reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tylko że ból owu to bardzo słaba metoda.

W ciągu ostatnich 5 miesięcy ból który normalnie mogłabym uznać za owulacyjnu miałam kilkukrotnie - a owulacji nie mam
Ja akurat miałam to potwierdzone później monitoringiem, ból jest co miesiąc i zawsze 14 dni później mam @. W ten sposób za każdym razem ustalałam dni płodne, w oparciu o badanie szyjki i śluzu. Ja nie celowałam w płeć.

reklama
Dziewczyny, planujecie badać PH? Ja właśnie zamówiłam paski do badania :)
PS. znacie jakies żele obniżające PH pochwy? W wątku pojawia sie Replens, Rephresh i Sylk- wszystkie niedostępne u nas w kraju;

Dziewczyny, planujecie badać PH? Ja właśnie zamówiłam paski do badania :)
PS. znacie jakies żele obniżające PH pochwy? W wątku pojawia sie Replens, Rephresh i Sylk- wszystkie niedostępne u nas w kraju;
Hej @laurelle 🙂 jeśli chciałabyś dołączyć do grupy gdzie w czerwcu będziemy się testować to zapraszamy na:

Ja jestem na razie na ławeczce, ponieważ starać będziemy się pod koniec czerwca, bo wtedy wypadają dni płodne, więc pewnie testować będę się dopiero w lipcu 😁

Hej @laurelle 🙂 jeśli chciałabyś dołączyć do grupy gdzie w czerwcu będziemy się testować to zapraszamy na:

Ja jestem na razie na ławeczce, ponieważ starać będziemy się pod koniec czerwca, bo wtedy wypadają dni płodne, więc pewnie testować będę się dopiero w lipcu 😁
Wbijam tam :D Ja bede miec okres na koniec czerwca, więc też będę testować w lipcu :)

Wbijam tam :D Ja bede miec okres na koniec czerwca, więc też będę testować w lipcu :)
To pewnie w lipcu dołączymy do nowej grupy z testowaniem w lipcu, ale fajnie być już w tej by poczytać dziewczyny, bo często cenne wskazówki tam są jeśli chodzi o badania itp 😁 I tam możemy wtedy popisać na różne tematy.

Tak. Syn daje mi masę radości.
Tylko u mnie jest duża różnica bo 12 i 8 lat. Więc starsze dzieci bardziej pomagają niż przeszkadzają plus dla mnie to taka "druga młodość". Gdyby nie problemy osobiste pewnie zdecydowałabym się od razu na 4, żeby miał siostrę/brata w swoim przedziale wiekowym - a tak cóż grozi mu zostanie syneczkiem mamusi 😅
Super, dziękuję za wiadomość 🙂
A starsze nie są zazdrosne? Cieszyły się na rodzeństwo?
U mnie narazie dzieci mają 5 i 2 lata więc różnica wieku byłaby mniejsza. Plus taki że może lepiej by się dogadywali i razem bawili, minus - no właśnie mała różnica więc dużo wysiłku przynajmniej na początku. Chętnie bym zaczekała trochę, żeby różnica byłaby podobnie jak u ciebie, ale nie wiem czy wtedy w ogóle się zdecyduje, czy będzie mi się chciało wracać do pieluch. A mąż też mówi że jeszcze maks 2 lata daje bo nie chce dzieci po 40-stce.

Jak tam, mierzysz temperaturę?
Mierzę. Cały czas jest podwyższona. Mniej więcej 36.87 codziennie wychodzi rano. Ale w nieudanych cyklach też tak było. Potem przychodził dzień miesiączki i temperatura spadała. Okres mam dostać w środę. Ale już czuję, że przyjdzie, bo mam wypryski na twarzy, tak jak zawsze przed okresem i czuję delikatne skurcze w macicy. Także chyba znowu się nie udało .

Mierzę. Cały czas jest podwyższona. Mniej więcej 36.87 codziennie wychodzi rano. Ale w nieudanych cyklach też tak było. Potem przychodził dzień miesiączki i temperatura spadała. Okres mam dostać w środę. Ale już czuję, że przyjdzie, bo mam wypryski na twarzy, tak jak zawsze przed okresem i czuję delikatne skurcze w macicy. Także chyba znowu się nie udało .
Nie wiadomo, te objawy mogą wskazywać też na ciążę...
A starania były na 3-2 dni przed owu I później stop?

reklama
Nie wiadomo, te objawy mogą wskazywać też na ciążę...
A starania były na 3-2 dni przed owu I później stop?
Wydaje mi się, że ostatnie starania były nawet dzień przed owulacją. ( Mówię, że wydaje mi się, bo przypuszczam tylko kiedy miałam owu jak zwykle na podstawie bólu owulacyjnego) i do tego czasu starania były co 2 dzień

Do góry