przerażają mnie codzienne czynności domowe jak sprzątanie,prasowanie czy gotowanie,robię to na raty między drzemkami małej a nie śpi długo,maksymalnie 1,5 godziny jednorazowo...:sorry: mam nadzieję że to się jeszcze ureguluje...

No i tatuś nauczył niunię bujania na rączkach,co ona zakwili to on leci,bierze na ręce i buja albo nosi :wściekła/y:

Zaraz szykuję się do lekarza...boję się..:szok: do tego niuni dzisiaj jakoś więcej "furczy" w nosku,nie wiem czy to początek katarku (Oliś jest podziębiony) czy ulewające się mleczko zalega...przy ssaniu piersi nie ma problemu,nic też z noska aspiratorem nie wyciągam....

reklama
Jagienka &&&&&&&&& za wizytę.
a co do noska mój tak miał z miesiąc bo nie był odśluzowany po porodzie
ponoć teraz sie od tego juz odchodzi :/

Aneczka za usg &&&&&&& obys ujrzała piękne trzy kreseczki ;-)

Jagienka powodzenia, oby obyło się bez leków.
Tusia dzięki za kciuki, przydadzą się ;)
Daria no to może umów się do gina albo zrób bete w laboratorium.

hej

Aneczko moja podporo, trzymam kciuki za dziesiejsze USG, zaraz napisze o swoim co i jak. Mam do Ciebie pytanko nie mialabyś ochoty wstapic na zamkniete forum??

Jagienko, widze ze kibicka ściągnęła cię z kafeterii do nas na farum, zobaczysz jest super, a przede wszystkim mozna wrzucic zdjecie, czy wyżalić się dziewczynom bez obaw ze czytaja nas miliony

ANECZKO tak bylam wczoraj na 16 na USG, to juz 18 tydzien, dalej nie wrocilam do wagi z przes ciazy , brakuje mi jeszcze 600 g
Dzidzia no cóż tak jest ułozona że ciężko cos powiedzieć odnośnie płci, bylam razem z mężem, dzidzia ma główke koło pępka i dalej się zwija w prawą strone i nóżki i pupcie ma wciśnięte w mój "dół". Powiedzielismy z mężem że mamy wybrane imię dla synka, wiec niech sie nie boi powiedziec że chłopiec:-), na co ona zapytała, czy mamy tez imię dla córci, bo według niej to dziewczynka, ale nie może powiedziec na 100% bo dobrze nie widac, moze pokaże się 13 pazdziernika. Jeszcze za tydzien w czwartek ide na USG ale takie 5 min z synkami, zeby pokazac im dzidziusia bo żyć juz mi nie dają

w poniedzialek mam przyjsc do niej bezplatnie na badania min posiew z pochwy i co najważniejsze jestem szczesliwa, bo malenstwo rusza sie mimo ze tego nie czuję, Jak narazie zdrowiutkie, serce czetero komorowe z prawidlowym przeplywem krwi, pozostale narządy, tzn pecherz moczowy, żołądek itd też, kregosłu, żebra, rączki i nózki tez super. I tak słodko trzymala raczke przy buzi :D :D Wstydliwe temoje dzieciatko ze nie chcialo dobrze sie obrócic i pokazać co kryje, chociaz raz trafiłysmy na fajny moment, wtedy kiedy zapytala czy mamy imie dla córci, no mi wydawało się ze widzę (bułeczkę) w każdym razie nic nie odstawało, ale skoro gin nie chce potwierdzic na 100% to trzeba czekać
Mąż był wniebowzięty że dzidzius taki juz duży i że wszystko ma wykształcone i tak super było widać

Dario nie pomogę, tak jak pisze Aneczka najlepiej zrobić beta z krwi
mysle że to nie ciąża
nasza psyche przy starankach potrafi zrobic wszystko, nawet przyspieszyc czy opóźnixc @

o ja nie mogę to wy dziewczyny bylyscie na kafeterii?
ja przeczytałam caly wateczek wasze staranka.
ale teraz widzę jakiś idioa tam was wkurza.
chciałam się nawet przyłączyć.

nie wiem gdzie tu w niemczech moge w ogole takie badanie zrobic;/ i nawet nie umiem na tyle niemieckiego:zawstydzona/y:
ale pisalam dzis z wrozka mowi ze nie jestem w ciazy ze to przez to co sie dzieje sie zatrzymala miesiaczka ze niedlugo dostane .. ciekawe caly czas co mi wrozylo sie sprawdzalo zobaczymy :) chociaz czuje juz bol podbrzusza to pewnie lada dzien lub moment dostane;/szkoda...:-(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry