reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamy synka- będzie miał 3 latka w lipcu, więc widzę celujemy w podobna różnice wieku :). Więc chcielibyśmy może trochę bardziej dziewczynkę. To może podzielisz się jak się robi dziewczynkę xd
Z córką zaszłam w ciążę w czerwcu, może i tym razem się uda 😅 Hahaha, nie mam bladego pojęcia 🙈😂 podobne żeńskie plemniki dłużej wytrzymują, więc warto się przytulać przed owulacja 😀

reklama
Starania w czerwcu czy ostatni okres był w czerwcu? :D
Ostatni okres był 11 czerwca, trwał 6 dni jak zawsze i później bliżej końca czerwca w dni płodne zaszłam w ciążę. 12 lipca zrobiłam test ciążowy ( tydzień po planowanej miesiączce) i wyszedł pozytywny 😉

W ogóle, w wolnej chwili przeglądałam ten wątek (ale wiadomo, ma 13 tys stron :p) i pojawia się temat 7 punktów przy staraniach o bobasa konkretnej płci. Może któraś z Was wychwyciła wszystkie? Bo mi ciężko się odnaleźć w tych stronach :) 1. Dieta bogata w inne minerały w zależności od wymarzonej płci 2. Suplementacja witaminami 3. Sterowanie PH 4 i używanie replens lub sylk. 4. Na dziewczynkę- wstrzemięźliwość przed stosunkiem nawet do 2 tyg. 5. teoria przed OWU dziewczynka, w trakcie chłopiec.
No i nadal nie jest to 7 punktów :D może wychwyciłyście coś jeszcze? Może te chińskie kalendarze to był kolejny punkt.

Pojawia się też sformułowanie: Metoda O+12- za cholere nie wiem co to :D
I szczery podziw dla dziewczyn "sprzed" lat, które ogarniały temat na maksa i wręcz żyły tą grupą! Szkoda, ze to było ponad 10 lat temu i te dziewczyny już tu nie zaglądają. Na pewno byłyby super wsparciem :)

Mój sposób na dziewczynkę (a mam dwie 🙂) to starania przed owu. W pierwszym przypadku były częste starania przez cały cykl, a w drugim tylko raz. Pozycja klasyczna. Co do diety to jadłam bardzo dużo nabiału, zbóż, mało mięsa, dużo słodkiego, mało owoców i warzyw, niska aktywność fizyczna.

Metoda O+12 to z tego co kojarzę to chyba starania do 12 godzin po owulacji. To metoda na dziewczynkę.

A czy są tutaj mamy trójki dzieci. Ciągle zastanawiam się czy chcę trzecie dziecko, więc może powie je ze swojej perspektywy czy trzecie dziecko dużo zmienia? Czy ponownie zdecydowałybyście się na trzecie? Jaka różnica ze starszą dwójką byłaby najlepsza?

Mój sposób na dziewczynkę (a mam dwie 🙂) to starania przed owu. W pierwszym przypadku były częste starania przez cały cykl, a w drugim tylko raz. Pozycja klasyczna. Co do diety to jadłam bardzo dużo nabiału, zbóż, mało mięsa, dużo słodkiego, mało owoców i warzyw, niska aktywność fizyczna.

Metoda O+12 to z tego co kojarzę to chyba starania do 12 godzin po owulacji. To metoda na dziewczynkę.

A czy są tutaj mamy trójki dzieci. Ciągle zastanawiam się czy chcę trzecie dziecko, więc może powie je ze swojej perspektywy czy trzecie dziecko dużo zmienia? Czy ponownie zdecydowałybyście się na trzecie? Jaka różnica ze starszą dwójką byłaby najlepsza?

Tak. Syn daje mi masę radości.
Tylko u mnie jest duża różnica bo 12 i 8 lat. Więc starsze dzieci bardziej pomagają niż przeszkadzają plus dla mnie to taka "druga młodość". Gdyby nie problemy osobiste pewnie zdecydowałabym się od razu na 4, żeby miał siostrę/brata w swoim przedziale wiekowym - a tak cóż grozi mu zostanie syneczkiem mamusi 😅

U mnie się to nie sprawdziło :) Zarówno córka jak i syn z boboseksów 2 dni przed bólem owu i w ból owu. Raczej w ból owu jest już za późno patrząc na żywotność komorki jajowej i czas dotarcia do niej przez pleminiki, więc zakładam, że dwójka jest poczęta 2 dni przed :D

reklama
U mnie się to nie sprawdziło :) Zarówno córka jak i syn z boboseksów 2 dni przed bólem owu i w ból owu. Raczej w ból owu jest już za późno patrząc na żywotność komorki jajowej i czas dotarcia do niej przez pleminiki, więc zakładam, że dwójka jest poczęta 2 dni przed :D

Tylko że ból owu to bardzo słaba metoda.

W ciągu ostatnich 5 miesięcy ból który normalnie mogłabym uznać za owulacyjnu miałam kilkukrotnie - a owulacji nie mam

Do góry