reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Dziewczynki teścik potwierdzony :-) dziś rano zrobiłam drugi test i nadal są 2 kreseczki :-):-):-) ta druga tym razem już mocniejsza :happy::happy::happy:
strasznie się cieszę :-D:-D:-D a dziś jeszcze jechałam do pracy z tą moją przyjaciółką co też jest w ciąży i powiedziałam jej :-) ale miałyśmy o czym rozmawiać, nie spodziewałyśmy się że kiedyś tak nam się uda że obie będziemy równocześnie w ciąży, różnica 5 dni :tak::-) praktycznie w tym samym czasie będziemy rodzić :tak::-D
Paulinko bardzo Ci gratuluję..i super ze masz "kolezankę" z ktorą wspolnie bedziesz przechodzic ten cudowny stan..bedziesz miala z kim gadac i komu stekac...bo nikt nie zrozumie lepiej kobiety - jak kobieta:-D:-D:-D

.
jeżeli chodzi o smaki, to w pierwszej ciąży nie miałam jakichś specjalnych, mogłam jeść wszystko i poprostu na wszystko miałam ochotę : i słodkie, i kwaśne i mięsko i owocki czy warzywa a jest chłopiec :tak::-D:tak: a teraz słodkie mi nie podchodzi wogóle a bardziej takie doprawione, może nie koniecznie kwaśne, ale takie konkretne jedzenie ...... :tak::-D:tak: do tego dochodzą mdłości całodzienne, których w pierwszej ciąży też nie było ...... więc może akurat na dziewczynkę .....
Jarzębinko ciesze sie ze humor ci dopisuje..szczesliwa mama to szczesliwe dziecko :)
A tak swoja drogą bardzo gratuluje Ci Jarzebinko awansu...w dodatku ktory dostalas w ciązy :) Co jak wiadmo zadko sie zdarza
A co plci..moze byc tak ze jak przy synku mdlosci nie bylo a teraz są to bedzie coreczka :) tak miala moja szwagierka...w dodatku wygladala przepieknie w ciązy z corką choc niektorzy twierdza ze corka zabiera urode:)
A inna sprawa to ze przy dziewczynce jest wiecej hormonow wiec moze stąd te mdlosci :)
Dziekuje :)

Dzien dobry wszystkim!

Tak sie ciesze z tych II kreseczek! Nawet brzuch przestał mnie bolec :) tylko piersi trochę bolą dalej. Dziękuje wszystkim za gratulacje!!!
!
Royanna tak sie ciesze i gratuluje Kochana:)))

Jeszcze czekamy na wiesci od Beti :))))
Kurcze dziewczyny ale wysyp fasolkowy..tak bardzo sie ciesze :))) Normalnie zaczynam czuc sie osamotniona....dobrze ze Anufifi i Sylwia, ptasiorek mi zotaly ;))))
4_1_209.gif

Witam z rana Koloeżanki! :-)

Czarodziejko co to za dolina?? Mam nadzieję że już dzisiaj z niej wyszłaś...:tak:

Paula hehe, to super masz z tą najlepszą przyjaciółką że razem będziecie z brzuszkami chodzić, tak jak juz wczesniej pisałam - teraz to dopiero będzie o czym rozmawiać! :-D;-)
Mnie tez zdziwił ten litr mleka! :szok::-) Dobrze że ja bardzo lubię mleko :tak:
Paula co do imienia dla synka to już dawno jesteśmy z M zgodni że będzie Sebastian :-) Czyli Seba, Sebcia, Sebulek, Sebulka, Bastek, Bastianek, Sebastianek, Sebanek :-D

jarzębinko ja tez się nie moge nadziwić co się tu u nas dzieje, tyle dobrych wieści ostatnio, normalnie co kilka dni! Super :-)
Co do jedzenia to chyba rzeczywiście nie ma co się sugerować ;-) jedyne co mogę stwierdzić na pewno to to, że mnie od słodyczy odrzuca. No i na razie nie mam mdłości. A Tobie jarzębinko kiedy się mdłości zaczęły? W którym tygodniu?
Serdecznie gratuluję awansu! :tak::-) Ale odwiedzaj nas w miarę możliwości!

