reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej, myślę, że szansa zawsze jest, ciężko stwierdzić na tym etapie, statystki na forum są różne, choć ja z podobnego schematu mam właśnie córkę. Gratuluje ciąży :) trzymam kciuki za spełnienie marzeń i jeśli będziesz miała ochote, to daj w przyszłości znać jakiej płci będzie dzidziuś :)
Hej Kochana :*** stęskniłam się za Tobą

reklama
Hej Kochana,czyli jednak boy? Super, będziesz królową! Ja też myślę,że jak już zajdę,to będzie 3 muszkieterów i wcale mnie to nie martwi.
Hej :) Raczej tak :D Kiedy startujecie po Trzecie?
Jakoś zawsze podobał mi się schemat Rodzinki.pl :D Przyszłej Synowej podrzucę link do metod planownia płci, może któremuś Synowi się trafi i wtedy będę szaleć z sukieneczkami i kitajcami haha Tyle, że oni genetycznie też na przegranej pozycji w walce o córkę ;) Może od razu mikroskop w prezencie ślubnym kupię hahaha
Z ciekawostek to zaglądałam teraz dopiero na strony zagraniczne z planowaniem i nie wiem jakim cudem tej córy nie mamy bo okazało się, że właściwie przez przypadek Nasz Synuś powstał wg planu połowy dziewczyn z wątku bo tam wyznają zasadę króliczków albo BDM czyli jeden jedyny raz z odstępem :)
Tak czy siak o córę dużo trudniej a co te laski wyprawiają to w szoku jestem i mają po 5 czy 7 chłopców ! No szok :) Ale to już trzeba być zdesperowanym ;)

Zawsze mnie zastanawiało jak można wpaść...dla mnie to niewyobrazalne. Dokladnie wiem kiedy zblizaja mi sie dni plodne. I jie sa zawsze w tym samym dniu cyklu,a mimo to wiem dokladjie kiedy wpadaja. Jak to sie stalo u Ciebie,jesli moge zapytac?
Dla mnie przez 16 lat tez było niewyobrażalne. I stało się. Zaszłam w ciążę w 7 dc, cykl 28 dni owu zwykle ok 14dc. Przez wszystkie te lata uważałam 7 dc za totalnie niepłodny. Więcej, nawet w 10dc nie zachodziłam w ciąże, a co dopiero w 7... W trzecia ciążę pół roku starań, monitoring owu i udała się córcia. A tu masz. Żadnych starań, monitoringów, 7dc i czwarty bobas! Jakbyś mnie zapytała pół roku temu, to też bym powiedziała, że to niemożliwe żeby wpaść :)

A jaki macie samochód :-)? Tak z ciekawości.
Na razie w piątkę jeździmy „normalną” avensis, pewnie przed porodem, na jesień kupimy coś 7 osobowego. Na razie się zastanawiamy. Oboje mamy auta, żadne z nas nie chce się pozbyć swojego a trzy to przesada ;) Wiec na razie jeździmy tym co mamy. Jak budowaliśmy dom to tez na 1 max 2 dzieci :) I teraz trzeba będzie jakoś na nowo dzielić pokoje. Zmiany, zmiany :)

Dla mnie przez 16 lat tez było niewyobrażalne. I stało się. Zaszłam w ciążę w 7 dc, cykl 28 dni owu zwykle ok 14dc. Przez wszystkie te lata uważałam 7 dc za totalnie niepłodny. Więcej, nawet w 10dc nie zachodziłam w ciąże, a co dopiero w 7... W trzecia ciążę pół roku starań, monitoring owu i udała się córcia. A tu masz. Żadnych starań, monitoringów, 7dc i czwarty bobas! Jakbyś mnie zapytała pół roku temu, to też bym powiedziała, że to niemożliwe żeby wpaść :)

Na razie w piątkę jeździmy „normalną” avensis, pewnie przed porodem, na jesień kupimy coś 7 osobowego. Na razie się zastanawiamy. Oboje mamy auta, żadne z nas nie chce się pozbyć swojego a trzy to przesada ;) Wiec na razie jeździmy tym co mamy. Jak budowaliśmy dom to tez na 1 max 2 dzieci :) I teraz trzeba będzie jakoś na nowo dzielić pokoje. Zmiany, zmiany :)
W nmpr z tego co kojarze to długość najkrótszego cyklu minus 21, czyli np 28-21=7 dc jest jeszcze dniem nieplodnym. My stosujemy tą metode od 8 lat :-) dzieci wszystkie planowane, ale fakt ja z tych przewrazliwionych i po porodzie jak wrócił mi cykl po 7-8 msc dodatkowo gumki w dni niepłodne wyznaczone z nmpr :-) więc z wpadką u mnie byloby ciężko :p ale kto wie :-) najwyżej bedzismy stosowac samo nmpr a cykle po porodzie mogą być różne

Mąż mi kupił rok temu Seata Alhambre 7 osobowa tą najnowszą wersje. Osobiście polecam, super sie prowadzi (mam w automacie), i elektryczne przesuwne drzwi dla mnie must have przy dzieciach :-)

W nmpr z tego co kojarze to długość najkrótszego cyklu minus 21, czyli np 28-21=7 dc jest jeszcze dniem nieplodnym. My stosujemy tą metode od 8 lat :-) dzieci wszystkie planowane, ale fakt ja z tych przewrazliwionych i po porodzie jak wrócił mi cykl po 7-8 msc dodatkowo gumki w dni niepłodne wyznaczone z nmpr :-) więc z wpadką u mnie byloby ciężko :p ale kto wie :-) najwyżej bedzismy stosowac samo nmpr a cykle po porodzie mogą być różne
Widzę , że ostro się bierzecie za tą wpadkę haha

Hehe jak się ma 3 córki to inaczej ta sprawa wygląda :) mi się wydaje, że chłopak jest nie do ustrzelenia :)
No tak haha Ale na tych forach naprawdę dużo więcej rodzin z samymi chłopcami niż z samymi dziewczynkami :)
Druga córa z owulacji? Czyli właściwie wszystko pod kątem poczęcia Syna zrobiliście?

No tak haha Ale na tych forach naprawdę dużo więcej rodzin z samymi chłopcami niż z samymi dziewczynkami :)
Druga córa z owulacji? Czyli właściwie wszystko pod kątem poczęcia Syna zrobiliście?
Pewnie mi sie wszytsko odwidzi jak dojda nieprzespane noce, bo nawet jak bedzie grzeczny to cyca znając zycie bedzie chcial co 2-3 h. Moje dzieci byly cycocholiki 🙈🙈🙈🙈

reklama

Na instragramie obserwuje kilka wielodzietnych rodzin i u większości mieszane towarzystwo ale przewaga jednak chlopcow w rodzinie

Do góry