reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
We wrześniu to tez jeszcze robi się wiosenne dzieci :p ja mam syna z maja, a owualcja byla w połowie września. A lato zaczyna się 22.06 :-)
Mam 3ke dzieci z maja, czerwca i lipca i wiecie co? Jakbym planowała czwarte, to na pewno nie w wiosenne i letnie miesiące;-). Upały, a do tego połóg...dajcie spokoj;-)

Elenaa, dopóki my 4 zaplanujemy, to pewnie przepisy w Pl dot.in vitro się zmienia 😂.
Napisz lepiej, co u Ciebie?
U mnie wszystko ok :-) bez zmian, narazie nic nie planujemy i tak bym nie wiedziała jak :p ostatnio koleżanka mnie się pytala o rady na chłopca (chyba myślala ze jestem ekspertką skoro mam dzieci mieszanej płci) no ale jak znow spojrzałam na te cykle staraniowe no to jestem przekonana że najmłodszy był 2.5-3 dni przed owulacją, najstarszy dzień przed owu, a córka jednak duża szansa że po owulacji. Więc jej powiedziałam że nie dam jej złotej rady bo to loteria :p

U mnie wszystko ok :-) bez zmian, narazie nic nie planujemy i tak bym nie wiedziała jak :p ostatnio koleżanka mnie się pytala o rady na chłopca (chyba myślala ze jestem ekspertką skoro mam dzieci mieszanej płci) no ale jak znow spojrzałam na te cykle staraniowe no to jestem przekonana że najmłodszy był 2.5-3 dni przed owulacją, najstarszy dzień przed owu, a córka jednak duża szansa że po owulacji. Więc jej powiedziałam że nie dam jej złotej rady bo to loteria :p
Moja dobra znajoma, 2 pierwsze ciąże bez żadnych starań, nic kompletnie i ma 2 córki. Kilka lat temu zdecydowala się z mężem na jeszcze jedne dziecko (chcieli chłopca), to rzeczywiście bojowo wzięła się do pracy. Seks raz w owulacje, oczywiście z pomocą testów owulacujnych. I dzisiaj jest szczęśliwa posiadaczką syna. I do tego ich synek jest tak do Niej podobny...🥰 Zatem nie mam pojęcia, co tu zadzialalo solidne podejście do tematu, czy loteria? Stawiam na te drugie;-)

Moja dobra znajoma, 2 pierwsze ciąże bez żadnych starań, nic kompletnie i ma 2 córki. Kilka lat temu zdecydowala się z mężem na jeszcze jedne dziecko (chcieli chłopca), to rzeczywiście bojowo wzięła się do pracy. Seks raz w owulacje, oczywiście z pomocą testów owulacujnych. I dzisiaj jest szczęśliwa posiadaczką syna. I do tego ich synek jest tak do Niej podobny...🥰 Zatem nie mam pojęcia, co tu zadzialalo solidne podejście do tematu, czy loteria? Stawiam na te drugie;-)
Myślę że tak, na tym forum BDM co chwila widze nieudane kołysania, nawet dzis mi się rzucił post z GD bo odcięcie 3.5-4 dniowe a tu chlopczyk, w drugą stronę tez to się zdarza. Zresztą mysle ze ta metoda tez srednio wiarygodna, bo na chłopca jest 24 /48 h po pozytywnym teście, ale oni chyba zakładają ze owu jest 24 h po najciemniejszym piku, a z tego co wiem to wcale nie takie oczywiste, owu może byc po 8-48 h, a jak jest po 8 to seks 24 h wogole moze nie przynieść rezultatu w postaci dziecka tym bardziej jak u niektórych komórka żyje tylko 12 h.
Zreszta sheetles wyklucza się z baby comp, a metoda BDM z metodą O+12 :p napewno sam odstęp to za mało, a kto trafil to widocznie tak miało być 😋

reklama
Myślę że tak, na tym forum BDM co chwila widze nieudane kołysania, nawet dzis mi się rzucił post z GD bo odcięcie 3.5-4 dniowe a tu chlopczyk, w drugą stronę tez to się zdarza. Zresztą mysle ze ta metoda tez srednio wiarygodna, bo na chłopca jest 24 /48 h po pozytywnym teście, ale oni chyba zakładają ze owu jest 24 h po najciemniejszym piku, a z tego co wiem to wcale nie takie oczywiste, owu może byc po 8-48 h, a jak jest po 8 to seks 24 h wogole moze nie przynieść rezultatu w postaci dziecka tym bardziej jak u niektórych komórka żyje tylko 12 h.
Zreszta sheetles wyklucza się z baby comp, a metoda BDM z metodą O+12 :p napewno sam odstęp to za mało, a kto trafil to widocznie tak miało być 😋
Tak, ona czekała po pozytywnym teście ileś tam godzin. Robiła wg instrukcji na którejs aukcji na allegro..? Jednak czasami natura jest silniejsza niż metody;-)

Do góry