Gosia fajnie że już mija Ci plamienie, cieszę się, znaczy że będzie już tylko lepiej :tak:

Royanna ciesz się, ciesz :-D

Bershka właśnie już Beti pisała że mam chłopięcy suwaczek, ale ja tak nieświadomie wybrałam, bo taki mi się podoba :-) a może to coś znaczy? heh ;-) ale masz rację, że każde dziecię jest słodkie i dobrze wychowane kocha swoich rodziców :-)

Beti czekam na wieści! :-)

Pozdrowionka!

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki ...ja jestem ale mam kiepski net....i kiepski nastrój...słoneczko znikło ....
rano byłam na szczepieniu z Tomusiem i bidulek tak płakał ze do tej pory i mnie smutno

Paula gratuluje już w pełni....

Buziaki

Ja juz musze zmykac.
Nie doczekalam sie testu Betti :(
O 11 odwiedzi mnie kuzynka o o 13tej wychodze do pracy. Do 21 mnie nie bedzie, a ze jutro o 5:50 mam pociag do poznania to musze wstac przed 5rano, wiec dzis wieczorkiem juz nie zajrze. Buziaki ogromne dziewczyny!
Papa

WITAM WAS DZIEWCZYNY::

anufifi biedny tomcio,ale jak mus to mus jak napisalas,ja tez nie lubialam tych szczepionek,bardziej je przezywalam jak moje dzieciaczki,twoji chlopcy sa super a tomcio to same cudo jest przesliczny,czekam z niecierpliwoscia na 20 marca trzymamy kciuki juz od teraz zeby sie udalo i beda grudniowe mamusie rok tez musimy zakonczyc pomyslnie..

beti jak sie ciesze tych dwuch kreseczek na twoim tescie,jestes w ciazy i juz po cichu GRATULUJE!!!dzisiejszy test tylko to potwierdzi..

cukiereczek witam i tez gratuluje ciazy,ciesz sie kobietko jestes w ciazy zycze szczesliwych zdrowych 9 miesiecy.

ptasiorek co za dolki prosze je odgonic od siebie,bedzie dobrze a wytrwalosc bedzie wynagrodzona bedzie druga dzidzia tak sliczniutka jak milenka..

pyszczek ciesze sie ze widzialas fasolinke ze jest wszystko oki..to cos pieknego-prawda nie da sie tego uczucia opisac co nie..widze ze suwaczek niebieski na chlopczyka a moze mialas nosa i wybralas prawidlowy suwaczek..

bereshka u mnie jeszcze tydzien i do gina moze juz powie co jest,juz nie moge sie doczekac..wyzyscy mowia ze dziewczyna a ja uparlam sie przy chlopcu,,

jarzebinko gratuluje awansu,ciesze sie ze wszystko ok u ciebie..kiedy masz termin do gina?

margarito witam

paula to fajnie sie masz z kumpela razem bedziecie czekac na wasze dzidziusie,super potem razem chodzic na spacery i biegac po placu zabaw,,

royanna ja pierwsze ubranko kupilam na chlopczyka ty na dziewczynke sukienusie to moze dobry znak na dziewczynke a jezeli u mnie sie potwierdzi zakup ubranka to bedzie chlopczyk..

reklama
czarodziejko nie smuc sie bedziecie mamusiami grudniowymi,nie zostalas tu sama jeszcze jest anufifi i ptasiorek i sylwia..no to czekamy na serduszkowanie w tym miesiacu,bociany przyleca do naszych krajow juz wiosna za kilka dni to mysle ze efekt zakonczy sie u was wszystkich dwoma pieknymk kreseczkami.zycze wam tego z calego serca..

gieoska ciesze sie ze plamienia mijaja fasolinka dzielna przetrwa do konca,silna dzidzia z twojej fasolinki..ale sie ciesze ze jest juz lepiej..

u mnie gdzies ostatnio tak szybko dni leca mam tyle do zrobienia wiecznie gdzies jestem i ciagle brak mi czasu..czuje ostatnio jakies male smyranie w brzuszku mysle ze moja dzidzia daje powolutku znaki..oznajmia mamusiu jestem tam poczuj mnie!boze jak juz kocham ta kruszynke pod moim serduszkiem a moje dzieciaczki to zwariowaly.tyle razy na dzien ta dzidzia wycalowana ze wam mowie cala trojca caluje calymi dniami moj brzuszek..

Do góry