reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Tylko że ból owu to bardzo słaba metoda.

W ciągu ostatnich 5 miesięcy ból który normalnie mogłabym uznać za owulacyjnu miałam kilkukrotnie - a owulacji nie mam
Ja akurat miałam to potwierdzone później monitoringiem, ból jest co miesiąc i zawsze 14 dni później mam @. W ten sposób za każdym razem ustalałam dni płodne, w oparciu o badanie szyjki i śluzu. Ja nie celowałam w płeć.

reklama
Dziewczyny, planujecie badać PH? Ja właśnie zamówiłam paski do badania :)
PS. znacie jakies żele obniżające PH pochwy? W wątku pojawia sie Replens, Rephresh i Sylk- wszystkie niedostępne u nas w kraju;

Dziewczyny, planujecie badać PH? Ja właśnie zamówiłam paski do badania :)
PS. znacie jakies żele obniżające PH pochwy? W wątku pojawia sie Replens, Rephresh i Sylk- wszystkie niedostępne u nas w kraju;
Hej @laurelle 🙂 jeśli chciałabyś dołączyć do grupy gdzie w czerwcu będziemy się testować to zapraszamy na:

Ja jestem na razie na ławeczce, ponieważ starać będziemy się pod koniec czerwca, bo wtedy wypadają dni płodne, więc pewnie testować będę się dopiero w lipcu 😁

Hej @laurelle 🙂 jeśli chciałabyś dołączyć do grupy gdzie w czerwcu będziemy się testować to zapraszamy na:

Ja jestem na razie na ławeczce, ponieważ starać będziemy się pod koniec czerwca, bo wtedy wypadają dni płodne, więc pewnie testować będę się dopiero w lipcu 😁
Wbijam tam :D Ja bede miec okres na koniec czerwca, więc też będę testować w lipcu :)

Wbijam tam :D Ja bede miec okres na koniec czerwca, więc też będę testować w lipcu :)
To pewnie w lipcu dołączymy do nowej grupy z testowaniem w lipcu, ale fajnie być już w tej by poczytać dziewczyny, bo często cenne wskazówki tam są jeśli chodzi o badania itp 😁 I tam możemy wtedy popisać na różne tematy.

Tak. Syn daje mi masę radości.
Tylko u mnie jest duża różnica bo 12 i 8 lat. Więc starsze dzieci bardziej pomagają niż przeszkadzają plus dla mnie to taka "druga młodość". Gdyby nie problemy osobiste pewnie zdecydowałabym się od razu na 4, żeby miał siostrę/brata w swoim przedziale wiekowym - a tak cóż grozi mu zostanie syneczkiem mamusi 😅
Super, dziękuję za wiadomość 🙂
A starsze nie są zazdrosne? Cieszyły się na rodzeństwo?
U mnie narazie dzieci mają 5 i 2 lata więc różnica wieku byłaby mniejsza. Plus taki że może lepiej by się dogadywali i razem bawili, minus - no właśnie mała różnica więc dużo wysiłku przynajmniej na początku. Chętnie bym zaczekała trochę, żeby różnica byłaby podobnie jak u ciebie, ale nie wiem czy wtedy w ogóle się zdecyduje, czy będzie mi się chciało wracać do pieluch. A mąż też mówi że jeszcze maks 2 lata daje bo nie chce dzieci po 40-stce.

Jak tam, mierzysz temperaturę?
Mierzę. Cały czas jest podwyższona. Mniej więcej 36.87 codziennie wychodzi rano. Ale w nieudanych cyklach też tak było. Potem przychodził dzień miesiączki i temperatura spadała. Okres mam dostać w środę. Ale już czuję, że przyjdzie, bo mam wypryski na twarzy, tak jak zawsze przed okresem i czuję delikatne skurcze w macicy. Także chyba znowu się nie udało .

Mierzę. Cały czas jest podwyższona. Mniej więcej 36.87 codziennie wychodzi rano. Ale w nieudanych cyklach też tak było. Potem przychodził dzień miesiączki i temperatura spadała. Okres mam dostać w środę. Ale już czuję, że przyjdzie, bo mam wypryski na twarzy, tak jak zawsze przed okresem i czuję delikatne skurcze w macicy. Także chyba znowu się nie udało .
Nie wiadomo, te objawy mogą wskazywać też na ciążę...
A starania były na 3-2 dni przed owu I później stop?

reklama
Nie wiadomo, te objawy mogą wskazywać też na ciążę...
A starania były na 3-2 dni przed owu I później stop?
Wydaje mi się, że ostatnie starania były nawet dzień przed owulacją. ( Mówię, że wydaje mi się, bo przypuszczam tylko kiedy miałam owu jak zwykle na podstawie bólu owulacyjnego) i do tego czasu starania były co 2 dzień

Do góry