reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
ale wiecie co na ulotce Bronka, przeczytałam, że jak się jest w ciąży to trzeba odstawić,a ginka powiedziała,że bierze się go do około 12tc:confused: to jak to w końcu jest?:confused:

Dziewczyny a ldaczego uważacie ze na dziewczynkę to po owulacji??
My na naszą córeczkę kochaliśmy się 5 dni przed owulacją a potem poprawka 3 dni przed i dziewczyna jak ta lala - już ma 4 latka - :)
Nam lekarz doradził że na chłopca to w dzień owulacji lub dzień po, więc wycyrklowaliśy tak pośrodku

Acha, no i dziekuję za gratulację że się udało za pierwszym razem - :)
Po badaniu USG moja żona troszkę zwątpiła bo była sama gdyż ja byłem w delegacji, i jak lekarz mówił że widzi niby wargi sromowe. To zaczeła wątpić czy to chłopiec ale ja słyszałem że dopiero po 20 tyg. dobrze widać czy to wargi sromowe czy moszna bo wczesniej są łudząco podobne.
Czy to prawda??
Jak myślicie??

Witaj Beti1975
I witam także wszystkie piękne Panie
Moja żona oprócz tego że robiła testy to jeszcze sprawdzała upławy bo gdzieś tam wyczytalisy że jak upławy konsystencją przypominaja białko jajka to wtedy jest blisko owulacji. No i jak były dwa paski na teście (Testy robiliśmy rano) i dodatkowo te upławy to wieczorem po kilkunastu godzinach od testu wzięliśmy do roboty i tylko raz i się udało.
Żona jest w ciąży i na ostanim usg (17 tydzień) wyszło jednak że to dziewczynka mimo że i żona i ja czuliśmy że to chłopczyk. Mimo wszystko liczę że na nastyępnej wizycie za 4 tygodnie wyjdzie że to chłopczyk - bo czytając wasze forum znalazłem co najmniej kilka takich przypadków.

Pozdrawiam

To, czy potomek będzie chłopcem, czy dziewczynką zależy od mężczyzny... :-(;-) I składu jego nasienia... Są także mężczyźni, którzy mogą mieć potomstwo tylko określonej płci, gdyż ich ejkulat zawiera taki skład, gdzie przeważją tylko plemniki danego rodzaju... I w tym wypadku nic nie da metoda "na stosunek w dopowiednim dniu...";-)
Po drugie, planowanie płci według odbytego stosunku względem owulacji, tylko zwiękasza prawdopodobieństwo spłodzenia dziecka danej płci max. do 85%... czyli nigdy nie ma się pewności , kogo nosi się pod sercem ... 15% błędu to baaardzo dużo...:sorry2:
I my się tu staramy, licząc chociaż na te 85% ;-):-) a jak nie wyjdzie zaplanowana płeć, to nie istotne, bo wszystkie dzieci są kochane i słodkie :-)
Po trzecie, lekarz na badaniu USG w 19tc. też mógł się pomylić :sorry2::-)

GIE-OSKA, ja tez bym teraz ten test zrobiła, a i tak , bez względu na wynik, jutro skoczyła po nowy, albo na betkę...
Cokolwiek ci nie wyjdzie, to i tak trzeba, to potwierdzić jeszcze innym testem w następnych dniach :-)
No to siusiaj :-D bo ja się tu zaraz posikam z niepewności, tak nas podkręciłaś na to testowanie :-D:-D

reklama
Gieosia my czekamy na wynik:-):-):-):-):-):-)
Xavi to co napisała Ptasiorek podpisuję się pod rękoma i nogami:-):-), co do usg to koleżanka przez cała ciąże miała mówione ,że będzie dziewuszka, jakież było zdziwienie, gdy przy porodzie,lekarz oznajmił ,macie ślicznego synka:-):-)
a synek...wcale się teraz nie burzy, że musi w różowym pokoiku spać:-):-):-):-)

Do góry