reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Paula sliczny masz suwaczek:-)Masz juz jakies dolegliwosci??

Gosiu dziękuję :-) w sumie to dopiero dzisiaj mnie dopadły jakieś mdłosci które musze cały czas czymś zajadać :zawstydzona/y:
ale skoro u Ciebie już nie ma plamienia tzn że wszystko jest wporządku :tak:tak się cieszę :-)

paula szkoda mi cie w tak zimny pokoju siedziec.powiedz im ze musisz miec cieplutko w twoim stanie..

Kiki w pracy jeszcze nikt nie wiem i powiem chyba dopiero jak wróce ze zwolnienia i to też nie wszystkim tylko przełożonym :tak:

Paula ja to samo robie w pracy, jeden taki otwiera, ja zamykam:-):-) a farelkę jakaś masz tam? to byś siędo ciepliła ździebko:-)

Beti właśnie pozyczyłam od koleżanki farelkę i się dogrzałam :-):tak:

Pozostałe dziewczynki gorąco pozdrawiam bo nie mam czasu na pisanie, tak się zajełam pracą że nie wiem kiedy mi dzień zleciał :nerd:

czas zbierać sie do domu :-):-):-)

do jutra, papatki!

reklama
jessooo ja tu sobie spokojnie czytam co i jak, a tu czuje smród:baffled:, myślę sobie, ktoś coś przepalił chyba, a za chwile, mammoo przecież to u mnie:szok:, no tak wstawiłam patelnie z olejem,żeby się nagrzało i przylazłam poczytać:-)

idę ja lepiej tego mojego obiadu pilnować:-):-)

GIEOSKA mi tak zaczoł brzusio rosnąć od 4 miesiąca co duży też miałam:-)Najważniejsze a by dziciątka zdrowe były:-)
Ide kończyć obiadek głodna sie robie:tak:

Jarzębinko trzymam kciuki za badanie i pisz szybciutko jak było po wizycie :tak:

Kiki imię wstępne to Kuba/Kubuś pisane jako Kuba a nie Jakub
ale to wstępna propozycja ;-)

Moje dziecko zaraz idzie z tatusiem na wizytkę do pediatry. Napisałam już M co ma kazać lekarce na recepcie wypisać bo mi się leki pokończyły :rofl2::-)
Ciekawe jaką da diagnozę :baffled:

Paula oby do 12 tc później już przechodzi

a wiecie co ? Moja kuzynka urodziła rok temu córeczkę i bardzo jej zazdrościłam choć Ona bardzo chciała chłopaczka a teraz jak ja jej napisałam, ze mam chłopczyka prawdopodobnie drugiego to Ona się do mnie nie odzywa :baffled::crazy::no:
ech..a ma być chrzestną dziecka

Beti jak się udał obiadek ? :)

A jeszcze mnie dzisiaj oprócz robienia obiadu czeka przetapianie słoniny na smalec :szok::szok::-D

No to też jakiś sposób na schudnięcie... ;-):-D chętnie oddam moje słoninki na przetopienie :-D:-D

No to widzę, że piszecie, że może różnie pękać... i równie dobrze jak ma 20mmm i jak 25.... :dry:czyli nic nie wyliczę... ;-)

JARZĘBINKA... wszystkie jesteśmy ciekawe, co też dziś usg pokaże :-)

USG pokazało 10 cm kochanego szczęścia, niestety nawet jakby juz był odpowiedni czas na okreslenie plci to tak sie malenstwo ułożyło,że wypieło pupę wyprostowało nóżki i tyle było widać co tam z przodu :tak::-D:tak: i to było ostatnie USG wewnętrzne kolejne juz będzie na zewnątrz, a na majowa wizyte chyba zabiore M ze sobą .......:tak: troszke się zdziwiłam, bo w poprzedniej ciąży też chodziłam na NFZ i miałam tylko 3 USG w czasie całej ciązy a tutaj wychodzi, że będzie co wizytę, :tak: jak bedzie nadal wszystko OK to bedzie tylko zewnętrzne chyba,że coś będzie mnie niepokoiło i trzeba będzie zrobic bardziej szczegółowe to będzie jeszcze raz wewnętrzne :tak: więc jestem pozytywnie zaskoczona :-D:tak::-D

miłego popołudnia :tak:

JARZĘBINKA, to fasolinka strzeże swej tajemnicy... tak się wypiąć :-D
Moja Milenka też zakrywała się szczelnie.. i to aż do 23 tc...;-)
Najważniejsze, że wszystko prawidłowo się rozwija :-)
No i :szok: że nasz "kochany";-) NFZ tak porawił standardy przy prowadzeniu ciąży :tak:

jarzebinko ciesze sie ze juz wszystko oki.dzidzia rosnie juz 10cm..nastepnym razem powinno juz pojazac co ma miedzy nozkami.kiedy masz nastepne usg?

aniu bede kibicowac w odchudzaniu,spadna kilogramy do lata bedziesz laseczka ze hey,a zreszta juz jestes laseczka,po co ci to odchudzanie..ja taka okragla i daje rade z tymi kilogramami,wcale nie tak zle z nimi..

beti jak obiadek smakowal.nie przypalony.

ptasiorek powodzenia zycze w starankach o fasolinke..

bereshka co ta twoja kumpela.widzisz dostala zly humorek.bedziecie sie zawsze spotykac to ona bedzie nacieszac sie twoim synkiem a ty jej corunia.ladne imie kuba ja mysle nad imieniem i nie mam pojecia jak dac.mam ercana czyta sie erdzan a teraz jak bedzie chlopczyk chcialabym can czyta aie dzan..

paula milego wieczorku zycze..

mi tez zaczyna byc widac brzuszek,choc inne dziewczyny w moim tygodniu maja bardziej widoczny brzuszek.ja mam go jakis taki nie okragly hi hi..

reklama
Witam sie z wieczora :)
Anufifi - ja tez na diecie....ale nie jest łatwo...
a do tego przydalo by sie powyginać śmiało ciało :)
pompki1.jpg

Do góry